Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre

Csoportos körutak

 

LAOSZ - KAMBODZSA rejtett kincsei a thaiföldi Pha Taem nemzeti parkkal (2019. november 07. - nov.19.)

13 nap / 10 éjszaka

Az első 10 jelentkező 48.000Ft kedvezményt kap!

Legújabb kombinációnkat ínyenceknek állítottuk össze. Körutazásunk olyan helyszíneket látogat végig, amelyek nem tartoznak a fő turistacélpontok közé, így eredeti bájuk megtapasztalható. A világörökségi helyszínek közül a laoszi Wat Phou az angkori birodalom kultúrájának megmaradt kincse. Utunk során a Mekong egy szigetén is megszállunk és hajókirándulást teszünk a zúgók által apró ágakra szabdalt Mekong-folyó 4000 szigete között is delfinek után kutatva. A tömegek által elkerült Koh Kerben, a 10. századi angkori főváros romjai között igazi felfedező élményben lesz részünk, csakúgy, mint a 12. századi Preah Vihearban, amely az egyik leghatalmasabb kiterjedésű angkori templomegyüttes Thaiföld és Kambodzsa határvidékén, és a világörökségi listán szerepel. Thaiföldön, az igen kevesek által látogatott Pha Taem Nemzeti Park egyedülálló 3000 éves barlangfestményeket rejt. A különböző régiók között utazgatva azok „valódi arcát”, a városi és vidéki életmódot is alkalmunk lesz közelről látni és megérteni, miközben nem mulasztjuk el meglátogatni a klasszikus Angkori terület világhírű helyszíneit sem.

Szállásaink színvonalasak, hangulatosak, de mentesek a felesleges luxustól, elhelyezkedésük a programokhoz pontosan illeszkedik.

Utunkat jó szívvel ajánljuk az Angkorba visszavágyó utasainknak és mindazoknak, akik mélyebben szeretnék megismerni e három ország,  főútvonalak által elkerült, rejtett kincseit, természeti szépségeit és az itt lakók életét. 

Irodánk büszke arra, hogy idegenvezetőink a térséget jól ismerő szakemberek, akik csoportvezetésben szerzett évtizedes tapasztalataikkal teszik kényelmessé és tartalmassá útjainkat. Utunk magyar hangja ezúttal Száva Borbála  Angkor-kutató történész kollégánk lesz.

 

 

Nov 7. Budapest – Dubai Repülés Bangkokba délután, dubai átszállással. Éjszaka a repülőgép fedélzetén. (BUD-DXB 14:50-23:05 DXB-BKK 03:30-12:35) 

 

Nov. 8.  Dubai – Bangkok – Ubon Rachatani Bangkoki átszállással továbbrepülés Ubon Ratchatani felé (18:05 -19:10). Érkezés, vacsora, majd a szállás elfoglalása. Szállás: Sunee Grand Hotel 4* superior szoba

 

 

 Nov. 9. Ubon Rachatani – Pha Taem Nemzeti Park – Pakse Reggeli után az egyedülálló prehisztorikus barlangfestményeiről híres Pha Taem Nemzeti Parkba látogatunk. A festményeket 3 különálló barlangban tárták fel, amelyeket könnyű erdei kirándulással érhetünk el. Nem mulasztjuk el megnézni a sajátos gomba formájú sziklaképződményeket és a sziklahasadékon át kiömlő Sangchan vízesést sem. Határátkelés Laoszba, majd Pakséba utazunk, itt érjük el Délkelet-Ázsia legnagyobb folyóját,a"Vizek Anyját" a Mekongot.  Elfoglaljuk Mekong-parti szállásunkat és itt is vacsorázunk. Vacsora és szállás: Pakse, Champasak Grand Hotel 4* deluxe szoba

 

Nov. 10. Pakse - Boloven-fennsík – Pakse Reggeli után kirándulás a Boloven-fennsíkon, ahol sűrű erdők, kávéültetvények, folyók és vízesések várnak ránk. Az izgalmas formájú Pha Suam vízesést és a Fane 120 méter magas kettős zuhatagát nézzük meg, majd a Yuang vízesés párájában hűtjük le magunkat. A fennsík erdeiben számtalan, jórészt hagyományos életmódot folytató népcsoport szerény falvai bújnak meg. A katu nép falvait, a gyümölcsárusairól híres "banán-kereszteződést" is érintve ismerkedünk a fennsík sokszínű kultúrájával. Késő délután visszatérünk Pakséba. Vacsora és szállás: Champasak Grand Hotel 4* deluxe szoba

 

 

Nov. 11. Pakse– Vat Phu – Khong-sziget  Reggeli után az ősidők óta istenek által lakott hegynek vélt Vat Phouhoz utazunk. Az UNESCO világörökségi védettséget méltán élvező 11-12. századi khmer templomegyüttest és ősi szetélyekkel tarkított környezetét barangoljuk be. A térségben összegyűjtött műtárgyak szép válogatását a hegy tövében megbúvó múzeumban láthatjuk. A 11. században egy másik khmer királyi város is állt itt a közelben, ennek emlékét ma romantikus környezetben őrzi a Wat Nang Sida szentélyrom. Délután Pakséban újra átkelünk a túlpartra és dél felé indulunk, hogy a Mekong folyó szigetén lévő szállásunkat elfoglaljuk.  Vacsora és szállás: Don Khong: Pont Arena Hotel 4* deluxe szoba

 

 

Nov. 12. Don Khong - Si Phan Don - Don Khong Hajókirándulás során bejárjuk a Si Phan Don, vagyis 4000 sziget gyönyörű vidékét és megpróbálunk az irravádi delfinek közelébe férkőzni, ha szerencsénk van, megpillanthatjuk ennek a különleges emlősfajnak ritka példányait. A vidék kókusz- kapok- és bambuszültetvényeiről, illetve halászatáról híres. Átkelünk a francia gyarmatosítás idejéből megmaradt különleges történetű vasúti hídon Don Det szigetről Don Khone-ra, mert innen látható a misztikus Lippi vízesés, amely a helyiek hite szerint az összes rossz szellemet a fogságába ejti. A vízesésnél és a Mekong partján tett látogatás után hajónkkal visszatérünk a hotelbe. Vacsora és szállás: Don Khong

 

 

Nov. 13. Don Khong - Khone Pha Peng – Voeung Kam – Preah Vihear – Sra Em Reggeli után Kambodzsa felé indulunk, de még Laoszban kitérőt teszünk a Mekong hatalmas zuhatagához, a döbbenetes Khong Pha Peng zúgóhoz, a kambodzsai határ közelében. A délutánt már Kambodzsában, az UNESCO világörökségi helyszínen, az óriási sziklára épült Preah Vihear-ban töltjük. A Thaiföld és Kambodzsa határán álló szent hegyre dzsippekkel kanyargunk fel, hogy az egyik legnagyobb kiterjedésű, mívesen faragott angkori templomegyüttest megtekintsük.  Vacsora és szállás Sra Emben: Preah Vihear Boutique Hotel 4* deluxe szoba

  

 

Nov.14. Sra Em – Koh Ker – Siem Reap Reggeli után vidékre indulunk, ahol valódi felfedezőélményben lesz részünk, mert a turista tömegektől távoli „Angkorba” látogatunk. Utunk Koh Kerbe, az egykori Chok Gargyarba vezet, ahol az erdőben az egyetlen olyan, Angkoron kívüli város romjait járjuk be, amely rövid ideig, a 10. században az Angkori Birodalom adminisztratív és szakrális központja lehetett. Koh Kerben hatalmas víztározó, harminc jelentősebb templom és a khmer építészet legmagasabb templompiramisa áll. Később továbbutazva elérjük Beng Mealea gyökerekkel átszőtt hatalmas szentélyközpontját. Délre továbbutazva elérjük Kompong Kleangnál a Hatalmas-Tóba vezető csatornát. Hajóra szállva ismerkedünk Kambodzsa csodájával, az esős évszak végére százszorosára duzzadó (Tonle-Sap) tó világával. Naplementekor hazaindulunk. Este érkezés Siem Reapbe. Vacsora a Viroth-ban. Szállás Siem Reapben: Somadevi Angkor Boutique Hotel 5* (executive deluxe szoba)

  

Nov.15. Siem Reap – Kbal Spean – Banteay Srei – Siem Reap Reggeli után északra indulunk a Kulen Nemzeti Parkba, amelynek trópusi örökzöld erdeje kellemes kikapcsolódás a templomok világából. Felkapaszkodunk a Kbal Spean faragott folyómedréhez (kb. kétórás erdei kirándulás). Később visszautazunk az angkori terület felé, de félúton megállunk a legszebb khmer templomnál, a kedves Banteay Srei színes kőcsipkékkel díszített szentélyeinél. A rózsaszín mészkőbe faragott mitikus történetek és istenalakok egészen közelről csodálhatóak meg a templom apró méretének köszönhetően. Kellemes sétát teszünk a Banteay Srei Pillangóparkban, majd megismerkedünk a pálmacukor készítés titkaival. A naplemente fényeiben Preah Khan hatalmas templomvárosát járjuk be, majd visszatérünk Siem Reapbe. Este műsoros vacsora az Apsara Theatre kis színházában, ahol valódi khmer ízekből álló könnyű menü vár ránk. Szállás: Siem Reapben.

 

Nov.16. Siem Reap – Ta Prohm – Angkor Wat – Siem Reap Reggeli előtt kirándulás az angkori területre: megálló a hajdani királyi medencénél, Srah Srangnál, majd a vadromantika legismertebb templomát, a Ta Prohmot fedezzük fel, ahol a falakat, kapukat és tornyokat ma is a kapokfák combvastagságú gyökerei és liánjai tartják fogságban. Visszatérés a hotelbe. Reggeli, majd pihenés a medenceparton. Délután a hindu korszak legnagyobb templomkolosszusát, Angkor Wat galériáit, folyosóit és tornyait járjuk be. Rácsodálkozunk, tanulunk és szemlélődünk. Naplementéig maradunk, hogy a világ legnagyobb temploma felvegye narancsos színét. Vacsora a nyüzsgő éjszakai piac közepén, a Champey étteremben. Szállás Siem Reapben.

 

Nov. 17. Siem Reap – Angkor Thom – Siem Reap Délelőtt igény szerint opcionális látogatás a Siem Reap Nemzeti Múzeumba, ahol a pazar szoborgyűjteményt tematikus bemutatótermekbe rejtették (15 USD). Délután felkeressük az Artisans d’Angkor alapítvány kézműves-oktatási alapítványát, selyemfarmját. A központ a hagyományos selyemszövés apró részleteit is megmutatja: a hernyótenyésztéstől a természetes színezőanyagok és selyemszövés egyedi technikáiig. Később Angkor utolsó fővárosba utazunk: a XII. században épült Angkor Thomba: Az arc-tornyokkal ellátott kapukkal, magas fallal védett városban mindenek előtt Bayon Buddha-arcai és reliefjei, a Baphuon templomhegye, Phimeanakas piramisa, az Elefántos és a Leprás király terasza vár ránk. Angkori kalandjainkat, naplementekor, a romok között megbújó mai kolostorban tett látogatással zárjuk. Az ősi város területén található Tep Pranamnál egy buddhista kolostori szertartással búcsúzunk Kambodzsától. Vacsora The Square 24. Szállás Siem Reapben.

 

Nov. 18. Siem Reap – Bangkok Reggeli után a nap szabad. Mindenki utolsó vásárfiát, masszázsprogramjait szervezheti. A hosszú hazaút előtt pihenés a medence partján az esti transzferig, hogy kellemesen feltöltődve búcsúzunk Délkelet-Ázsiától. * A körutazás igény szerint meghosszabbítható a kambodzsai (Sihanoukville) vagy thaiföldi tengerpartokon. Repülés Bangkokba (20:45-21:55). Hazarepülés dubai átszállással. Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

Nov. 19. Bangkok - Dubai – Budapest Repülés éjjel Bangkokból (03:30-07:15). Átszállás Dubaiban és repülés tovább Budapestre (08:40-11:45)

 

 

Részvételi díj (min. 16 fő esetén):                             478.000Ft /fő

14-15 fő esetén:                                                                      503.000 Ft/fő

12-13 fő esetén:                                                                      534.000 Ft/fő

10-11 fő esetén:                                                                       577.000 Ft/fő

Egy ágyas felár:                                                                    143.000 Ft/fő

+ Repülőjegyek (illetékkel):                                   240.000 Ft/fő 

Budapest-Dubai-Bangkok; Siem Reap-Bangkok; Bangkok-Dubai-Budapest nemzetközi útvonalon.

A légitársaságok a jegyváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

A körút részvételi díja tartalmazza: szállást kétágyas elhelyezéssel, reggelivel, félpanziós ellátást program szerint, a fent említett programokat és belépőjegyeket, helyi és magyar idegenvezetőt, transzfereket

A részvételi díj nem tartalmazza: vízumdíjat (31+35 USD, 2 igazolványkép), borravalót (70 USD), az opcionális utazásképtelenségi és BBP biztosítást: 30.825Ft/fő), félpanziós italfogyasztást, személyes kiadásokat.

 

 

 

 

Program letöltése

Kapcsolódó galériák: » Kambodzsa » Laosz » Thaiföld

Kapcsolódó országok: » Kambodzsa » Laosz » Thaiföld

 


Thaiföld, Bangkok, Laosz, Mekong, Kambodzsa, Angkor, Siem Reap, körutazás, körutazások, Dél-Kelet Ázsia, Ázsia, Khmer, Bangkok,