Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre
 

Kína

A Kelet-Ázsia nagy részét elfoglaló Kína több mint háromezer éve meghatározó tényezője az ázsiai kontinensnek. A roppant ország emberek millióinak sorsára volt hatással az évezredek során, akár változatos történelmét, akár kultúráját vagy technikai vívmányait nézzük. Peking császári építményei, a végeláthatatlan Nagy Fal vagy Qin Shi Huangdi terrakotta hadserege örökre beírták nevüket a kínai kultúra nagy könyvébe, amely többek között még olyan jelentős találmányokat is megemlít lapjain, mint a naptár, a papírpénz, a nyomtatás, a puskapor, a tűzijáték, az iránytű vagy a szeizmográf. A gazdag múltú országnak azonban nem csak a kultúrája, hanem gyönyörű tájai és furcsa természeti képződményei is rengeteg élménnyel szolgálnak az idegennek s helyinek egyaránt. Földöntúlinak tetsző, csipkés kőerdők, monumentális karsztkúpok között kanyargó folyók, színes fényekben pompázó, hatalmas barlangok és festői hegyek várják az egykori Középső Birodalom területére látogató vándort.

A Kínába érkező utazó többnyire elsőként Pekinget keresi föl, mely közel egy ezredéven át szolgál(t) az ország fővárosaként. Számos kincs vár itt ránk: pl. a Császári-palota, az Ég temploma és a páratlan Nagy Fal. Pekinget elhagyva érdemes fölkeresni Pingyao műemlékekkel teli, ősi szerkezetű városkáját, Datong vagy Luoyang városát világhírű barlangszentélyeiért, monumentális Buddha-szobraiért. A fentiektől délnyugatra fordulva találjuk Xian 2000 éves városát. A páratlan Terrakotta Hadseregen túl, pihenjünk meg az ősi városfalak tövében, szippantsunk mélyet a pagodák levegőjéből, és fedezzük fel a gazdag múzeumok egyikét.

Az őshonos pandákat eredeti élőhelyükön leshetjük meg, ha  Chengduba utazunk, ahonnan a modern Kína utolsó nagy „hódításának” helyszínére, Tibetbe, „a világ tetejére” is felrepülhetünk. Lhászában, a tibeti buddhizmus vallási központjában különleges atmoszféra fogadja az utazót. A Potala Palota ragyogó fehér és „testes vörös” falai nehezednek a mindent átható nyugalom városára. Yunnan délnyugati hegyei közt, Dali, Lijiang békés, érintetlen városai és barátságos törzsei várnak ránk.  A közeli Kunming kőerdői pedig páratlan természeti képződményeivel varázsolja el az utazót

Délen Guilin és Yangshuo lehet bázisunk, ha a Li-folyó karsztkúpjaira és a Sásfurulya-barlang gyönyörű fényekkel felöltöztetett cseppkő termeire vagyunk kíváncsiak. Kelet felé kanyarodva a jövőbe is bepillanthatunk. Az ország gazdagságának döbbenetes bizonyítéka Shanghai hipermodern metropolisza. A kikötőváros mára Hong Kongot megszégyenítő felkarcolókkal és gazdasággal bír.

 

Kína, hőmérséklet, vízum, időeltolódás, pénznem, utazás, körutazás, utazás, városnézés