Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre
 

Fülöp-szigetek

A több mint hétezer szigetből álló ország a természeti, kulturális és történelmi sokszínűség hazája, melyet földrajzi adottságai miatt teljesen bejárni szinte lehetetlen vállalkozás, mégis érdemes megmártózni világában. A Fülöp-szigetek szemkápráztatóan sokszínű, egyedülálló élővilággal, érintetlen korallszirtekkel, festői völgyekben elterülő teraszos rizsföldekkel, ősi kultúrákkal, a gyarmati korszak spanyol műemlékeivel, paradicsomi, fehérhomokos tengerpartokkal, páratlan kulináris élményekkel, őszinte mosolyokkal várja felfedezőit.
 
A Luzon-sziget nyugati felén fekvő Manila a szigetország fővárosa, gazdasági és közigazgatási központja, igazi, nyüzsgő ázsiai metropolisz. Manila legfontosabb látnivalói közé tartozik a spanyol városfalakon belül álló, világörökségi barokk San Augustin katolikus templom; a Manila Katedrális; a helyiek kedvelt szabadidős helyszíne, a Rizal park (korábbi nevén Luneta); Fort Santiago erődítménye, a spanyol katonai hatalom egykori központja; a kínai negyed; valamint a tengeri világ élő múzeuma, a közelmúltban megnyílt Manila Óceán Park.
 
A sziget északi felén húzódik a Kordillerák hegyláncolata, melynek legnevesebb látnivalói az UNESCO világörökségi védettséget élvező, zöldellő, teraszos rizsföldek. Az Ilocos régió városkája, Vigan a spanyol gyarmati időszak hangulatát idézi fel, s az óvárosban tett lovaskocsis (helyi nevén kalesa) séta igazi időutazást jelent. A Luzon keleti sarkában található Donsol halászfalva a környékbeli vizekben élő cetcápákról, a világ legnagyobb halairól nevezetes. Egy közös fürdőzés ezekkel az ártalmatlan óriásokkal felejthetetlen élményt jelent.
 
A Visaya-szigetcsoport változatos természeti csodákat, kulturális emlékeket és gyönyörű, fehérhomokos tengerpartokat egyaránt kínál az utazó számára. A szigetcsoport legfontosabb városa Cebu, mely egyben az azonos nevű sziget tartományi központja is. Bohol szigete bővelkedik a természeti szépségekben, melyek közül kiemelkednek azok a fűvel benőtt, szabályos mészkőképződmények, melyek Csokoládé-dombok néven ismeretesek. A sziget további nevezetességei közé tartozik a bizarr megjelenésű koboldmaki, valamint a jezsuiták által alapított Baclayon templom, amely az ország egyik legelső katolikus temploma. A térség leghívogatóbb, édeni szépségű tengerpartjait, a Boracay szigeten lelhetjük meg.
 

 

Fülöp-szigetek, Lakosság, Vízum, Pénznem, Deviza, utazás, körutazás, pihenés, Manila