Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre
 

Nepál - PROGRAMOK

 

Irodánk helyismeretének és válogatott partnereinek köszönhetően
- tetszőleges időpontban
- tetszőleges sűrűséggel
- tetszőleges szállásokon
- tetszőleges ellátással
szervez testreszabott utakat akár 1 főtől, helyi, angol nyelvű idegenvezetéssel!
 
Prospektusunk letöltése
 

Aktuális, Nepált érintő, magyar idegenvezetős csoportos útjaink: 

NEPÁL-BHUTÁN KÖRUTAZÁS (2015.  szeptember 16.-szeptember 28.)


»KÖRUTAZÁSOK NEPÁLBAN


KÖRUTAZÁSOK NEPÁLBAN

PILLANTÁS A KATHMANDU-VÖLGYRE (5 NAP/4 ÉJ)

1. nap: Kathmandu Megérkezés Kathmanduba, Nepál fővárosába. Transzfer a szállodába, szállás.
 
2. nap: Kathmandu Délelőtt városnézés a Kathmanduban: séta a Durbar téren, a Királyi Palota, az Élő Istennő – Kumari Dewi háza és a téren található hindu pagodák között, majd Swayambhunath, másnéven a „Majomtemplom” megtekintése, mely vagy 2500 éve vigyázza a Katmandu-völgy békéjét. Délután a Bagmati-folyó partján fekvő Pashupatinath, s az itt épült Shiva-templom megtekintése, mely a hindu zarándokok egyik legszentebb helye. Ezt követően Boudhanath-ba utazunk, ahol Nepál legnagyobb sztúpáját keressük fel. Visszatérés Kathmanduba, szállás. Kathmandu 360 fokban.
 
3. nap: Kathmandu Délelőtt utazás majd séta Bhaktapurban, mely Kathmandu-völgy legpatinásabb ősi városa. Később a nevari népcsoport által lakott Thimi falvába látogatunk, mindkét település fazekasságáról híres. Bhaktapur 360 fokban. Thimi érdekessége, hogy minden lakójának vezetékneve „Prajapati”, mely „fazekast” jelent. Délután felkeressük Nagarkot kilátóhelyét, ahonnan a Himalája vonulataira nyíló panorámában és a naplementében gyönyörködhetünk. Visszabuszozás Kathmanduba, ahol szállás.
 
4. nap: Kathmandu Délelőtt szabad, fakultatív programként kisrepülővel a hegyek közé emelkedünk, hogy közelebbről is megcsodálhassuk a „világ tetejét”. Délután városnézés Patanban: séta a Palota-téren: az aranykapuzatú, fa-, és bronzablakos Királyi Palota, a Jagannarayan és a 17. századi, indiai stílusú Krishna Mandir templom, az Aranytemplom és az Ezer Buddha templomának megtekintése. Patan 360 fokban. Este nepáli stílusú vacsora tradicionális, helyi táncelőadással. Szállás Kathmanduban.
 
5. nap: Kathmandu Búcsú a Kathmandu-völgytől, transzfer a repülőtérre, elutazás Nepálból.

Vissza a tetejére

NEPÁLI KÖRUTAZÁS (8 NAP/7 ÉJ)

1. nap: Kathmandu Megérkezés Kathmanduba, Nepál fővárosába. Transzfer a szállodába, szállás.
 
2. nap: Kathmandu – Pokhara Kathmandu-völgyből északnyugat felé vesszük az irányt. A nepáli „Svájcba”, az ország harmadik legnagyobb városába, Pokharába utazunk, mely a Himalája roppant hegyeivel körülvéve a Fewa-tó partján fekszik, Kathmandutól 200 km-re. Pokhara a magashegyi túrák kiindulóhelye. Transzfer a szállásra, akklimatizálódás.
 
3. nap: Pokhara Városnézés Pokharában, a Devi's-vízesés megtekintése, majd látogatás a 17. században épült, Pokhara végőszentjének, Durgának szentelt Bindyabasini-templomban. Később és a Mahendra Pool városrész megtekintése, valamint csónakázás a Fewa-tavon.
 
4. nap: Pokhara – Chitwan Pokharából a Royal Chitwan Nemzeti Parkba buszozunk, mely Nepál első nemzeti parkja, s 1984 óta az Unesco Világörökség része. A dzsungel rejtekében több mint félezer orrszarvú bújik meg, s a híres Bengáli Tigrisnek is otthont nyújt. Érkezéskor vendéglátóink ebéddel várnak bennünket. 
 
5. nap: Chitwan Reggeli után egész napos dzsungeltúrára indulunk: kirándulás és orrszarvú-les elefánthátról. Éjszaka a nemzeti parkban, napközben ebéd és vacsora. Szállás a Nemzeti Parkban.
 
6. nap: Chitwan – Kathmandu Reggeli után búcsúzunk Chitwantól és a Terai síkságáról visszabuszozunk a Himalája lábaihoz, Kathmandu-völgybe. Megérkezéskor bejelentkezés a szállodába, majd Boudhanathba utazunk, ahol Ázsia egyik legnagyobb sztúpáját, a tibeti buddhizmus egyik legszebb műemlékét tekintjük meg. Kathmandu 360 fokban.
 
7. nap: Kathmandu Délelőtt városnézés a Kathmanduban: séta a Durbar téren, a Királyi Palota, az Élő Istennő – Kumari Dewi háza és a téren található hindu pagodák között. Ezt követően az ősi Bhaktapur királyi városának központjába és Pashupatinathba látogatunk, ahol Siva legszentebb hindu templomát csodálhatjuk meg. Este táncbemutatóval egybekötött búcsúvacsora egy autentikus nepáli étteremben.
 
8. nap Kathmandu Transzfer a repülőtérre.
 

Vissza a tetejére

 

Nepál, programok, körutazás, kirándulás, városnézés, körutazás, Kathmandu, Pokhara, Chitwan, privát programok, testre szabott programok, egyéni programok