Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre

Sri Lanka - Nászutak és Esküvők

 
NÁSZÚT SRI LANKÁN
 
Amennyiben Sri Lankát választják nászútjuk színhelyéül, nem fognak csalódni! A helyiek vendégszeretete, egzotikus tengerpartjai, az ősi romvárosok építészeti, szobrászati emlékei magukért beszélnek! A könnycsepp alakú szigetország bővelkedik 2000 éves műemlékekben, s mivel a népesség 70 %-a buddhista vallású, lépten-nyomon buddhsita szentélyekbe botolhatunk.
 
Miután kipihentük a hosszú út fáradalmait, érdemes felkeresni Dambulla buddhista barlangszentélyeit és az ősi szingaléz királyi városokat: Sigiriyát, mely „Oroszlánsziklaként” vált híressé, Anuradhapurát, mely másfél évezreden keresztül a szingaléz királyok és a buddhista világ központjaként volt ismert.
Itt található az a bódhi-fa is, mely a legenda szerint annak a fának a hajtásából fakadt, amely alatt Buddha elérte a megvilágosodást. Érdemes felkeresni továbbá az UNESCO Világörökség részét képező Polonnaruwát, valamit a gyarmatosítás előtti utolsó királyság fővárosát, Kandy-t is. A portugál, a holland majd az angol gyarmatosítók hatása érezhető a szigetország városainak épületein. Ezen kívül várnak ránk a csodás nemzeti parkok és vadrezervátumok, botanikus kertek, tea- és fűszerültetvények, melyek bársony lepelként borítják be a tájat.
 
Miután a szinaglézek és a tamilok között 2009-ben végleg elcsitultak a fegyverek, a polgárháború a múlté, az ország hatalmas gazdasági fejlődés elé néz, s a béke a turizmus fellendülését is magával hozza.  

  

NÁSZÚT SRI LANKÁN 1. (10 NAP/7 ÉJ)
NÁSZÚT SRI LANKÁN 2. (10 NAP/7 ÉJ)
NÁSZÚT SRI LANKÁN 3. (17 NAP/14 ÉJ)
NÁSZÚT SRI LANKÁN 4. (13 NAP/10 ÉJ)