Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre

Csoportos körutak

 

MALAJZIA KÖRUTAZÁS Borneóval és szingapúri látogatással (2018. szeptember 14.- szeptember 26.)

 

A PROGRAM ÁRA ELŐKÉSZÜLETBEN.

 

PROGRAM:

Szept. 14. Budapest – Doha – Kuala Lumpur Indulás Budapestről a Qatar Airways járatával 12:20-kor, érkezés Dohába 18:30-kor. Átszállás a Kuala Lumpur felé tartó járatra, éjszaka a repülőgép fedélzetén.

Szept. 15. Kuala Lumpur – Malakka Reggel 8:05-kor érkezés Malajzia fővárosába, Kuala Lumpurba. Buszba szállás, majd a repülőtérről kb. 2 órás buszos utazás Malakkába, a világhíres, stratégiai jelentőségű gyarmati városkába (világörökségi védettséget élvez), ahol a holland és a portugál kolonizáció emlékei mellett beleshetünk a vidéki Malajzia társadalmába. Megérkezés után könnyű városnézés Malakkában, mely során színes kereskedőlakok, apró éttermek, maláj mecsetek mellett haladunk el és a város egyik legrégebbi és legújabb mecsetét is megtekintjük (Masjid Kampung Kling és Masjid Selat Melaka). Később séta a kínai negyedben, érintve Malajzia legősibb templomát, a Cheng Hoon Teng-templomot. Vacsora egy maláj, hagyományos ételeket kínáló étteremben. Szállás Malakkában (Hotel Puri Melaka 3*+, 1 éj).

 

Szept. 16. Malakka – Kuala Lumpur Reggeli után Malakka másik arcát is megmutatja nekünk. Az évezredek óta kereskedelmi főútvonalként (Malaka-szoros) használt szoros körül számos város emelkedett ki időről időre. A Világörökségi védettséget élvező Malakkát először a portugál gyarmatosítók, majd a holland és brit ellenfeleik kaparintották meg, főként a kelet-indiai fűszerkereskedelem "ellenőrzéséhez". Így európai műemlékeket is találunk a jobbára kínaiak által "kezelt" városkában: Holland-tér, Óratorony, Viktória Királynő szökőkútja, Stadthuys (városháza), a holland Krisztus-templom, Xavéri Szent Ferenc-templom, Holland-temető, Malakka Klub, Porta De Santiago, Szent Pál-templom. A városnézés után utazás Malakkából Kuala Lumpurba, megérkezés után a főváros nevezetességeit tekintjük meg: a Függetlenség tere, Királyi Palota, Nemzeti Emlékmű, Nemzeti Mecset, Vasútállomás, Royal Selangor Club, Szent Mária-katedrális, Abdul Szamad szultán nevét viselő, jelenleg főbírósági épület, a Petronas ikertornyok. Vacsora és szállás Kuala Lumpurban (Novotel Kuala Lumpur City Centre 4*, 1 éj).

 

Szept. 17. Kuala Lumpur – Batu-barlangok – Cameron-felföld Reggeli után (08:30) indulás a valaha kedvelt brit üdülőhelyre, a Cameron-felföldre. Útközben megálló a Batu-barlangoknál, ahol Malajzia legfőbb hindu zarándokhelye található. A 100 méter magasan elhelyezkedő szentélyek bejárásához 272 lépcsőfokon kapaszkodunk fel. A Batu-barlangokat évente egyszer, a Thaipusam fesztivál alkalmával 1,5 millió hívő keresi fel. Később továbbutazás észak felé, megálló egy kosárszövő falunál és a Lata Iskandar vízesésnél, ahol a víztömeg 25 m magasból zúdul alá. Szállás az 1500 méter magas felföldön (Strawberry Park Resort 4*, 2 éj).

 


 

Szept. 18. Cameron-felföld Reggeli után terepjárós utazás a 2032 méter magas Gunung Brinchang kilátójához, a Cameron-felföld legmagasabb pontjára. Kirándulás a trópusi felhőerdőben, később leereszkedés a vidék legnevesebb teaültetvényére (Sungei Palas Boh állomásra), ahol kóstolót kapunk a helyben termesztett teából és egy rövid teagyári sétát is teszünk. Később egy virágfarm és egy zöldségkert felkeresése. Délután kirándulás (piknikebéddel) a hegyekben, mely során fotós megálló egy vízesésnél és egy Semai törzsi faluban (a Semai a Maláj-félsziget legnagyobb bennszülött népcsoportja). A nap végén séta egy helyi piacon. Szállás a felföldön.

Szept. 19. Cameron-felföld – Kuala Lumpur repülőtér – Kuching Reggeli után visszautazás Kuala Lumpurba (4 óra), ahol egyenesen a repülőtérre érkezünk, s egy belföldi járattal utazunk Borneóra, Kuchingba. Borneó szigete, melyen Malajzia Indonéziával és Brunei szultanátusával osztozik, a felfedezők és természetbúvárok kincsestára. Érintetlen erdőségeiben elzárt törzseket, változatos hegységeiben különleges barlangokat és ökoszisztémát találhatunk, a következő napok programjai során ezekből a kincsekből kapunk ízelítőt. Kuchingban transzfer a szállodába, az éjszakát Kuchingban töltjük (Grand Margherita Hotel 4*, 3 éj).

Szept. 20. Kuching – Semenggoh Orángután Központ Reggeli után városnézésre indulunk Kuchingban, Sarawak tartomány fővárosában. Sétálunk a kínai negyed jellegzetes házai között, betérünk a Tua Pek Kong kínai templomba, és megtekintjük a 19. század végén épült Margherita erődöt, mely a kalózok támadásai ellen nyújtott biztonságot. Látogatást teszünk a Sawarak-folyó partjára épült Astana palotában, mely Sarawak kormányzói székhelyeként szolgált. Séta a helyi piacon és betérünk a Sarawak Múzeumba is, ahol a helyi, bennszülött törzsek népművészetéből, építészetéből láthatunk színvonalas kiállítást. A városnézés után kirándulás a Semenggoh Orángután Központhoz. A bájos vöröses majmok mellett medvék, orrszarvúmadarak és számos fogságból szabadult, védett vadállat is található a parkban. Visszautazás a városba, szállás Kuchingban.

 

 

Szept. 21. Kuching – Bako Nemzeti Park Reggeli után elutazás a Kuchingtól mindössze fél óra buszútra található Bako Nemzeti Parkba. A tengerparti terület központjához csónakokkal érkezünk. A páratlanul változatos Bako élőhelyeinek felfedezésére szánjuk a napot. Kirándulásunk első szakaszán esőerdő, tengerparti szélfútta sziklacsodák és páfrányerdő vár ránk. Az izgalmas húsevő növények és kancsókák mellett a park másik különlegessége, hogy mangróve-erdeiben az egyedül Borneón őshonos, Proboscis (nagyorrú) majmokkal is találkozhatunk. A nagyorrú majmok mellett hosszúfarkú makákók, ezüstfülű majmok, gyíkok, őzek és vaddisznók is élnek a Nemzeti Parkban. A nap végén visszautazás Kuchingba, ahol szállás.

 

 

 

Szept. 22. Kuching – Gunung Mulu Nemzeti Park Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre és elutazás a Gunung Mulu Nemzeti Parkba (12:50 – 14:25). A másfél órás repülőút után transzfer a szállodába. A világörökségi védettséget élvező parkot sokan keresik fel gyönyörű természeti értékei és gazdag élővilága miatt. A park karszt hegységeiről, esőerdeiről, barlangrendszereiről híres. Sarawak tartomány emblémája, a szarvcsőrű madár is itt őshonos, de ha szerencsénk van, borneói maláj medvével, muntyák szarvassal, hosszúfarkú makákókkal, gibbonokkal is találkozhatunk. Népszerű a 12 itt élő denevérfaj megfigyelése, az esti sétánk alkalmával tanúi lehetünk, ahogy napnyugta környékén több millió denevér vadászni indul a nemzeti park barlangjaiból. (Szállás: Mulu Marriott Resort, 2 éj).

 

 

Szept. 23. Mulu Reggeli után séta a lombkoronák szintjén futó függőhidakon. Ebéd után kirándulás a parkban (1500 virágfaj, 170 féle vad orchidea és számtalan állatfaj közül sokat megpillanthatunk). Később továbbhaladás a Lang barlanghoz és az Őz-barlanghoz, ahová ragyogóan kiépített palánkösvényeken juthatunk el. A délután további részében gyönyörű tőzeglápos erdőben kalandozhatunk. Az édenkertben tett séta után vacsora és szállás.

Szept. 24. Mulu – Kuching – Szingapúr Reggeli után csónakkirándulás két híres barlanghoz (Szél- és Tisztavíz-barlangok). A nap folyamán lehetőség nyílik a kristálytiszta forrásvízben való fürdőzésre is. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Muluból Szingapúrba, Mulun keresztül, átszállással (14:15 – 15:55, 18:00 – 19:35). Megérkezés Szingapúrba, transzfer a szállodába, szállás Szingapúrban (Grand Park City Hall 4*, 1 éj)

 

 

Szept. 25. Szingapúr Reggeli után városnézés Szingapúrban: séta a "Kis India" nevű városrész színpompás utcáin. A következő megálló a régi városközpont "gyarmati szíve", ahol rövid séta a városjelképek között is számon tartott Merlion oroszlánszoborhoz és az Espalanade színházhoz. Átutazás az üzleti negyeden a legöregebb hindu templomhoz: Sri Mariamman templom. A délelőtt hátralevő részében sétát teszünk a Nemzeti Orchidea Kertben. Délután kirándulás a Sentosa-szigetre (Felvonós átkelés panorámával az öbölre), látogatás a Szingapúr történetét bemutató interaktív bemutatóközpontban (Images of Singapore), később a víz alatti világot (Underwater World) fedezhetjük fel a világ egyik legpompásabb akváriumában. Naplemente után pedig a „tenger dala” című fény és hangjátékot csodálhatjuk meg. A programok után vacsora Szingapúrban, majd késő este transzfer a repülőtérre.

Szept. 26. Szingapúr – Doha – Budapest Éjszaka indulás Szingapúrból, utazás Budapestre Dohán keresztül, átszállással. Hazaérkezés a délelőtti órákban.

 

Földi szolgáltatások észvételi díja (min. 15 fő résztvevő esetén):         ...előkészületben!

+ Repülőjegyek (illetékekkel):                                                                             ...előkészületben!

Budapest – Doha - Kuala Lumpur - Kuching - Mulu - Kuching - Szingapúr - Doha - Budapest

 

Felár 13-14 fő jelentkezése esetén: 

Felár 11-12 fő jelentkezése esetén:  

Felár 8-10 fő jelentkezése esetén: 

Egyágyas felár:                           

 

A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

 

A részvételi díj tartalmazza: szállást kétágyas elhelyezéssel, félpanziót (reggeli és vacsora, a Mulu Nemzeti Parkban teljes ellátást ami reggeli-ebéd-vacsorát jelent), a fent ismertetett programokat és belépőjegyeket, helyi és magyar idegenvezető díját.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: kombinált útlemondási és utasbiztosítást (31.000 Ft - 34.000 Ft. létszámtól és részvételi díjtól függően), borravalót (50 USD/fő), személyes kiadásokat (telefon, hordárok, italok stb.)

 

  

 

Kapcsolódó galériák: » Malajzia » Szingapúr

Kapcsolódó országok: » Malajzia » Szingapúr