Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre

Hírek

 

Delfinborjút figyeltek meg Kambodzsában

2016.07.05.

Kambodzsa egyre fogyatkozó, különösen veszélyeztett delfinpopulációja új egyeddel gyarapodott, számolt be tegnap az örömteli hírről a WWF (Vadvédelmi Világalap) kambodzsai szóvivője, Un Chakrey.

Az akkor mindössze egyhetesnek becsült újszülött delfinborjút június 6-án, a Kampi-medencében figyelték meg, a Mekong-folyónál, Kratie városától mintegy 15 km-re északra.

A medence a nagyjából nyolcvan egyedből álló teljes kambodzsai populáció húsz delfinjének szolgál otthonául. A Mekong vizében élő kúposfejű delfinek (Orcaella breviostris), más néven Irrawaddy delfinek két-három évente mindössze egy alkalommal adnak életet új delfinborjúnak. 

A WWF szerint a Mekong vizén létesített gátak, különösképpen a kambodzsai határtól 2 kilométerre található laoszi Don Sahong duzzasztógát rendkívül káros hatással vannak a folyó ökoszisztémájára és vízminőségére, ezzel pedig felgyorsíthatják a veszélyeztett állatfaj eltűnését. Különböző hagyományos (eresztőháló) és illegális (mérgezés, áram) halászati módszerek szintén jelentős veszélyt jelentenek az édesvízi delfinekre.


Vissza a hírekhez »