Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre

Csoportos körutak

 

BURMA KÖRUTAZÁS - stílus és minőség (2018. november 04 - 15.)

47.000 Ft/fő kedvezménnyel foglalható!

 

(12 vagy 16 nap)

 

Novemberi körutunk az átlagostól eltérő módon, Bagan és a Shan-fennsík világának színesebb arcára egyaránt több időt szán. Továbbá a legértékesebb helyszíneket is gazdagon, mégis kényelmesen, tanulva-szemlélődve, kis létszámú csoporttal látogatja meg. Utunk zárásaként pedig az opcionálisan foglalható tengerparti pihenőnapon hagyjuk hatni az élményt.

Az út szállásai és éttermei is tapasztalatinkra építő minőségi és stílusos válogatások. 

Az utat Ázsiát sokszor megjárt és jól ismerő kolléganőnk, Bakonyi Anna kíséri.

 

 

Nov. 4. Budapest – Dubai – Bangkok Indulás Budapestről délután 14:40-kor az Emirates járatával. Érkezés az Emirátusok nagyvárosába, Dubai-ba 23:05-kor, átszállás a bangkoki gépre 03:05-kor. Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

Nov. 5. Bangkok – Yangon Érkezés délután bangkoki átszállással Yangonba.  Transzfer a szállásra. Vacsora és szállás: Rose Garden Hotel 4*

Nov. 6. Yangon Meglátogatjuk a gyarmati városrészt: a Sule pagodát és a brit gyarmati közigazgatás központi épületeit, majd a patinás Strand Hotelt. Transzfer a királyi tó partjának oázisában fekvő szállásunkra, ahol pihenünk egy kicsit. A délutánt, estét a Shwedagon pagodának szenteljük. A naplemente órái nemcsak a fotósoknak jelentenek nagy élményt, a csendes környezet és a buddhista rituálék olyan környezetet jelentenek, amely lehetővé teszik, hogy megismerkedjünk ezzel a világcsodával. Megvárjuk, míg esti, ünnepi fénybe öltözik a komplexum és mécsesek ezrei ragyogják be a Shwedagont. Vacsoránk ezért a szokottnál később kezdődik majd a Green Elephant étteremben. Szállás Yangonban.

Nov. 7. Yangon  Heho – Nyaung Shwe – Inle-tó Reggeli után transzfer, majd repülés a San-fennsíkra. Hehóból utazás az Inle-tó bázisvárosáig. Útban megálló Shwe Yaunghwe „ovális ablakú” kolostoránál, majd ha tehetjük betérünk a helyi múzeumba, melyet a nyaungshwei thai herceg egykori palotaromjaiból alakítottak ki, sétálunk Nyaung Shwe piacán is. Nyaungshwe városkából csónakos transzfer a szállásra. Délután kihajókázunk és betekintünk az Inthák falvaiba (pl. Yawma) és az úszókertekkel ismerkedünk. Szállásunkra visszatérőben látogatás a Nga Phe „ugró macskák” kolostorában. Naplementében visszérkezünk cölöplábakon álló szállásunkra. Vacsora és szállás a tónál: Myanmar Tresure 4*+ 

Nov. 8. Inle-tó – In Dein Reggeli után csónaktúra a tó délnyugati partvidékén fekvő In Dein falvába. Séta a falu körül, ahol a bambuszerdő felett, dús vegetációval ölelt 16. századi sztúpákat találunk. Utunk a tavon folytatjuk: Se Gaungban a kovácsokkal, Nan Panban a csónakkészítőkkel és a szivarsodrókkal találkozhatunk. Délebbre a lótusz- és selyemszövő manufaktúrákban nézünk körül. Kis szerencsével a - tóvidékre is lehúzódó - Padongok „hosszú nyakú” asszonyait is láthatjuk. Visszaútban megállunk az Inle-tó legjelentősebb helyén, a Phaungdaw U pagodánál, ahol a hívők folytonos aranylemez-adományától „aranygolyókká változott” Buddha szobrok és a hintát formázó, fesztiváli bárka vár ránk. Visszatérés a szállásra. Vacsora és szállás a tónál.

Nov. 9. Inle-tó  Mandalay – Mingun Reggeli után Mandalay erődjébe gurulunk és a rekonstruált palotában barangolunk. Később a palota egyetlen, eredeti teakfa épületét, a Shwenandaw-kolostort csodáljuk meg. Látogatás a világ legnehezebb könyvlapjaival büszkélkedő Kuthodaw Payában. Itt valósult meg Mindon király nagy álma: a buddhista „szentírás”, a Tripitaka minden sorát 729 hatalmas márványtáblába vésték és kicsiny sztúpákat formáló házaikkal alkotják a keretét a központi sztúpának. Felkeressük a Kyauk Taw Gyi templomot, ahol Burma legnagyobb és talán legszebb, egy márványtömbből kifaragott ülő Buddha szobrát találjuk. Délután Mingunba hajózunk, ahová a világ legnagyobb sztúpáját tervezték a XVIII. század végén, s bár a sztúpa sohasem készült el, maga a hatalmas, földrengés repesztette alapzat is lenyűgöző látványt nyújt. További látnivalók: a 90 tonnás Mingun-harang és a Mya Thein Tha pagoda, amely a Meru hófehér hegyeként, a hindu-buddhista világ közepét szimbolizálja. Délután visszatérés Mandalay-be: Naplementében bepillantunk egy nyugodt kolostor hétköznapjába, a Mandalay-hegy tövében megbújó Shwe Kyin Min teakfaszerkezetű, patinás épületébe, ahová ilyenkor érkeznek esti imára a szerzetesek. Élvezzük, ahogy est borul a kántáló szerzetesek kolostorára.Vacsora a Little Bit of Mandalay-ben. Szállás Mandalayben: Eastern Palace Hotel 4*

Nov. 10. Mandalay Amarapura – Inwa Reggeli után Mandalay-ből indulva az ősi királyvárosokat fedezzük fel, de először megállunk Mandalay legértékesebb templománál, a Mahamuninál. A különleges stílusú épületekből álló komplexum a „nagy erejű” Buddha szobor mellett sarokba lökött” páratlan angkori bronz szobrokat is őriz. Első királyvárosunk Amarapura lesz: Itt egy hatalmas kolostor életébe leshetünk be: a Mahagandayonban a délelőtti érdemszerző ételosztásakor érkezünk. A Myitgne folyón átkelve érjük el az egykori Inwát (Ava), aminek emlékei között lovaskocsival zötyögünk keresztül, megállunk a Bagaya Kyaung ősi tíkfakolostornál, ahol kis szerencsével az iskolás gyerekek hétköznapjaiba is bepillanthatunk, majd látogatást teszünk a Nanmyin őrtoronynál, és a Maha Aungmye Bonzan kőkolostornál. Amarapura a ragyogó burmai brokátselyem-szövők hagyományos központja, mi sem hagyjuk ki egy manufaktúra meglátogatását. Utolsó állomásunk U Bein ősi tíkfa hídja, amelyen a lemenő nap fényében sétálunk át. Vacsora a Green Elephantben. Szállás Mandalay-ben.

Nov. 11. Mandalay  Popa-hegy Bagan Reggeli után megismerkedünk az aranyfüst készítéssel és a város legjobb fafaragó műhelyébe is bepillantunk. Busszal a középkori burmai királyság fővároskörzete felé vesszük az irányt, de útban Bagan felé kis kerülővel kirándulunk a burmai szellemek (natok) legjelentősebb kultuszhelyére, a Popa-hegy vulkanikus kúpjához. Késő délután érünk Baganba, ahol a lenyűgöző Shwezigon aranysztúpáján visszaverődő lemenő nap fényét csodáljuk meg. Szállás és vacsora Baganban: Ayeyar Riverview Resort 4*

Nov. 12. Bagan Ballonozás Opcionális napfelkeltés hőlégballonozás Bagan felett. Reggeli után egész napos kalandozás a középkori Délkelet-Ázsia legfényesebb buddhista városában. Kis lovaskocsikkal indulunk a bagani síkra: árnyékos zötykölődésünk kézzel művelt kis mezőgazdasági parcellák között halad. Lábnyújtós felfedezésre szánt állomásaink: a hatalmas Sulamani, a terület déli „bástyája" a gyönyörű Dhammayazika, végül szállásunk felé visszakanyarodva a robusztus Dhammayangyi és a legszentebb, Ananda templom és méltánytalanul elhanyagolt, gyönyörű freskókat rejtő kolostora. Délután buszunkkal kirándulás délre: megálló a pazar festményeiről híres Gubyaukgyi-templomnál (Myinkaba), a Brahma domborműveiről nevezetes Nanpayanál, végül bepillantás a bódhiszatva freskóiról nevezetes, királynői Abeyadanába. Új Baganba érve ismerkedés a burmai lakktárgykészítés hagyományos módszereivel. Naplemente a Shwesandaw „piramisáról”. Vacsora bábműsorral a Nandar étteremben. Szállás Baganban.

Nov. 13. Bagan Reggeli után egész napos ismerkedés a terület gyöngyszemeivel: a keleti sík legérdekesebb templomai, (a Payathonzu és a Tayok Pyi, Manuha, Gubyaukgyi, látogatás egy lakkmanufaktúrában, majd naplemente. Este vacsora. Szállás Baganban.

Nov. 14. Bagan  Yangon Reggeli után az Irrawaddy-folyón tett hajókirándulás keretében teszünk látogatást a Kyun Thri szigeten, ahol a helyi falu és kolostor életével ismerkedhetünk. Visszatérés BaganbaEste transzfer a repülőtérre, repülés Yangonba (18:45-20:05). 

Nov. 15. Yangon  Dubai  Budapest Éjfél után (felszállás 02:10-kor) hazarepülés, átszállás Dubaiban (05:50-08:25), Érkezés Budapestre (11:40-kor).

 

Részvételi díj (min. 15 fő estén):           501.900 Ft/fő

+ Repülőjegyek illetékkel:                      365.000 Ft/fő

Budapest-Dubai-Bangkok-Yangon, Yangon-Heho; Heho-Mandalay; Bagan-Yangon, Yangon-Dubai-Budapest nemzetközi útvonalon. A légitársaságok a jegyváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

Felár 13-14 fő jelentkezése esetén: 14.000 Ft/fő

Felár 10-12 fő jelentkezése esetén: 79.000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: a fenti szállást kétágyas elhelyezéssel, belépők költségét, angol és magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: 10 vacsora árát (68.000 Ft), vízumdíjat (16.000 Ft/fő), borravalót (50 USD helyszínen), kombinált (utazásképtelenségi és BBP) biztosítást (33.973 Ft/fő, parttal: 38.445 Ft) és az opcionális hőlégballonozás díját

 

Opcionális, előre foglalható bagani hőlégballonozás: 89.900 Ft/fő

A felkelő nap aranysárgán ragyogó fényében emelkedhetnek fel az amúgy is lélegzetelállító látványt nyújtó ősi terület fölé. A páratlan kaland így nem csak a legismertebb, legjelentősebb vallási épületek titkaiba enged bepillantást, de az emberi léptékkel óriásinak számító építészeti teljesítmény szinte egészére rálátást enged. A ballonokra csak korlátozott létszámban juthatunk fel, ezért fontos az előjelentkezés. 

 

*Tengerparti hosszabbítás (3 éj): 178.500 Ft/fő

repülőkkel, transzferekkel, reggelis ellátással

Nov. 14. BaganNgapali Baganból repülés Burma legkellemesebb tengerpartjára, majd transzfer. Szállás Ngapalin: Amazing Ngapali 4*/deluxe seaview

Nov. 15. Ngapali Pihenés a parton reggelis ellátással. Szállás Ngapalin

Nov. 16. Ngapali Pihenés a parton reggelis ellátással. Szállás Ngapalin.

Nov. 17. Ngapali – Yangon Reggeli után pihenés a parton, majd délután (14.10-16.00) repülés a fővárosba.

Nov. 18. Yangon – Dubai – Budapest Éjszaka 02:10-kor indulás Yangonból hazafeléÉrkezés Dubai-ba 05:50- kor, majd átszállás, továbbindulás 08:25-kor Budapestre. Megérkezés 11:40-kor.

 

Program letöltése

 

Kapcsolódó galériák: » Burma

Kapcsolódó országok: » Burma

 


Burma, Mianmar, körút, körutazás, körutak, körutazások, Burma körút, burmai körút, Burma körutazás, burmai körutazás, Burma utazás, burmai utazás, Yangon, Shwedagon, Bagan, Heho, Taunggyi, Nyaung Shwe, Inle, Inle-tó, Mandalay, Inwa, Ava, Amarapura, Sagaing, Mingun, Popa-hegy, Ngapali