Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre

Hírek

 

Dzsakarta történelmi óvárosa a világörökségi helyszínek várományosi listájára került

2015.02.06.

Az indonéz főváros, Dzsakarta történelmi óvárosa (Kota Tua) is felkerült az UNESCO világörökségi helyszíneinek várományosi listájára, s izgatottan várja a szervezet Világörökségi Bizottságának 2015. június 28-án, Bonnban kezdődő éves gyűlését, ahol döntés születik majd a kiemelkedő jelentőségű és egyetemes értéket képviselő kulturális és természeti helyszínek rangos listájára felvételért nevezők ügyében.

Az új jelölt olyan, a várományosi listára már korábban felkerült indonéz helyszíneket utasított maga mögé, mint a nyugat-pápuai, lenyűgöző természeti szépségű Raja Ampat-szigetek, a celebeszi Toradzsaföld természetközeli, ősi hagyományai és emlékei, vagy a Mojokerto mellett található egykori Madzsapahit főváros, Trowulan műemlékei.

A XVII. század elején holland fennhatóság alá kerülő, majd Batavia névre keresztelt város Holland Kelet-India, valamint a kereskedelmet felügyelő és irányító Holland Kelet-indiai Társaság központjává vált, s az Európából érkező gyarmatosítók által létesített kanálisokkal szabdalt, jellegzetes németalföldi házakkal átalakított település a "Kelet Királynője" (Koningin van het Oosten) néven vált híressé.


Vissza a hírekhez »