Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre

Csoportos körutak

 

AZ ÉN VELENCÉM: FOTÓTÚRA a lagúnák városában (2019 október 11-14.)

(5 nap/4 éj)

Évtizedes utazási tapasztalatink azt mutatták nekünk, hogy sokunknak az élmények, a hangulatok megörökítése, egyéni szemszögből való megmutatása külön öröm. Irodánk ezért hosszú előkészületek után, egy tapasztalt fotóssal (Havasi Raymond -képei alább) és egy rutinos fotós-idegenvezetővel (Ács László) új utakat alakított ki. Útjaink jól átgondolt, lejárt útvonalakat követnek és hangsúlyozottan KIS létszámúak (max. 8 fő). Az új utak őszi állomása: Velence!

A fotós túra abból a szempontból különbözik a többi utazástól, hogy minden a fotózásról szól és annak van alárendelve. Sokan jártunk már úgy, hogy gyönyörű helyeken fotózva tovább időztünk volna, még jobb beállításokat keresve, de a család, az utastársak türőképessége ezt lehetetlenné tette. Mások megpróbálnak barátokkal maguk szervezni egyéni utakat, de az eltérő érdeklődés, a szakmai segítség hiánya és a szervezés nehézségei hamar elveszik a kedvet a folytatástól.

Az Angkor Tours fotós útjai azért születtek, hogy utasaink a fotózás és az élménygyűjtés szempontjából valami különlegeset kapjanak. Így testközelből ismerkedhetünk meg egzotikus kultúrákkal, képalkotói vágyainkat és tudásszomjunkat egyaránt kielégíthetjük.

 

Előfoglalási kedvezmény: 50.000 Ft

 

Galéria: Az én Velencém (Copyright: Havasi Raymond)

 

Szept. 28. Budapest - Velence Repülés (20.25-21.50) este Velencébe. Érkezés után autós és hajós transzfer. Szobakiosztás, welcome drink és eligazítás. Rövid bemutatkozás, a legfontosabb tudnivalók és a második napi túra ismertetése. Szállásunk a belvárosban (mindenhez közel), közös összegyűlésekre is alkalmas lesz.

Szept. 29. Velence Reggeli a közeli olasz kávézóban. Majd irány Velence, a lagúnák városa. Az első délelőttöt a San Marco kerületnek szenteljük. A csodálatos San Marco térről indulunk, és szép lassan eljutunk a Rialtóig. Közben szűk sikátorok, csendes lagúnák és pompás paloták között sétálunk. A tapasztaltak természetesen már fotóznak, az ismerkedők és a kevésbé tapasztaltak pedig témaötleteket és technikai támogatást kapnak, hogy mit és hogyan lehet vagy érdemes megörökíteni a ránk zúduló élményáradatból. A délelőtti sétánk kb. 13 óráig tart. Ezután ebéd és kávészünet (fakultatív). Délután 14-től (aki nem ebédel, annak már 1 órával korábban) indul az önálló munka: az Én Velencém.

A feladat az, hogy mintegy 2 óra alatt végigjárva a délelőtti útvonalat, mindenki önállóan is megörökítse a számára érdekes és fontos velencei pillanatokat a leggazdagabb múltú velencei kerületben. Délután fél öttől újra találkozunk, hogy megismerjük a legszebb velencei fényeket. Ezek az úgynevezett "arany órák", amelyek utazásunk idején kb. este hétig tartanak. Aranyos sárga fényekben fürdő paloták, szűk lagúnák, ahová különböző réseken tör be a délutáni arany fény. Mélyfekete árnyékok, amelyek pompás sziluetteket rajzolnak elénk. A legszebb fotós pillanatok ezek. Visszatérés a szállodába, aztán irány a vacsora (fakultatív). Vacsora után, este 9-től velencei képek nézegetése, a nap legérdekesebb helyei és pillanatai, rövid tájékoztató a harmadik nap programjáról.

Szept. 30. Velence Korán kelünk! Reggel 6-kor találkozó a szálloda halljában. Irány a San Marco tér. Várjuk a tiszta időben csodálatos napfelkeltét. Meglessük a rózsaszín fényben csillogó Nemzeti Könyvtár szobrait, a téglavörös Campanile tekintélyt parancsoló, égnek törő tornyát, a Dózse-palota ilyenkor még néptelen árkádjait.

Leülünk a Caffè Florian teraszára, reggeli galambseregre vadászva. Megcsodáljuk a ringatozó gondolákat, a háttérben a San Giorgio Maggiore templommal. 9-kor reggeli és találkozó a későn kelő utastársakkal. Első utunk a San Marco-székesegyházba vezet, ahol megnézhetjük a csodás templom belső szépségeit. Innen folytatjuk, utunk most egyenesen a Rialto-hídon vezet át. Átérünk a Canal Grande másik oldalára, a San Polo negyedbe. Bolyongunk a „proletár” Velencében, ahol bájos, kicsit kopottas, de színes házak szegélyezik a szűk lagunákat. Ez Velence legromantikusabb része, ráadásul itt sokkal kevesebb a turista, és több a bennszülött velencei, mint a San Marco-ban. Ebéd 13 órakor egy helyi kisvendéglőben (fakultatív). Utána az Én Velencém projekt folytatása következik – ezúttal a San Polo-ban, kihasználva az arany órák fényeit is. Este 7-kor találkozó a San Marco téren. Most állvánnyal felszerelve várjuk az ún. "kék órát", amely naplemente után kezdődik és 1 – 2 órán tart. Alkonyi fényekben örökítjük meg a kivilágított Velence legszebb pontjait. Egészen a teljes sötétig maradunk. Utána vacsora (fakultatív) és rövid tájékoztató a negyedik nap programjáról.

Okt. 1. Velence Megint korán kelünk! Ma a halpiacon kezdünk. Figyeljük a Mercato di Rialto-hoz érkező csónakokat, a halárusokat, ahogyan kipakolják az árujukat. Érdekes látványt nyújtanak az izgatott sirályok, amelyek csapatostul repkednek a piac körül, remek témákat kínálva. Felfedezzük a Canal Grande pompás palotáit a szép selymes reggeli fényekben. A Rialto-híd is kíváló terep számunkra – különösen, hogy még nincsen tömve turistákkal. 9-re visszatérünk a szállodába reggelizni. Ezután gondolába szállunk és egy rövid városnézésen, igazán hangulatos nézőpontból, ezúttal a vízről fedezzük fel a lagúnák királynőjét. Utána délelőtt fakultatív programok várnak. Lesz lehetőség egy kis képválogatásra, illetve a Lightroom alapjainak megismerésére. Akinek kedve van, természetesen tovább folytathatja a város meghódítását. Ajánlott témák: apró utcai részletek, amelyekről mégis felismerhető a város. Lagúnák és gondolák, street fotózás, velencei pillanatképek. 13 órakor ebéd, majd kis motoros hajóval felkeressük Buranót, a csipke városát.

Mindössze 11 km-re van Velencétől, de a csatornákat leszámítva semmiben sem hasonlít rá – talán csak a turisták számában. Apró, szó szerint nagyon színes halászházak, kanyargós utcácskák, gyaloghidak ívelnek át a csatornák felett, amelyek igazi karibi hangulatot varázsolnak a mediterrániumba. Annyira megkapó és színes a látvány, hogy aki csak mobillal jött, az is bőszen fotografálni fog. A szigeten maradunk sötétedésig. Vacsora, búcsúséta, majd egy utolsó közös ital valamelyik kiskocsmában.

Okt. 2. Velence - Budapest Reggeli után közös kávézás mellett a túra értékelése, majd mindenkitől a szerinte három-öt legjobb képe kiválasztása és átadása a túravezetőnek. Transzfer és repülés (11.15-12.35) haza.  

 

Részvételi díj (min. 8 fő):   259.900 Ft/fő

június 30-ig: 209.900 Ft/fő

Az ár tartalmazza: repülést (kézipoggyásszal), szállást kétágyas elhelyezéssel, többhálószobás apartmanban, reggelit helyi kávézóban, a programok, transzferek, belépők költségét, magyar fotós-asszisztenciát és magyar utaskíséretet

Az ár nem tartalmazza:  extra csomag (feladott poggyász), kombinált útlemondási és BBP biztosítást ), a programban nem szereplő tételeket vagy fakultatív kiegészítéseket, továbbá a személyes kiadásokat (italok, telefon, hordárok stb.)

 

Galéria: Az én Velencém (Copyright: Havasi Raymond)

 

 


Velence, fotótúra fotó, fotozás