Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre

Csoportos körutak

 

GUATEMALA - COSTA RICA -A Maya világ szíve és az elveszett Paradicsom -ELŐKÉSZÜLETBEN (2019. szeptember 20 - október 8.)

 

(13 nap)

Távoli civilizációkba és emberi kultúrákba tett időutazásaink során ismertük fel, hogy sokan mennyire vágyunk is közel kerülni az elveszett Paradicsomhoz. Hosszú évek tapasztalatai alapján választottuk Costa Ricát és kerestünk olyan útvonalat, ahol egy mesebeli, páratlanul gazdag és békés világban érezhetjük magunkat. Választásunk azért esett e Ázsián kívüli  helyszínre, mert itt találtuk meg az általunk szükségesnek vélt infrastruktúrát a különleges ökoszisztémák megismeréséhez.
Costa Rica két tengerével, pálmás partjaival, hegyi és magashegyi esőerdeivel, trópusi fjordjával páratlan élőhelyeket rejt és ezek pár órán belül elérhetőek.

Costa Ricába tett utunkon nem kötöttünk kompromisszumot, kizárólag az élmény vezérelt bennünket. Itt mindnyájan kicsit David Attenborough-k lehetünk. Testközelből figyelhetjük meg a levesteknősök tojásrakását, szemébe nézhetünk a kvézálnak, delfinekkel játszhatunk vagy koaticsaládokkal sétálhatunk ez erdőben. Mindezt úgy, hogy mi vagyunk a felfedezők és az állatok nem elkerítve, a mi szórakoztatásunkra trenírozva, hanem félelem nélkül élnek, szabadon. A Paradicsomba való visszatérésünket úgy terveztük, ahogy azt megálmodtuk… van visszaút!
Utunkat Kádas Csaba kíséri majd.

 

Szeptember 26. Budapest – Zürich – San José Elutazás (09.55) Budapestről átszállással Zürichben (11:25 – 12:25). Egész nap (12 óra a levegőben) a repülőgép fedélzetén. Érkezés késő délután Közép-Amerika szívébe, Costa Ricába (16.35), transzfer fővárosi szállásunkra. Vacsora, majd fakultatív séta a belváros pezsgő éjszakájába. Vacsora és szállás: Holiday Inn Aurola 4*

Szeptember 27. San José – Arenal vulkán (La Fortuna) – Tabacon hőforrások Reggeli után utazás (2,5 óra) északnyugat felé az Arenal vulkán nemzeti parkhoz. Délután sétát teszünk az Arenal alatti erdőben. Két-három órás utunk 15 hídon (melyből több a lombkoronába emel), kijelölt ösvényen vezet majd. Később pihenés termálmedencés szállásunkon vagy opcionális programok az Arenal lejtőin: lovaglás/ kanyoning-ereszkedés vízesések mentén/zipline-adrenalinnövelő kábelcsúszda esőerdőben. Naplemente után vacsora a Tabaconban és termálfürdőzés természetes medencékben, mesebeli buja dzsungelben. Szállás: Arenal Paraiso 4*

 

Szeptember 28. Arenal Pavona – Tortuguero Nemzeti Park Reggeli után utazás (3 óra) a Karib-tenger partjára. Utunk átszeli Costa Rica világhírű banánültetvényeit. Pavonánál hajóra szállunk, mert a Tortuguero Nemzeti Parkba csak hajókkal juthatunk be. A park a tengerpart menti mocsarak és lagúnák ökoszisztémáját védi. Kertünkben saját békaovi, lepkekert is lesz, de szállásunk verhetetlen értéke, hogy kiléphetünk arra a védett, vad partszakaszra, ahol kifejezetten utazásunk idején esténként számos teknős rakja majd tojásait. Kis pihenő után átsétálunk Tortuguero falucska színes forgatagába és megnézzük a teknősvédelmi központot is. Vacsora után opcionális kirándulás helyi parkőrökkel a tojásrakás megfigyelésére (fotózni tilos). A tojásrakás páratlan, felemelő eseményét saját szemünkkel is megnézhetjük (külön regisztrációval és belépővel) este. Szállás: Mawamba 3*+

 

 

Szeptember 29. Tortuguero Nemzeti Park (Karibi tengerpart) Hajnalban önálló séta a parton, kis szerencsével a kisteknősök első útját is láthatják a korán kelők. Reggeli után hajós kirándulás a lagúnákon a nemzeti park élővilágának felfedezésére. Nap közben ebéd és pihenés vagy saját kertünk felfedezése (lepkék, békák, lajhárok, madarak). Délután újabb hajós kirándulás a nemzeti parkban. Este vacsora. Szállás Mawamba 3*+

 

 

Szeptember 30. Tortugero NP – Pacuare-folyó – Barbilla esőerdő (R, V) Korai reggeli után visszahajózunk a Pavonaba (0,5 óra), majd buszunkkal Siquirresig gurulunk (1 óra), majd rövid ismertető és pakolás után átszállunk dzsungelbe tartó buszunkba. Fél órát kanyargunk fel a hegyekbe, majd vízhatlan zsákokba kerülnek holmijaink. Innen 1,5 órás könnyebb (2-es, 3-es zúgók) gumicsónakos vadvízi csorgás vár ránk, mialatt elsajátítjuk az elengedhetetlen biztonsági és viselkedési szabályokat (profi kormányosaink 6 fős hajókat forgatnak), mire elérjük a trópusi dzsungel hegyoldalában rejtőző bungalóinkat. Délután önálló sétákra van lehetőség több közeli vízeséshez, természetes medencékben fürdőzési lehetőség. Amatőr természetbúvárok fejleszthetik fotós/videós készségeiket vagy gazdagíthatják fajlistájuk. Vacsora és szállás a rusztikus-romantikus Rios Tropicales Eco Lodge-ban.

1. Pacuare esőerdő Siquirres – Cartagena – Dota (R, E, V) Reggeli után újra csónakjainkba szállunk és 2,5 órás gumicsónakos dzsungelélmények várnak. Kalandos (3-as, 4-es) huppanók, izgalmas forgók, vízesések és pazar szurdokok között lesz időnk elmélázni a környező dzsungel madarain vagy majmain. Délben kikötés, majd átöltözés, felfrissülés és ebéd után buszunkra pattanunk, hogy felkapaszkodjunk (3 óra) a Közép-Amerika földnyelv közepén húzódó hegyvidék felhőerdeibe. Útban megálló szebb kilátópontokon és Cartagena katedrálisánál. Estére felérünk a Talamanca hegység gerincérere (2.500 m), ahol a trópusokon hihetetlenül friss levegő és alacsony hőmérséklet vár ránk, majd bekanyarodunk a Dota völgybe. Vacsora és szállás a hangulatos Trogon Lodge-ban. 

2. San Gerardo de Dota – Quetzal NP (R, V) Reggeli előtt, a napfelkeltét a köderdő csodálátos madarainak, különösen a kvézáloknak szenteljük. Közép-Amerika legszebb madara már szinte csak itt figyelhető meg. A maja és azték világ legdrágább madártollait adó szárnyas mára Costa Rica híres felhőerdőiből is kiszorulni látszik (Monteverde) a helytelen emberi zavarás miatt, de ez a gyönyörűséges madár itt a Quetzal Parkban még megfigyelhető. A quetzalok megfigyelése után még picit kalandozunk a völgyben, mert a csodás madárfajok reggel aktívabbak. Reggeli után felhőerdő különleges ökoszisztémájának felfedezésére indulunk. Kis szerencsével tapírt is láthatunk. Délután pedig együtt járjuk, és csúszkáljuk végig igazán kellemes, veszélytelen drótkötélpályákon a felhőerdő lombkoronaszintjét. A madártávlat lehetővé teszi, hogy új szemszögből tekintsünk világunkra. Vacsora és szállás a Trogonban.

3. Dota – Cerro de la Muerte – Golfito – Playa Cativo (R, V) Reggeli után elhagyjuk a Dota völgyet és délre kanyarodunk. A közeli hegycsúcsnál (3.451 m) sétálunk egy órát, szerencsés időben látjuk a Karibi-tengert és a Csendes-óceánt is. Innen lekanyargunk az óceán partjára és továbbhaladunk Costa Rica alig látogatott déli területei felé.

Célunk a csodálatosan nyugodt Golfo Dulce vidéke. Ez a trópusi fjord páratlan tengeri ökoszisztéma otthona, de a környező nemzeti parkok is világhírűek, mert rendkívül gazdag, zavartalan élőhelyek. Ez tényleg a trópusi paradicsom. Golfitoban elbúcsúzunk buszunktól és 45 perces hajóúttal az öböl mélyére, az esőerdők lábához, közvetlenül a tengerparti szállásunkra érkezünk. Vacsora és szállás a Playa Cativo-ban. A Következő napokban minden nap izgalmas dzsungelsétákkal, tengeri programokkal kerülhetünk a Corcovado és a Piedras Blancas nemzeti park élővilágához közelebb.

Szeptember 29. Playa Cativo – Esquinas mangroveerdő (R, E, V) Reggeli után szabad program. Félnapos kajakozós kaland az Esquines deltavidékén egy gyönyörű mangroveerdő mentén. A folyótorkolatot hajóval érjük el, az öbölben minden alkalommal pöttyös delfinek hadával, palackorrú delfinekkel találkozhatunk. A szállás kajakjai, szörfjei térítésmentesen használhatók, a környező ösvények önállóan is felderíthetők. Ebéd, vacsora és szállás.

.Playa Cativo – Piedras Blancas NP (R, E, V) Reggeli után kirándulás a Piedras Blancas Nemzeti Parkba. A nemzeti parkban él Közép-Amerika mind a négyféle majomfajtája, a két- és háromújjú lajhár, jaguár, tapír, tamandua (hangyász), koati (ormányos medve), mosómedve, pekari (vaddisznó) és több száz madár-, kétéltű- és hüllőfaj. Ebéd, vacsora és szállás.

Október 5. Playa Cativo – Golfo Dulce (R, E, V) Reggeli után félnapos hajózás a Golfodulcéban. A három delfinfaj mellett hosszúszárnyú bálnákhoz (ilyenkor nevelik borjaikat a környéken), cetcápához és teknősökhöz is lehet szerencsénk. Délután saját kajakjainkkal átevezhetünk a közeli öbölbe, ahol gyönyörű botanikuskertet tallunk és hatalmas arapapagáj kolóniák tanyáznak. Ebéd, vacsora és szállás.

Október 6. Playa Cativo – Puerto Jiménez – San José – Zürich Reggeli után szabad program, majd délután hajós transzfer Golfito repülőterére, repülés San Joséba. Átszállás (20.25) az európai gépre. Repülés haza. 

Október 7. Zürich – Budapest Átszállás Zürichben (15.45 - 17.30)Érkezés Budapestre este (19.00).

 

Részvételi díj (14-16 fő estén):                 1.194.900Ft/fő

+Repülőjegyek (illetékkel):                          399.900Ft/fő

Budapest – Zürich – San José, Puerto Jimenez – San José – Zürich - Budapest

A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

12 fős felár: 35.900Ft/fő

10 fős felár: 94.000 Ft/fő

Egyágyas felár: 179.900Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: szállást kétágyas elhelyezéssel, szállások program szerint, félpanziós ellátással, 6x ebédet is, a programok, belépők költségét, magyar idegenvezetéssel,

 

A részvételi díj nem tartalmazza: kombinált utazásképtelenségi és BBP biztosítást (51.000 Ft/fő), borravalót (60USD) személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.), egyéni borravalókat.


Costa Rica