Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre
 

Kambodzsa - PROGRAMOK

 

Irodánk helyismeretének és válogatott partnereinek köszönhetően szervez
 
- tetszőleges időpontban
- tetszőleges létszámnak (akár 1 főtől)
- tetszőleges program sűrűséggel, kombinációval
- tetszőleges szállásokon
- tetszőleges ellátással
 
testreszabott (PRIVÁT) utakat, helyi idegenvezetéssel (angol, német nyelven)!
 

Aktuális, Kambodzsát érintő magyar idegenvezetős, csoportos utunk:

VIETNAM-LAOSZ-KAMBODZSA KÖRUTAZÁS (2017. március 2.-március 19.)

VIETNAM-LAOSZ-KAMBODZSA KÖRUTAZÁS (2017. november 10.-november 27.)


»KÖRUTAZÁSOK KAMBODZSÁBAN
»KIRÁNDULÁSOK PHNOM PENHBEN ÉS KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK ANGKORBAN/SIEM REAPBAN ÉS KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK SIHANOUKVILLEBEN ÉS KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK KRATIE KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK RATTANAKIRIBEN


KÖRUTAZÁSOK KAMBODZSÁBAN

KALANDOK KAMBODZSÁBAN, PIHENÉS A TENGERPARTON (9 NAP/8 ÉJ)

1. nap Siem Reap Reggeli érkezés után kirándulás Srah Srang királyi fürdőjéhez, Banteay Kdeihez és Ta Phrom vastag gyökerekkel átfont templomához. Ta Prohm 360 fokban. Később utazás a Roluos-csoporthoz (Lolei, Preah Ko, Bakong IX. századi templomai), az Angkor-i birodalom első központjához. Később kirándulás a központi angkori területre: látogatás Angkor legnagyobb templomához Angkor Wat-hoz, majd naplemente a Bakheng “hegytemplomán”. Angkor Wat 360 fokban.
2. nap Siem Reap – Kbal Spean Reggeli után kirándulás a 60 km-re található Beng Mealeabe. Itt a vadromantika szerelmesei egy ritkán látogatott izgalmas templomkomplexumban élhetik át mindazt, amit az első felfedezők érezhettek, amikor Angkor dzsungellel benőtt romjaira találtak. Beng Mealea 360 fokban.  Később utazás a legszebb khmer templomhoz, Banteay Srei gyönyörűen megfaragott szentélyeihez és Kbal Spean erdei forrásához, ahol a patakmederbe faragott ezer lingam termékenyíti meg a vizet.
3. nap Siem Reap Reggeli után további kincsek következnek (Neak Pean, Preah Khan), majd Angkor utolsó fővárosában barangolhattok Angkor Thom, a Bayon, a Királyi Palota körzete, a Phimeanakas, a Leprás Király terasza, az Elefánt terasz a főbb látnivalók, melyek méltó búcsút jelentenek Angkortól. A Bayon 360 fokban.
4. nap Siem Reap – Sambor Prei Kuk – Phnom Penh Reggeli után transzfer Phnom Penhbe, Kambodzsa fővárosába. A fővárosba vezető utazást megszakítjuk egy különlegességgel: az egykor Isanapura névre hallgató khmer erősség, a pre-angkori idők legpompásabb templomegyüttese volt. Ma 100 kisebb szentélyt találunk Sambor Prei Kuk-nál. Érkezés este a fővárosba.
5. nap Phnom Penh – Sihanoukville Reggeli után városnézés: Wat Phnom, Nemzeti Múzeum, Ezüst Pagoda, majd transzfer a repülőtérre vagy transzfer Sihanoukville-be. Hosszabbítás Kambodzsa békés, háborítatlan tengerpartján.
6-8. nap Sihanoukville Pihenés a tengerparti Sokha Beach luxus hotelben (4 éj)
9. nap Sihanoukville – Phnom Penh Transzfer a fővárosi repülőtérre.
 

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK PHNOM PENHBEN ÉS KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS VÁROSNÉZÉS PHNOM PENHBEN

A kambodzsai fővárosban tett egész napos kirándulás során Phnom Penh első számú nevezetességeit kereshetjük fel. A vallási épületek közül a Wat Phnom pagodáját és a Királyi Palota melletti Ezüstpagodát, a történelmi emlékek közül az Elefánt-termet és az angkori időszak legértékesebb gyűjteményét őrző Nemzeti Múzeumot, a XX. századból pedig a fedett piacot és a vörös khmerek gyilkos rezsimjéről tanúskodó Toul Sleng Múzeumot.

Program ára

HAJÓKIRÁNDULÁS A MEKONGON

Gyönyörű élmény a naplementében tett kb. 1 órás hajókirándulás.

Vissza a tetejére

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS TAKEO ÉS ANGKOR BOREI MŰEMLÉKEIHEZ

A tartományi főváros mellet felkeressük az Angkort megelőző Funan-i birodalom egyik khmer központját. A 6. századi műemlékek fényesen bizonyítják a kulturális kontinuitást Angkor -később Siem Reap közelében kiépülő- birodalmával. (Angkor Borei, Tonle Bati, Phnom Chisor, Phnom Da)

Program ára

FÉLNAPOS KIRÁNDULÁS OUDONGBA 

A fél napot felölelő, könnyű kirándulás Oudong település történelmi emlékeihez visz el bennünket. Oudong területén, mely 1618 és 1866 között adott otthont a királyi udvarnak, számos pagodát tekinthetünk meg, de látogatást teszünk a Vihear Chet Ath Roeus romoknál is. Útközben megálló egy csam falunál és Kompong Luong ezűstműveseinél.

Program ára

FÉLNAPOS KIRÁNDULÁS A CHOUENG EK-I GYILKOS MEZŐKHÖZ

A Phnom Penh környékére elkísérő félnapos program a khmer rouge kegyetlenkedéseinek egyik helyszínére visz el bennünket, ahol a rezsim 17 ezer áldozatának maradványait találták meg a jelöletlen tömegsírokban. A tanulságos kirándulás helyszínén egy emlékmű figyelmeztet arra, hogy még egyszer ne ismételje meg magát a történelem. A program érinti Tuol Slenget is.

Vissza a tetejére

UTAZÁS SAMBOR PREI KUK-HOZ

Phnom Penhből szárazföldön fél nap alatt eljuthatunk Siem Reapba/Angkorba. A félnapos utazást kiegészíthetjük további 4-5 órás kitérővel: hiszen útban kiemelkedő látnivalók várnak: a valaha Isanapura névre hallgató khmer erősség, a pre-angkori idők legpompásabb templomegyüttese: Sambor Prei Kuk útba ejthető; a 100 kisebb szentély közötti kalandozás után érdemes fellépcsőzni a Szantuk hegyre is a kilátás kedvéért.

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK ANGKORBAN/SIEM REAPBAN ÉS KÖRNYÉKÉN

KALANDOZÁSOK ANGKOR FALAI KÖZÖTT (4 nap / 3 éj)

1. nap: Érkezés Siem Reapba, transzfer a hotelbe, majd hajókirándulás Kambodzsa hatalmas taván, a Tonle Sap-on. A túra érinti a Siem Reaptól délre fekvő Phnom Krom magaslatát, ahonnan remek panoráma nyílik a környező tájra; illetve a khmerek és vietnamiak által lakott Chong Kneas úszó falvát és cölöplábakon álló házait.
2. nap: Utazás a Roluos-csoporthoz (Lolei, Preah Ko, Bakong IX. századi templomai), az Angkori birodalom első központjához. Később kirándulás a központi angkori területre: látogatás a II. Szúrjavarman király által Visnu istennek ajánlott Angkor Wathoz. Angkor legismertebb temploma monumentalitásával, tökéletes szimmetriájával és galériáin művészi aprólékossággal kidolgozott domborműfolyamokkal ejti rabul felfedezőjét. E gyönyörű nap a Bakheng "hegytemplomáról" látható naplementével zárul.
3. nap: Kirándulás Srah Srang királyi fürdőjéhez, és Baneay Kdeihez. A következő állomás Ta Phrom, a központi terület egyik legizgalmasabb templomában combvastagságú gyökerek fúródtak a masszív kövek közé, liánok fonták be a falakat, s göcsörtös fák nőttek a kapukra. Majd egy szépségében utolérhetetlen templomhoz távolabb kell autózni: Banteay Srei finoman díszített rózsaszín homokkő temploma megéri a zötykölődést. A délután további kincseké: Preah Khan, a "Szent Kard" városa, Neak Pean "vízi" temploma. Előbbi szűk, sejtelmes folyosóival és kalandfilmbe illő romjaival, míg utóbbi izgalmas szigettemplommal bűvöli el a látogatókat.
4. nap: Az utolsó nap Angkor utolsó fővárosában tett barangolással telik. Angkor Thom közepén magasodik Bayon temploma, ahol rejtélyes mosolyú Buddha-arcok tekintetének kereszttüzében több száz méter hosszú domborművek mesélnek a khmerek történetéről. Emellett a Királyi Palota maradványai, a Phimeanakas, a Leprás Király terasza és az Elefánt-terasz a főbb látnivalók, melyek mellett számos kisebb szentélyt is láthatunk. Később transzfer a repülőtérre. (Hosszabbítási lehetőség!)

Program ára

Vissza a tetejére

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS ANGKOR KINCSEINEK FELFEDEZÉSÉRE

A túra során az UNESCO világörökség részét képező angkori terület legszebb vallási épületeit keressük fel: Angkor Watot, illetve Angkor Thom királyvárosát (Bayon, Phimeanakas, Királyi teraszok…). 

Program ára

 

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS KBAL SPEAN-HOZ ÉS BANTEAY SREI-HEZ

A kirándulás első állomása az „Ezer Linga folyója”, a Kbal Spean. Kellemes kiruccanás ez a 1,5 órás erdei séta a templomok felkeresése között. Az erdő mélyén megbúvó, gyönyörűen faragott folyómeder egyedi élményt jelent az Angkort felkeresőknek. A nap folyamán bejárjuk az angkori terület központjától kb. 20 km-re eső Banteay Srei templomot is, mely részletgazdag faragásaival a terület egyik legelbűvölőbb temploma - nem hiába hívják "Angkor ékszerdobozának".

Program ára

 

Vissza a tetejére

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS A KULEN HEGYRE ÉS BANTEAY SREI-HEZ

A kirándulás célpontja a vízesésekkel, faragott folyómederrel és kis szentélyekkel tarkított Kulen-hegy, a birodalom bölcsője, és Angkor legszebb temploma, Banteay Srei, melynek színes homokkő falait gyönyörű reliefek és kőcsipkék díszítik. 

Program ára

FÉLNAPOS KIRÁNDULÁS BENG MEALEA-HEZ

Félnapos kirándulás egy kevéssé ismert, erdő rejtette gyönyörű templomhoz. A 12. századi templom kb. 60 km-re fekszik Angkor központi területéről.

Program ára

Vissza a tetejére

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS A PREAK TOAL MADÁRREZERVÁTUMBA

A túra a természet szerelmeseinek jelent nagy élményt, hiszen a Tonle Sap-tó árterületéhez tartozó Prek Toal a délkelet-ázsiai madárfajták talán legváltozatosabb életközösségét tudhatja magáénak. Amatőr természetbúvároknak javallott a 2 napos (kint-alvós) variáció!

 

FÉLNAPOS KIRÁNDULÁS A TONLE SAP TÓRA EGY ÚSZÓFALUHOZ

A hatalmas Tonle Sap vízi világához tett kirándulás a khmer halászfalvak életével és a vietnami közösség úszó falvával ismerteti meg a látogatókat. Az erős ingerek előtt azonban ajánlott felkapaszkodni a Krom hegy templomához, ahonnan pazar kilátás nyílik a tóra és a mesés gazdagságot teremtő angkori síkságra.

Program ára

Vissza a tetejére

FÉLNAPOS KIRÁNDULÁS A SIEM REAPI ANGKOR MÚZEUMBA

Az Angkor Múzeum páratlan, frissen nyílt, szép gyűjteményt kínál az Angkor falai közül kimentett szobrokból. Gazdag tárlat az építési, vallási és díszítési trendek változásáról. Amennyiben mindez nem volna elegendő: multimédiás mesék előtt is pihenhetünk.

 

FÉLNAPOS KIRÁNDULÁS EGY SELYEMSZÖVŐ FARMRA

Siem Reap legigényesebb kézműves alapítványa az Artisans D’Angkor, ahol megfigyelhetjük az eperfa neveléstől a selyemszövésig a technika részleteit. Később nemcsak a helyben készült, gyönyörű selymekből, hanem szintén itt dolgozó kosárszövők és a kőfaragók munkáiból is válogathatunk. Az érdekes program mellet támogatjuk az alapítvány azon tevékenységét, mely a sokat szenvedett khmereket visszatanítja saját kézműves tradícióira.

Vissza a tetejére

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS BENG MEALEA-HEZ ÉS KOH KER FÖVÁROSKÖRZETÉHEZ

Egész napos kirándulás egy kevéssé ismert, erdő rejtette gyönyörű templomhoz. A 12. századi templom kb. 60 km-re fekszik Angkor központi területéről. További 35 km utazás után megcsodáljuk Koh Ker rövid életű főváros körzetét, ahol a frissen feltárt egyedülálló (Prasat Thom) piramistemplom és az érintetlen romok közti séta lesz felejthetetlen.

 

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS BANTEAY CHMAR-HOZ

A kirándulás Siem Reaptól 100 km-re nyugatra, a thai határ közelébe, egy páratlan szépségű, "kevésbé felfedezett” templomhoz indul. Banteay Chmar falain - Angkor Wat és a Bayon mellett - a legpompásabb domborműveket láthatja, aki nem rest reggeltől estig zötykölődni!

Vissza a tetejére

HELIKOPTERREL ANGKOR FÖLÖTT

Felejthetetlen élmény tiszta időben: Angkor felfedezése madártávlatból. A 8, 15, 30 perces programok során megcsodálhatjuk az egykori Khmer Birodalom szimmetrikus épületegyütteseit, templomkomplexumait és hajdani víztározóit.

 

FIX BALLON ANGKOR FÖLÖTT

Kevés élményt ígérő fix ballon mindentől távol. A magasba emelkedő, 30 személyes kosárból jó kilátás nyílik a birodalmi főváros vidékére, felismerhető műemlékek a távolban (Angkor Wat, Nyugati-Baray, Phnom Bakeng). 

Vissza a tetejére

KIRÁNDULÁS PREAH VIHEAR TEMPLOMÁHOZ

Egésznapos kirándulás a 2008-ban UNESCO világörökségi helyszínként bejezett, drámai hegyoromra épült kolostorszentélyhez. A kirándulás kivitelezhetősége a pillanatnyi politikai hangulat függvénye. PREAH VIHEAR FEGYVEBEN Az aktuális lehetőségekről érdeklődjön irodánkban.

 

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK SIHANOUKVILLEBEN ÉS KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS A REAM NEMZETI PARKBA

Egész napos kirándulás a közeli Ream Nemzeti Parkba. A túra első felében hajókirándulást teszünk egy mangroveerdőben, majd egy elszigetelt halászfaluból könnyű dzsungeltúrát következik egy gyönyörű tengerpartra. A tengerparti pihenés során néhány órán keresztül zavartalanul élvezhetjük a langyos tenger simogató hullámait, miközben ragadozó madarak röptében gyönyörködhetünk.

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK KRATIE KÖRNYÉKÉNKIRÁNDULÁSOK RATTANAKIRIBEN

 

Kambodzsa, programok, körutazás, üdülés, Phnom Penh, Siem Reap, Angkor, Sihanoukville, Kratie, Rattanakiri, privát programok, testre szabott programok, egyéni programok