Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre
 

Kambodzsa

A 20. század nehéz, polgárháborúktól zajos évtizedei után Kambodzsa - közel 20 éve - újra biztonságos országa Délkelet-Ázsiának. Tagadhatatlan, hogy a khmerek országa kínálja nemcsak a térség, hanem a világ egyik legnagyobb csodáját: Angkor monumentális templomokkal büszkélkedő romvárosát. A Kambodzsába érkező utazó -mikor először találkozik a gyönyörű khmerekkel- azonnal megtapasztalja e páratlan ország kedvességét és báját. 

Kambodzsa Délkelet-Ázsia szívében, Thaiföld, Laosz és Vietnam ölelésében fekszik, s bár méretét tekintve kisebb szomszédainál, egyedülálló műemlékeinek köszönhetően a világ minden tájáról milliók keresik fel évente. A szomszédos oszágokból valamint Malajziából, Szingapúrból egy repüléssel Angkorba érkezhetünk. Így akár néhány napos kirándulás keretében Angkor legpompásabb épületegyütteseit is nyaralásuk részévé tehetik. Irodánk nem titkolt szándéka, hogy Délkelet-Ázsiába induló, kíváncsi utasaink számára a legemlékezetesebb s legtartalmasabb túrákat szervezzük meg a térség egykor legfényesebb fővárosába. 

A hajdan óriási területeket magáénak tudó Khmer Birodalom a 8-14. század között élte fénykorát. Ekkortájt Angkor fennhatósága alá tartozott a mai Laosz, Vietnam és Thaiföld jelentős része is, a grandiózus főváros nagyságáról pedig páratlan szépségű templompiramisok tanúskodtak a birodalom szívében. A hindu, buddhista mitológiai elemekkel és középkori életképekkel díszített templomóriások felfedezésére Siem Reap városa az ideális bázis. 

Kambodzsa újkori fővárosát, Phnom Penht a francia Indokína legbájosabb városaként emlegették a gyarmati időkben. Az ország székhelye máig megőrzött bizonyos elemeket hajdani szépségéből: a Királyi Palota, az Ezüst-pagoda és a francia koloniál épületek ma is sok látogatót vonzanak, de a legújabb kor viharos időszakáról is számos történelmi emlék tanúskodik. Phnom Penhből Sihanoukvillet, a tengerparti üdülővárost is könnyen elérhetjük, s bár a kambodzsai strandok infrastruktúrája még elmarad a vietnami vagy thaiföldi versenytársakéi mögött, az érintetlen természet zavartalan bája és a csendes partszakaszok már ma is számos utazót vonzanak.

 

Kambodzsa, Angkor, pénznem, lakosság, étkezés, művészetek, külképviseletek