Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre
 

Vietnam

Vietnamról, főleg történelme révén, már sokat hallottunk, de még nem sokunknak adatott meg, hogy e csodálatos ország földjére lépjünk. Míg az 1990-es évek elejéig csupán a mindenre elszánt utazók merészkedtek a vietek földjére, az utóbbi másfél évtized gazdasági és idegenforgalmi nyitása nyomán már turisták hada érkezik a világ különböző pontjairól a rejtett kincsek felfedezésére. A Vietnamot választó utazó a délkelet-ázsiai egzotikumok majd’ mindegyikével testközelbe kerülhet, hiszen a zölden hullámzó rizsteraszok, a keleti városok nyüzsgése, a zsuppfedeles bambuszkunyhók, lenyűgöző koloniális épületek, a kedves pagodák és templomok ugyanúgy beletartoznak a vietnami repertoárba, mint a háborítatlan, homokos tengerpartok, a lélegzetelállító látványt nyújtó hegyvonulatok, vagy a színpompás hegyi törzsek és az ízletes ételkülönlegességek. Legyen a vendég akár hátizsákos kalandor, akár a délkelet-ázsiai kényeztetést és luxust kereső, igényes turista, Vietnamban mindenki megtalálja a számítását.

Vietnam földrajzilag rendkívül színes ország, hiszen a délen zöldellő trópusi vízi utak és a messzi északon elterülő fenyőerdők között a forró homokos tengerpartokat, a kellemesen hűvös hegyvidékeken pedig a tea- és kávéültetvényeket is megtaláljuk. Vietnamot hagyományosan három nagy régióra szokás bontani: a déli Kokinkínára, a középső, kellemes tengerpartok jellemezte Annamra és az északi Tonkinra. Délen terül el a Mekong-delta termékeny alföldje - Vietnam legfontosabb rizs és gyümölcstermő vidéke; középen pedig az országot Laosztól elválasztó Vietnami-hegység húzódik. Az északi terület a vietek történetének legfontos tája, mivel itt telepedtek meg először, hogy benépesítsék a Vörös-folyó torkolatvidékét, ahonnan aztán a középső és déli országrészeket is elfoglalták a későbbi évszázadokban. Ennek során kebelezték be a mára már megfogyatkozott csamok déli területeit is.

A nemzetközi repülőjáratokkal Vietnam két metropoliszában landolhatunk: az északi fővárosban, az elegáns Hanoiban, vagy a déli gazdasági központban Saigonban (Ho Chi Minh város). Vietnam mindhárom régiója páratlan értékekkel büszkélkedhet. Délen Saigon, a Mekong-delta és a közeli tengerpartok; középen számos világörökségi helyszín - Danang, Hue, Hoi An városai és a Phong Nha barlangok -; északon pedig Hanoi, a hegyi törzsek és a szintén UNESCO világörökségi védettséget élvező Halong-öböl (a Leszálló Sárkány öble) képezik Vietnam feledhetetlen látványosságait.

 

Vietnam, utazás, körutazás, hőmérséklet, pénznem, lakosság, étkezés, művészetek, egészség, vízum, pénznem