Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre
 

Malajzia

 
Délkelet-Ázsia alig huszonkilenc milliós lélekszámú, legfiatalabb nemzete a szárazföld és a szigetvilág közötti híd szerepét játszotta évezredeken keresztül. 
Ma a többségében maláj ajkú lakosság a Maláj-félszigeten és Borneó szigetének északi felén él. A “megkerülhetetlen” Malaka-szorosnak köszönhetően számtalan kulturális és civilizációs hatás érte Malajziát. 
Az országba érkező utazó elsőként egy valódi “ázsiai kistigris” gazdag és modern környezetével találkozik, majd a következő pillanatban páratlan multikulturális légkör szele csapja meg. Az etnikai kavalkádnak gyönyörű színpadot kínálnak Malajzia érintetlen esőerdei és tengerpartjai. A dzsungeltúrák után paradicsomi partokon (Langkawi, Borneó) pihenhetjük ki európai fáradalmainkat. 
 
 
 
Malajziában szerencsésen keveredik a trópusi paradicsom érintetlen világa a modern Ázsia vívmányaival. A fővárosban, Kuala Lumpurban futurisztikus üvegpaloták, tágas, rendezett parkok és különleges brit gyarmati épületek között barangolhatunk. Ahogy a helyiek nevezik, KL és egyben a jövő Malajziájának legismertebb szimbólumai a Petronas olajtársaság világhíres tornyai. Kuala Lumpurból könnyen elérhetők a Maláj-félsziget érdekesebb helyszínei. Így a hajdan világhíres, stratégiai jelentőségű gyarmati városkája Malaka, ahol a holland és a portugál kolonizáció emlékei mellett beleshetünk a vidéki Malajzia társadalmába. A brit gyarmati hangulat a félsziget szomszédságában, Penang-szigetén Georgetown városában a legtapinthatóbb. A félszigeten találjuk még Malajzia első Nemzeti Parkját, a Taman Negara-t, mely tökéletes dzsungel programokat tud nyújtani. A Maláj-félsziget további alternatív élményt kínál azoknak, akik nemcsak esőerdei élményeket keresnek. Egy elefánt rezervátumban testközelből lehet az ormányosokkal ismerkedni. A Cameron-felföld brit házai, gyönyörű teaültetvényei és kontinentális gyümölcsei különleges kontrasztot jelentenek. A tengerpartok szerelmesei pedig a félszigetről könnyen elérhetik az Andaman-tenger dús vegetációjú Langkawit vagy a Thai-öböl paradicsomi kis szigeteit.

 

Borneó-szigete, melyen Malajzia Indonéziával és Brunei szultanátusával osztozik, a felfedezők és természetbúvárok kincsestára. Érintetlen erdőségeiben elzárt törzseket, változatos hegységeiben különleges barlangokat és ökoszisztémát találhatunk. A kíváncsi utazó azonban nemcsak többnapos bakancsos túrákon kerülhet a természeti értékek közelébe. Akár Kota Kinabalu, Sandakan, akár Kuching városába repülünk, jól kiépített nemzeti parkokban, függőhidakon sétálva csodálhatjuk meg a szarvascsőrű madarakat, a barátságos orangutánokat és a hosszú orrú majmokat. Az eltérő élőhelyeket kínáló nemzeti parkok közül kiemelkedik változatoságával a Kuching közeli Bako és az UNESCO Világörökségi védettséget élvező Mulu. Míg Sabahban a Kinabalu-hegy (UNESCO világörökség) környezete éri meg a fáradtságot, míg ezen a vidéken a kis szigetek és a korallzátonyok a világ leghíresebb (pl. Sipadan) búvár-merülőhelyeit rejtik.

 

 

Malajzia, lakosság, étkezés, művészetek, egészség, pénznem, utazás, Kuala Lumpur