Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre

Csoportos körutak

 

... FOTÓTÚRÁINK JELLEMZŐI ... (Fotós túráink jellemzői)

 

Évtizedes utazási tapasztalatink azt mutatták nekünk, hogy sokunknak az élmények, a hangulatok megörökítése, egyéni szemszögből való megmutatása külön öröm. Irodánk ezért hosszú előkészületek után, egy tapasztalt fotóssal (Havasi Raymond) és egy rutinos fotós-idegenvezetővel (Ács László) új utakat alakított ki. Útjaink jól átgondolt, lejárt útvonalakat követnek és hangsúlyozottan KIS létszámúak (max. 12 fő). az új utak következő állomása: Indonézia!

A fotós túra abból a szempontból különbözik a többi utazástól, hogy minden a fotózásról szól és annak van alárendelve. Sokan jártunk már úgy, hogy gyönyörű helyeken fotózva tovább időztünk volna, még jobb beállításokat keresve, de a család, az utastársak türőképessége ezt lehetetlenné tette. Mások megpróbálnak barátokkal maguk szervezni egyéni utakat, de az eltérő érdeklődés, a szakmai segítség hiánya és a szervezés nehézségei hamar elveszik a kedvet a folytatástól.

Az Angkor Tours fotós útjai azért születtek, hogy utasaink a fotózás és az élménygyűjtés szempontjából valami különlegeset kapjanak. Így testközelből ismerkedhetünk meg egzotikus kultúrákkal, kielégíthetjük képalkotói vágyainkat és tudásszomjunkat egyaránt.

 

Follow up

Körülbelül egy hónappal a hazaérkezés után közös képnézegető parti, ahol mindenki bemutathatja a saját fotóanyagát. Az iroda pedig minden résztvevő számára átadja a túratagok legjobb képeit és a werkfotókat tartalmazó fotókönyvet. 

 

Felszerelés

Akármivel lehet fényképezni, amin van optika, de ahhoz, hogy biztosra menjünk, rendes fényképezőgépet kell használnunk és nem mobiltelefont, tabletet, vagy a szekrény mélyén talált, nagypapától örökölt kamerát.

Sokfajta géptípus jó, de a kreativitásunkat legjobban a jó minőségű, beépített zoommal ellátott kompaktok, illetve a cserélhető objektívvel használható tükrös (DSLR), illetve tükör nélküli (MILC) kamerák szolgálják. Ha a legelterjedtebb kisfilmes objektiv gyújtótávolságokat vesszük alapul, akkor egy minimum 28-70, jobb esetben 24-85-ös alapzoomra mindenképp szükségünk lesz. Szűk helyeken vagy a tájat fotózva jól jöhet a szélesebb gyújtótávolságú, nagylátószögű lencse (kb. 20 – 24 mm között), illetve portrézásra és városképi részletekre egy közepes tele (80 – 150 mm között.) Ne felejtkezzünk meg a tartalék akkuról, illetve memóriakártyáról. Ha valaki csak jpeg formátumú képeket fotóz (nem tanácsoljuk), elég lehet akár 16 GB-os kártya, de a sokkal jobb minőséget, egyben nagyobb kidolgozási szabadságot lehetővé tevő RAW fájl felbontása már 64 GB-ot, vagy akár még több memóriát igényel. A kék órás fotózáshoz szükség lesz egy könnyű, de stabil állványra is.

Ami a legfontosabb: a súly. Utazáson vagyunk, egész nap cipeljük magunkkal a felszerelést, ezért az minél könnyebb (és kevesebb), annál mozgékonyabbak lehetünk. Gondoljunk arra, hajdani kortársaink gyakran egyetlen géppel, egyetlen optikával alkottak maradandót. Kövessük példájukat!

 

Ez valódi fotós túra!

Bizonyára nem ez a túra lesz élete legelső utazása. Ez az út mégis más élményt nyújt, mint az eddigiek. A fotós túra abból a szempontból különbözik a többi utazástól, hogy minden a fotózásról szól és annak van alárendelve. Nyilván Ön is járt már úgy, hogy gyönyörű helyeken fotózva tovább időzött volna, még jobb beállításokat keresve, de a család, az utastársak tűrőképessége ezt lehetetlenné tette. Mások megpróbálnak barátokkal maguk szervezni egyéni utakat, de az eltérő érdeklődés, a szakmai segítség hiánya és a szervezés nehézségei hamar elveszik a kedvet a folytatástól. A mi útjaink azért születtek, hogy utasaink a fotózás és az élménygyűjtés szempontjából valami különlegeset kapjanak. Így testközelből ismerkedhetünk meg egzotikus kultúrákkal, kielégíthetjük képalkotói vágyainkat és tudásszomjunkat egyaránt.

A fotóstúrák gyakran fárasztóbbak, mint a klasszikus utazások. Kora hajnaltól késő estig hajtjuk a legjobb fényeket, ami miatt kimaradhat néha egy-egy étkezés is. Egész nap talpon vagyunk, cipeljük a felszerelésünket, közben folyamatosan koncentrálnunk kell a körülöttünk nyüzsgő világra, hogy ne maradjuk le a legjobb pillanatokról. Mivel a szállásunkat korán elhagyjuk és csak napnyugta után térünk vissza, azok nem a luxusról, hanem a praktikumról és a tisztaságról szólnak. Mindezért viszont az alkotni vágyó, kíváncsi fotóst bőven kárpótolja az a szépség és élményzuhatag, amelyet egy hagyományos társasúton soha nem nem élhetne át. Új gondolatokkal, másfajta látásmóddal találkozhat, új ismerősöket szerezhet, olyanokat, akiket a közös szenvedély fűz barátokká.

Ha Önt kárpótolni tudják a túrával járó nehézségekért cserébe kapott élmények, barátságok és csodaszép képek, akkor köztünk a helye és várjuk fotótúráinkon.