Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre
 

Malajzia - TENGERPARTOK

LANGKAWI

Langkawi szigetének neve ma már minden világutazó számára ismerősen cseng, hiszen Penang után Malajzia második legnépszerűbb üdülőparadicsoma. Legfőbb turisztikai vonzereje a változatos természetben, a flórában és faunában, a barátságos emberekben, a vásári hangulatban rejlik. A smaragzöld tenger és a hófehér homokföveny mellett kiépült infrastruktúra, aktív kikapcsolódást kínáló színes programok, a szállodák széles tárháza valamint a szállodák saját éttermein kívül megszámlálhatatlan kisebb-nagyobb gasztronómiai szolgáltató csábítja a turistákat

 

TIOMAN

A Maláj-félsziget keleti partvidékét mintegy 64 vulkanikus eredetű trópusi sziget övezi. Ezek közül az egyik legnagyobb, a kb. 133 km2-nyi területű Tioman. A sziget Pahang tartományához tartozik, s évszázadokon át a megfáradt halászoknak és kereskedőknek nyújtott felfrissülési lehetőséget, valamint védelmet a tengeri viharok elől. Így jöttek létre a sziget nyugati részén található kis halászfalvak. Az állandó lakosok száma mára kb. 2700-ra tehető, akik főleg halászatból, valamint gumi -, és kókusztermesztésből élnek.
A sziget ma még viszonylag érintetlennek számít, így az idelátogató turistát igazi paradicsom fogadja: fehér homokos tengerpartok, zöldellő hegyek, fenséges vízesésekkel tarkított tropikus esőerdők rengetege teszi színessé a sziget felszínét, de a búvárkodás szerelmeseinek sem kell csalódnia, hisz a tengeri élővilág hasonlóan gazdag, mint a szárazföldi.

 

BORNEO

Borneó szigete, melyen Malajzia Indonéziával és Brunei szultanátusával osztozik, a felfedezők és természetbúvárok kincsestára. Érintetlen erdőségeiben elzárt törzseket, változatos hegységeiben különleges barlangokat és érintetlen ökoszisztémát találhatunk. A kíváncsi utazó azonban nemcsak többnapos bakancsos túrákon kerülhet a természeti értékek közelébe. Akár Sandakan, akár Kuching, vagy Kota Kinablu városába repülünk Kuala Lumpurból, jól kiépített nemzeti parkokban, függőhidakon sétálva csodálhatjuk meg a színpompás madárvilágot és barátságos Orangutánokat, majd a túrák után csodálatos trópusi partokon pihenhetjük ki fáradalmainkat.

 

Malajzia, tengerpart, tengerpartok, strandok, Langkawi, Tioman, Redang, Damai, Borneo, Borneó, Sarawak, Kuching, Kota Kinabalu, Sarawak, Bako, Damai, Mulu, Miri, Sabah, Sandakan, Tawau, Sepilok, Sipadan