Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre

Csoportos körutak

 

NEPÁL – BHUTÁN KÖRUTAZÁS (2017. szeptember 17. – szeptember 29.)

Az út jelenleg 63.700 Ft/fő kedvezménnyel foglalható!

 

Szept. 17. Budapest – Isztambul – Kathmandu Indulás Budapestről délután, elutazás Isztambulba, ahol átszállás. Továbbutazás Isztambulból Kathmanduba. Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

Szept. 18. Kathmandu Reggel megérkezés Nepál fővárosába, Kathmanduba. Vízum ügyintézés, majd transzfer Patanba, ahol az ősi királyi város nevezetességeit keressünk fel, melyet más néven Lalitpurnak, azaz a „Gyönyörű Városnak” is neveznek. Nepál harmadik legnagyobb városa, melyet i. e. 3. században Ashóka alapított, rézművességéről és kőfaragásairól, több mint 55 templomáról, valamint gyakori fesztiváljairól híres. Séta a Palota-téren: az aranykapuzatú, fa-, és bronzablakos Királyi Palota, néhány a 17. századi, indiai stílusú Krishna Mandir templom, aranyozott réz bejáratú Aranytemplom megtekintése. Este műsoros vacsora egy helyi, nepáli étteremben. Szállás Kathmanduban: Hotel Himalaya

Szept. 19. Kathmandu Egész napos kirándulás a Kathmandu-völgy és környéki látnivalókkal: utazás a Kathmandutól 35 km-re, 2200 méter magasságban található nagarkoti kilátóhoz, ahonnan a völgyet körülölelő Himalája vonulataiban gyönyörködhetünk. Visszautazás a Völgybe, elsőként a 9. században alapított, középkori hangulatú Bhaktapur megtekintése. A három ősi királyi város közül Bhaktapur őrizte meg legjobban eredeti hangulatát. Bhaktapur gyönyörű templomairól, fafaragásáról és fazekasságáról híres. Következő állomásunk Pashupatinath, ahol a Bagmati-folyó partján található a hinduk legszentebb temploma, a Siva-templom. Végül utazás Boudhanath-ba, ahol Nepál egy mandalát szimbolizáló, legnagyobb sztúpájának megtekintése. A sztúpa körül található házakban 12 000 tibeti, buddhista menekült él. Visszautazás Kathmanduba, ahol szállás.

Szept. 20. Kathmandu – Paro Transzfer a repülőtérre, utazás Földünk egyik legelzártabb országába, Bhutánba. Megérkezés Paróba, (13:35 -14:50), majd továbbutazás Punakhába, a régi fővárosba (137 km/4,5 óra). Vacsora és szállás Punakhában: Hotel Meri Puensum

Szept. 21. Punakha – Thimphu – Paro Látogatás a XVII. században építtetett Punakha Erődben (Punakha Dzong), más néven a “Nagy Boldogság Palotájában”, a koronázások és királyi esküvők helyszínén. Bhután első királyát, Ugyen Wangchuckot is itt koronázták meg 1906-ban. Az erőd Thimphu és Punakha környéki szerzetesek téli otthonául is szolgál. Továbbutazás Thimphuba (77 km, 3 óra). Útközben megállás ebédre a Dochula-hágón, ahonnan tiszta időben gyönyörű kilátás nyílik Bhután hósipkás hegyeire. Thimphu csörten és a XVII. században épült Trashichhoe Erőd megtekintése, kézműves empórium és séta a Takin Rezervátumban. Transzfer Paróba (65 km, 2 óra). Szállás Paróban: Tenziling Resort.

Szept. 22. Paro Reggeli után jó erőnlétet kívánó kirándulás a Tigrisfészek-kolostorhoz (Taktsang), melyet buddhista szerzetesek vágtak a sziklafalba a XVII. században. A kolostor legendája szerint Padmasambhava guru, aki elhozta a buddhizmust Bhutánba, egy repülő tigris hátán ezen a helyen landolt a sziklafalon. A tengerszint felett 3120 m-en elhelyezkedő kolostorhoz vezető turistautat fenyvesek és a szélben lengedező imazászlók övezik, melyek a gonosz elűzését szolgálják és pozitív energiát, jó szerencsét hoznak a zarándokoknak. Felérve megcsodálhatjuk a Paro-völgyre nyíló gyönyörű panorámát is. A kolostor megtekintése után ebéd, majd leereszkedés és délután látogatás a Nemzeti Múzeumban (Ta Dzong), ahol a bhutáni képzőművészet remekeit tekinthetjük meg köztük a leghíresebb bronz szobrokat, festményeket. Visszautazás Paróba, vacsora és szállás.

Szept. 23. Paro – Kathmandu Transzfer a repülőtérre, utazás Kathmanduba (11:50 – 12:35). Délután városnézés az i.u. 300 körül, a Licchavi királyság idején alapított fővárosban, Kathmanduban. A mai Kathmandu óvárosa két kereskedelmi útvonal találkozásánál épült fel a 12. században és a város nyüzsgő piacaként is szolgált. Séta a Világörökség részeként nyilván tartott, számos templommal tarkított Durbar téren (a Paloták terén), a Királyi Palota megtekintése. Látogatás az Élő Istennő – Kumari Dewi házánál és a téren található hindu pagodák között. Végül a képeslapokról jól ismert Swayambhunath buddhista sztúpát keressük fel. A sztúpát „Majomtemplomként” is emlegetik, mert úgy tartják, közvetlen környezetében szent majmok élnek. Swayambhunath a nevét a tóban örökké égő, önmagát tápláló láng után kapta. A központi sztúpa körül megannyi kis sztúpa, szentély, templom áll a Licchavi uralkodók idejéből. A különleges hangulatú épületegyüttes szent zarándokhely mind a buddhisták, mint a hinduizmus hívei számára. Visszatérés a szállásra, szállás Kathmanduban.

Szept. 24. Kathmandu – Pokhara Reggeli után elutazás Pokharába, Nepál második leglátogatottabb városába, mely a Kathmandu-völgytől 200 km-re, nyugatra helyezkedik el és a hóföldte Annapurna árnyékában található. A 900 m magasságban elterülő város mai napig a hegy meghóditását tervező túrázók/hegymászók kiindulópontja. Útközben megállás és séta a nevári kultúrát leghívebben őrző Bandipur faluban, mely sokáig a tibeti-indiai kereskedelmi út egyik fontos állomása volt. Szállás Pokharában: Shangri La

Szept. 25. Pokhara – Sarankot – Pokhara Reggeli után kirándulás a sarangkoti kilátóhoz. Sarangkot egy 1600 m magasságban fekvő kis falu, a mellette kiépült kilátóból a Himalája vonulataiban, elsősorban az Annapurnában és a Pokhara-völgyre nyíló panorámában gyönyörködhetnek. Délután csónakázás a hósipkás hegyekkel körülvett Fewa-tavon. A tó természeti szépségén kívül fontos turisztikai központ a tó partján kiépült éttermeknek, szállodáknak köszönhetően. A Fewa-tóból kivezetett víz elektromosság termelésében játszik nagy szerepet. Szállás Pokharában.

Szept. 26. Pokhara – Chitwan Reggeli után elutazás Pokharából a Chitwan Nemzeti Parkba (165 km/4,5 óra). Chitwan többféle nagyvadnak is élőhelyt biztosít, ilyen az elefánt, az orrszarvú (kb. 400 él itt), vagy a tigris (példányszámuk kb. 30). Ha szerencsénk van, őzeket, vaddisznókat, lajhárokat, édesvízi delfineket is megpillanthatunk, meglátogathatjuk az elefántneveldék valamelyikét, a krokodil rezervátumot, csónakázhatunk a Narayani-folyón, és pár napos tartózkodásunk alatt betekinthetünk a helyi falvak életébe is. Szállás a Nemzeti Parkban: Safari Narayani Hotel

Szept. 27. Chitwan Nemzeti Park Reggeli után élvezhetjük a Nemzeti Park nyújtotta program lehetőségeket: Elefántszafari (mozgó vadlesként szolgáló elefántokról nézhetjük meg a dzsungel élővilágát), csónakázás a Narayani-folyón, ahonnan a madárvilágot vehetjük szemügyre, majd látogatás egy krokodil-farmon. Szállás Chitwanban.

Szept. 28. Chitwan – Kathmandu Reggeli után visszautazás Kathmanduba (175 km / 5 óra). Délután szabad program, majd este búcsúvacsora egy helyi étteremben. Szállás Kathmanduban.

Szept. 29. Kathmandu – Isztambul – Budapest Reggeli után transzfer a repülőtérre, búcsú Nepáltól. Elutazás Isztambulba. Átszállás, utazás Budapestre. Hazaérkezés este 7 órakor.

Földi szolgáltatások részvételi díja (min. 15 fő esetén):    637.000 Ft/fő

+ Repülőjegyek (illetékekkel):                                                    471.500 Ft/fő  

Budapest – Isztambul – Kathmandu, Kathmandu – Paro – Kathmandu, Kathmandu – Isztambul – Budapest útvonalon.

Felár 13-14 fő jelentkezése esetén:   49.900 Ft/fő

Felár 10-12 fő jelentkezése esetén:   93.500 Ft/fő

Egyágyas felár:  161.900 Ft/fő

A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

A részvételi díj tartalmazza: szállást kétágyas elhelyezéssel, félpanziót (reggeli és vacsora, Bhutánban teljes ellátást ami reggeli-ebéd-vacsorát jelent), a fent ismertetett programokat és belépőjegyeket, helyi és magyar idegenvezető díját.

A részvételi díj nem tartalmazza: vízumdíjakat (nepáli vízum: 25 USD), kombinált útlemondási és utasbiztosítást ( 39.000 Ft - 41.100 Ft. létszámtól és részvételi díjtól függően), borravalót (50 USD/fő), személyes kiadásokat (telefon, hordárok, italok stb.)

Program letöltése

 

 

Kapcsolódó galériák: » Bhután » Nepál

Kapcsolódó országok: » Bhután » Nepál

 


Tibet, Nepál, Nepal, Bhután, Bhutan, körút, körutazás, Lhásza, Katmandu, Kathmandu