Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre
 

Szingapúr

 
Szingapúr Délkelet-Ázsia leggazdagabb, és nyugati szemmel legismerősebb állama. Szingapúr első és második benyomásra is egy modern metropolisz az egyenlítőn. A mindig meleg és párás légkörben Ázsia illatai, színei teszik izgalmassá a makulátlanul tiszta, modern város egyhangúságát. Az ország, amely valójában egy városállam, mindenekelőtt futurisztuikus építészetével és infrastruktúrájával nyűgözi le az utazókat. A pálmafás parkok között a kortárs építészet beton-, üveg- és acélremekei díszelegnek. A legmodernebb és legelképesztőbb csúcstechnológia találkozott itt Ázsiával, főleg azzal a dolgos, tettre kész Ázsiával, mely a „tengerentúli” kínaikra igazán jellemző. A várost főként kínaiak lakják, de szintén sok fehér dolgozik az üzleti életben, és még több maláj ajkú (indonéz és maláj) az ipari, szakipari munkákon. A korán betelepült hinduk zöme magasan képezett és kvalifikált szolgáltatási szektorokban dolgozik. 
 
 
Szingapúr állama magából Szingapúr szigetbõl és 58 kisebb szigetből áll. Az üvegpaloták mellett érdekes hangulatokat kínál a kolonialista brit hagyaték, a kínai negyed, az arab városrész és a Kis-India. A városállam nagy része beépített terület, de számos rekreációs (pl. Sentosa-sziget) és bemutatópark (pl. Jurong Madárpark)  kínál kellemes zöld menedéket. A kikötő, a Marina-öböl, vagy Orchard út környéke az üzleti élet különböző arcait mutatják, a sziget nyugati felén ipari területek vannak. A keleti oldalon a régebbi lakónegyedeket,  tengerparti strandokat és a nemzetközi (Changi) repülőteret találjuk. 

 

Szingapúr, hőmérséklet, vízum, művészetek, egészség, külképviseletek, pénznem, utazás, körutazás, városnézés, látványosságok, látnivalók