Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre

Csoportos körutak

 

KAMBODZSA: Angkor körút jógával (2019. január 13 - 22.)

(10 nap/7 éj)

 

Jelenleg 34.000 Ft kedvezménnyel foglalható!

 

Utazni lehet jóga nélkül és jógázni is lehet utazás nélkül, de a kettő összekapcsolva igazán maradandó és lélekemelő élménnyé válhat. Ez a csodálatos utazás Kambodzsa fenséges látnivalóihoz kalauzol, melynek spirituális töltetét tovább erősítjük jóga, meditációs és relaxációs foglalkozásokkalA jóga segít, hogy ne csak a durva külső szemünkkel lássuk a környező világot. Segítségével megtapasztaljuk a kiteljesedett belső csendet, a tökéletes jelenlétet. Több, mint testünk csavargatása és pózokba helyezése. Kapcsolódási lehetőség a legtisztább Önvalónkkal.

Az utazás tervezett programjai között szerepel reggeli napüdvözlet és jóga a felkelő nap fényében, elvarázsolt templomok lábánál. Meditáció és a tökéletes csend megtapasztalása eldugott szentélyekben. Relaxáció, mely alatt az utazó megpihenhet, feltöltődhet fizikailag és mentálisan egyaránt, miközben kabócák ciripelnek az andalítóan illatos ázsiai éjszakában.

 

Az utazás során végigjárt helyszínek meghatározó szakrális erejükkel segítik a gyakorlót az önmegismerés és fejlődés útján, míg a jóga segít a látottak mélyebb megélésében és befogadásában.

Az utat Bogdán Brigi  jógaoktató, valamint Ázsiát sokszor megjárt és jól ismerő kolléganőnk, Bakonyi Anna kíséri.

 

Jan. 13. Budapest - Dubai - Bangkok Indulás Budapestről Bangkok felé (felszállás 14:40-kor), átszállás Dubaiban.

Jan. 14. Bangkok - Siem Reap  Érkezés Bangkokba (12:35), majd továbbrepülés (17:40-18:40) Siem Reapbe. Érkezés után transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Vacsora a szállodában. Szállás Siem Reap szívében: Angkor Century Resort 4*.

Jan. 15. Siem Reap - Roluos - Beng Mealea -Kompong Kleang Reggeli jóga a szállodában. Reggeli után utazás Angkor első központjához, a Roluos-csoporthoz (Preah Ko, Bakong). A korai fővároskörzet épületei, méreteikkel és hangulatukkal igazi prototípusát adják az angkori fővárosoknak. Később utazás (1 óra) egy hatalmas, ritkán látogatott egyedi templomhoz (Beng Mealea), ahol átélhetjük mindazt amit az első felfedezők érezhettek, amikor Angkor műemlékeire találtak. Pallóutakon kalandozhatunk a templomgalériák tetejére vagy bújhatunk be az elhagyott templombelsőkbe. Az árnyas fák alatt ülve jógázunk is. Később utazás délkeletre Kambodzsa éléskamrájához, a novemberben valóban Hatalmas-tó (Tonle Sap) egy nyugodtabb úszófalujához. A Tonle Sap gazdagságot adó, évszakos „lüktetését” a hajóról testközelből értjük meg a Kompong Kleang „úszó falunál”. Visszautazás Siem Reapbe. Vacsora az Alliance étteremben. Szállás Siem Reapben.

 

Jan. 16. Siem Reap - Angkor - Kbal Spean Kora reggeli jógával kezdjük a napot az ősi romok körzetében. Visszatérés a szállásra. Reggeli után indulunk Kbal Spean faragott folyómedréhez (kb. kétórás erdei kirándulás). A Kulen Nemzeti Park trópusi örökzöld erdeje kellemes kikapcsolódás a templomok világából. Erőfeszítéseink jutalma lehet még az ilyenkor gazdag vízesésben való felfrissülés. Később visszautazunk az angkori terület felé, de félúton megállunk a legszebb khmer templomnál, a kedves Banteay Srei sz ínes kőcsipkékkel díszített szentélyeinél. Kellemes sétát teszünk a Banteay Srei Pillangóparkban, majd naplementekor Prasat Kravan szentélytornyait szemlélve jógázunk. Visszatérünk Siem Reapbe. Vacsora az óváros szívében lévő Champey étteremben. Szállás Siem Reapben.

 

 

 

Jan. 17. Siem Reap - Angkor Reggeli előtt kirándulás az angkori területre: jógázunk a hajdani királyi medencénél, Srah Srangnál, majd a vadromantika legismertebb templomát a Ta Prohmot fedezzük fel, ahol a falakat, kapukat és tornyokat ma is a kapokfák combvastagságú gyökerei és liánjai tartják fogságban. Visszatérés a hotelbe. Reggeli, pihenés a medenceparton. Délután a hindu korszak legnagyobb templomkolosszusát, Angkor Wat galériáit, folyosóit és tornyait járjuk be. Rácsodálkozunk, tanulunk és szemlélődünk. Naplementéig maradunk, hogy a világ legnagyobb temploma felvegye narancsos színét. Jóga a szállodában. Vacsora a Sugar Palm étteremben. Szállás Siem Reapben.

Jan. 18. Siem Reap - Phuok - Angkor Kora reggeli jógával kezdjük a napot az ősi romok körzetében. Visszatérés a szállásra, reggeli. Reggeli után az Artisans d’Angkor alapítvány kézműves-oktatási alapítványát, selyemfarmját keressük fel. A központ a hagyományos selyemszövés apró részleteit is megmutatja: a hernyótenyésztéstől a természetes színezőanyagok és selyemszövés egyedi technikájáig. Különösen figyelemre méltó a kiváló minőségű, egyedi khmer szövési technika. Az 1992 óta működő alapítvány nemcsak a ösztöndíjas oktatással segíti a vidéki megélhetéshez tanulóit, hanem Kambodzsa szerte a legjobb minőségű és legszebb termékeket bizony itt találjuk. állítja elő. Igény esetén a belvárosi bemutatóközpontjukba is ellátogatunk, ahol a kő- és fafaragók, kosárfonók technikáit is megismerhetjük. Visszatérés a hotelbe. Pihenés. Délután a buddhista Neak Pean majd a gyökerekkel átszőtt Ta Som szentélyt látogatjuk meg. Esti jóga a szállodában. Vacsora: Asian Square étterem. Szállás Siem Reapben.

 

Jan. 19. Siem Reap - Angkor Napfelkelte és jóga a Tonle Sap tó fölé magasodó Krom-hegyen egy 9. századi szentély romjai tövében. Visszatérünk a hotelbe. Reggeli után egy piacra látogatunk, ahol bevásárolunk, hiszen a déli órákat egy főzőtanfolyamon töltjük, hogy néhány egészséges khmer finomságot elkészítsünk. Természetesen ebédre el is fogyasztjuk a főztünket. Délután újra Angkorba utazunk, és bejárjuk a szent kard templomvárosát, Preah Khant, amely ilyenkor már csendesebb, a tömegek által kevésbé látogatott. Esti jóga a szállodában. Visszatérés Siem Reapbe. Vacsora a Viroth étteremben. Szállás Siem Reapben.

 

Jan. 20. Siem Reap - Angkor Reggeli jóga a hajdani elefántkarám, a Krol Romeas kőfalai között. Délelőtt pihenés a hotelben. Délután Angkor utolsó fővárosba utazunk: a XII. században épült Angkor Thomba: Mindenekelőtt a Bayon Buddha-arcai és reliefjei, a Baphuon templomhegye, Phimeanakas piramisa, az Elefántos és a Leprás király terasza vár ránk. Angkori kalandjainkat, naplementekor egy mai kolostorban tett látogatással zárjuk. Az ősi város területén található Tep Pranam romjainál egy buddhista kolostori szertartás megismerésével búcsúzunk Kambodzsától. Vacsora a The Square 24 étteremben. Szállás Siem Reapben.

Jan. 21. Siem Reap - Bangkok Reggeli jógagyakorlat a szállodában, majd látogatás a Samatoa lótuszfarmon. Reggeli után a nap szabad. Mindenki utolsó vásárfiát, masszázsprogramjait szervezheti. A hosszú hazaút előtt pihenés a délutáni transzferig (14:00). Délelőtt igény szerint opcionális látogatás a Siem Reap Nemzeti Múzeumba, ahol a pazar szoborgyűjteményt tematikus bemutatótermekbe rejtették - 15 USD. Transzfer a repülőtérre. Repülés Bangkokba (19:30–20:25). Hazarepülés átszállással Dubaiban. Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

Jan. 22. Bangkok - Dubai - Budapest Repülés Bangkokból haza átszállással (01:05-05:00, 08:25-11:40). Éjszaka a repülőn. Érkezés délelőtt Budapestre dél körül.

 
Részvételi díj (min. 14 fő):          372.000 Ft/fő    
  
+ Repülőjegyek (illetékkel):         290.000 Ft/fő *
 

12 fős felár: 24.500 Ft/fő  

10 fős felár: 64.900 Ft/fő  

Egyágyas felár:  79.900 Ft/fő
 
Budapest – Dubai  Bangkok – Siem Reap – Bangkok– Dubai - Budapest útvonalon, átszállással
 
A részvételi díj tartalmazza: programokat, belépőket,  magyar és helyi idegenvezetéssel, szállást a fent említett igényes hotelekben, kétágyas elhelyezéssel, félpanziós ellátást, transzfereket. 
 
A részvételi díj nem tartalmazza: vízumdíjakat (30 USD, 1 db igazolványkép), borravalókat (50 USD), kombinált utazásképtelenségi és BBP biztosítást (27.275 Ft/fő), félpanziós italfogyasztást, személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.)

 

 

Kapcsolódó galériák: » Kambodzsa

Kapcsolódó országok: » Kambodzsa