Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre

Csoportos körutak

 

TÖRÖKORSZÁG óriás (Idő-utazás) (2018. április 26. – május 15.)

(20 nap/19 éj)

 

65.000 Ft/fő kedvezménnyel foglalható!

 

Közel 3 hetes mesebeli körutazás! Eddig titkolt török utunk a tőlünk megszokott módon nem kipipál, hanem megmutat, így lényegesen hosszabb a "szokványosnál", de útvonala változatos felfedezéseket ígér! A gazdag és tartalmas program mellett fő cél, hogy elkerüljük a rohanást és a turistacsapdákat.  

A legszebb hónapban két kontinens, négy tenger és páratlan tájak várnak bennünket. Az utat Kádas Csaba, történész kollégánk kíséri, aki cilvilizációs meséivel ad tartalmat a látványnak. Utunk többek között megemlékezik majd a hettitákról, Trójáról és Lűdiáról, felkeresi a ión városállamok legjeit, a hellenisztikus partok sziklasírjait, a Római Birodalom megavárosait, rámutat Bizánc egyediségére, a kappadókiai selyemút melletti életmódra és természetesen adózik a török kultúra szeldzsuk és az oszmán hagyatékának is. 

 

 

Ápr. 26. Budapest – Isztambul Elutazás Budapestről (délelőtt) Isztambulba. Érkezés után transzfer a belvárosi szállásra. Könnyű akklimatizáció, ráhangolódunk a kulturális időutazásra (Panoráma az ősi Büzantionra és az Aranyszarv-öbölre az Eyüp-Pier Lotti „dombról”. Séta a városban. Vacsora és szállás Isztambulban.

 

Ápr. 27. Isztambul - Bursa Reggeli után utazás Burszába. Átkelés Ázsiába, majd a világörökségi burszai mecsetek bejárása: Nagy- Mecset, Zöld Mecset és a Selyembazár vár ránk. A Nagy Mecset 360 fokban. Vacsora és szállás Burszában.

 

 

Ápr. 28. Bursa – Truva/Trója – Ayvalik Reggeli után utazás a Márvány-tenger déli partján a Dardanellák ókori kapujához. Az egykori Trója régészeti körzetének bejárása közben szemlélődünk és elmerengünk az európai civilizáció „ázsiai” bölcsőjének pusztulásán. Továbbutazunk az Égei-tenger partjain. Vacsora és szállás a Ayvalikben.

 

Ápr. 29. Ayvalik – Bergama/Pergamon – Kusadasi Reggeli után utazás Pergamonba az antik görög majd császári Róma lenyűgöző városába (Aszklepion, Akropolisz). Pergamon 360 fokban. A kimerítő felfedezőséták után továbbutazás az Égei-partvidék legnépszerűbb török üdülőhelyére, Kusadasziba. Vacsora és szállás.

 

 

Ápr. 30. Kusadasi/Güzelcamli – Sirince – Selcuk – Efeszosz Reggeli után utazás Szirincsébe. Séta a múlt századi görög falucskában. Később Szeldzsuk városának ékességeit tekintjük meg: először a bizánci Szent János bazilika romjait, majd a bizánci-szeldzsuk várból nézünk körbe. A délutánt már a páratlan Efeszosznak szenteljük. A gazdag ión városállam a római császárkor kezdetén vált a térség legfényesebb városává. Efeszosz 360 fokban. Vacsora és szállás Kusadasziban.

 

Máj. 1. Kusadasi – Afrodisias – Denizli – Pamukkale Reggeli után elutazunk az Anatólia hegyekbe. Útban adózunk Afrodisziasz hatalmas kocsiverseny pályájának, majd Denizliből elérjük a „Pamutvárat”, Pamukkale felett felkeressük a gyógyforrásra épült Hierapoliszt és végigsétálunk Pamukkale teraszain. Pamukkale teraszai 360 fokban. Vacsora és szállás Pamukkaléban.

 

Máj. 2. Pamukkale – Afyonkarahisar Reggeli után továbbutazunk Anatólia fennsíkjain Afyonba. Az egykori mákmezők és az ópiumipar bázisára a város felett magasodó Fekete vár vigyázott, de csodálatos szeldzsuk mecset és turistahadtól mentes hamisítatlan hamam (török fürdő) vár ránk. Vacsora és szállás Afyonban.

 

Máj. 3. Afyonkarahisar – Ankara Reggeli után utazás a Török Köztársaság fővárosába, Ankarába. A modern Törökország megteremtőjéről, Atatürkről mauzóleumánál emlékezünk meg. Később bővítjük ismereteink az antik világ görögök előtti korszakaival az Anatóliai Civilizációk Múzeumában. Vacsora és szállás Ankarában.

 

Máj. 4. Ankara – Hattusas – Ürgüp Reggeli után utazás Kappadókiába. Útban fizikai és szellemi feltöltődés az ókori kelet egyik legjelentősebb birodalmának fővároskörzetében, Hattuszaszban. Hattuszasz 360 fokban. A hettiták 3500 évvel ezelőtt 400 éven keresztül uralták Kisázsiát a Fekete-tengertől Kánaánig. Vacsora és szállás Ürgüpben.

 

Máj. 5. Ürgüp – Avanos – Göreme Reggeli után egész napos kalandozás a legérdekesebb kappadókiai falvak látnivalói között. Kappadókia 360 fokban. Napunk a török szőnyegek tradicionális készítésének megismerésével lazítjuk. Vacsora és szállás Ürgüpben.

 

Máj. 6. Ürgüp – Kaymakli – Ihlara-szurdok – Üchisar Reggeli előtt opcionális (69.900 ft/fő) hőlégballonozás a szokatlan kappadókiai táj felett. Reggeli után folytatjuk a különös vidék tágasabb bejárását: föld alatti város, barlangszentélyek, szurdok és Üchisar „vára” vár ránk. Barlangszentély 360 fokban. Vacsora és szállás Ürgüpben.

 

Máj. 7. Ürgüp – Aksaray – Konya Reggeli után utazás Anatólia híres zarándokvárosába, a konzervatív muszlim Konyába. Útban megállunk a szeldzsuk idők egyik legszebb karaván szerájánál Aksarayban. Délután Konyában Mevlana múzeumát, a híres mecsetet és a kerengő dervisek világát ismerjük meg. Vacsora és szállás Konyában.

 

Máj. 8. Konya – Side Reggeli után délre utazunk. Hosszas kanyargás után érjük el a Földközi-tenger partjait, a hírhedt Pamphüliát, a törzsek földjét az első ajol (görög) betelepülők szállták meg. Így az antik görög világ legidősebb települései közül délután már Szidében sétálhatunk. Szide 360 fokban.  Vacsora és szállás Szidében.

 

 

Máj. 9. Side – Aspendos – Perge – Antalya Reggeli után Antalyába, a török riviéra fővárosába utazunk. Útban megállunk az ókori világ legjobb állapotban fennmaradt, döbbenetesen szép aszpendoszi színházában, ahol nemcsak a megszokott theatron és az orkhésztra, hanem a szkéné is látható. Az aszpendoszi színház 360 fokban. Délután már Pamphülia egykori központjában barangolunk. Perge romvárosa”szokatlanul” távol épült a partoktól. A görögök ősei éppen a kalózoktól igyekeztek távol tartani e központot. Vacsora és szállás Antaljában.

 

Máj. 10. Antalya – Müra – Demre – Fethiye/Ölüdeniz Reggeli után a Lűkiai-félszigetet szeljük át. Útban megállunk a hellenisztikus világ legszebb nekropoliszát rejtő Mürában, majd Demrében adózunk a mártíromságot szenvedett Szent Miklós emlékének. Müra 360 fokban. Anatóliai kalandjaink egy gyönyörű tengerparton pihenjük ki. Vacsora és szállás a Fethiye közelében fekvő Ölüdeniz-öbölben.

Máj. 11. Fethiye/Ölüdeniz – Saklikent-szurdok Reggeli után pihenés a tengerparton. Opcionális siklóernyőzés/gyönyörű sétahajózás a tengeren/kirándulás a Saklikent-szurdok hűvös folyócskájában. Saklikent 360 fokban. Vacsora és szállás Ölüdenizben.

 

Máj. 12. Fethiye – Dalaman – Isztambul Reggeli után transzfer Dalamanba, Repülés Isztambulba. Városnézés: a theodosiusi városfal, a bizánci mozaikok kincsestára, a Khóra-templom, a Valens-féle római vízvezeték, Nagy Szulejmán dzsámikomplexuma, a Fedett Bazár. Vacsora és szállás Isztambulban.

 

Máj. 13. Isztambul Egész napos városnézés Isztambulban: Szent Szófia-bazilika, Topkapi palota, a Yerebatan ciszterna, a Hippodrom és Ahmed szultán dzsámija. Késő délután-este séta az idegenvezetővel. Vacsora és szállás Isztambulban.

 

Máj. 14. Isztambul Városnézés: Aranyszarv-öböl, Fűszerbazár és Boszporusz hajós túra. Késő délután-este séta az idegenvezetővel a Galata-torony és a Taksim tér felé. Vacsora és szállás Isztambulban.

 

Máj. 15. Isztambul - Budapest Délelőtt fakultatív isztambuli séta, majd transzfer és repülés haza este.

 

 

 

Részvételi díj: *642.900 Ft/fő (min. 16 fő esetén)

10 fős felár: *226.900 Ft/fő

320

+ Repülőjegyek: kb. 79.900 Ft/fő (illetékkel)

 

A részvételi díj tartalmazza: programokat, belépőket, angol és magyar idegenvezetést, szállást 3*-os kategóriában,

kétágyas elhelyezéssel (EÁF: 159.900 Ft/fő) félpanziós ellátást, transzfereket

A részvételi díj nem tartalmazza: borravalókat (60 EUR), biztosításokat

 

 

 


Törökország, körút, körutazás, körutak, körutazások, Törökország utazás, török utazás, török körút, török körutazás, Törökország körutazás, Törökország körút, Anatólia, Isztambul, Hellenisztikus, Hettita, Görög, török, fríg, szeldzsuk, oszmán, trója, Bursa, Efeszosz, Pergamon, Pamükkále, Kappadókia, Cappadicia, Pamukkale, Fethiye, Antalya, Aspendos, Konya, Hattusas, Ankara, Hagia Sophia, Boszporusz