Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre
 

Vietnam - PROGRAMOK

Irodánk helyismeretének és válogatott partnereinek köszönhetően
- tetszőleges időpontban
- tetszőleges sűrűséggel
- tetszőleges szállásokon
- tetszőleges ellátással
szervez testreszabott utakat, akár 1 főtől, helyi idegenvezetéssel (angol nyelven)!
 
Prospektusunk letöltése
 

Aktuális, Vietnamot érintő magyar idegenvezetős, csoportos utunk:

VIETNAM-LAOSZ-KAMBODZSA KÖRUTAZÁS (2017. március 2.-március 19.)

VIETNAMI NAGYKÖRÚT: A MEKONG-DELTÁTÓL A HEGYI TÖRZSEKIG (2017. április 9.-április 26.)

VIETNAM-LAOSZ-KAMBODZSA KÖRUTAZÁS (2017. november 10.-november 27.)


»KÖRUTAZÁSOK VIETNAMBAN
»KIRÁNDULÁSOK HANOIBAN ÉS KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK DANANG, HOI AN ÉS HUÉ KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK NHA TRANG KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK PHAN THIET KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK SAIGONBAN ÉS KÖRNYÉKÉN


KÖRUTAZÁSOK VIETNAMBAN

VIETNAMI KÖRUTAZÁS (8 NAP / 7 ÉJ)

1. nap Hanoi Érkezés Vietnamba. Transzfer a szállodába. Pihenés, majd városnézés (Egypilléres Pagoda, Irodalom Temploma, Ho Chi Minh Mauzóleum, Hoan Kiem-tó és a régi negyed, este vízibáb műsor.
2. nap Hanoi – Hoa Lu – Halong Utazás a "száraz Halong-öblön" keresztül a híres tengeröbölbe. A fantasztikus tájhoz: Hoa Luban, a vietek első fővárosában és a Tam Coc barlangok vízi útjain kerülhetnek közel. Szállás Halongban.
3. nap Halong-öböl – Hanoi Félnapos hajókirándulás a smaragzöld tengeren a több száz mészkőszirt között. Kikötés néhány szigeten, a nagyobb cseppkőbarlangokért. Délután visszautazás Hanoiba. A Halong-öböl 360 fokban.
4. nap Hanoi – Hué Korai transzfer a repülőtérre, repülés Huéba. Hajókirándulás a Huét átszelő Illatos-folyón. Kikötés A Thien Mu-pagodánál, majd látogatás a legszebb császári sírkertekben (Minh Mang, Khai Dinh, Tu Duc). 
5. nap Hué - Danang - Hoi An Kirándulás a Nguyenek császárvárosába, majd utazás Hoi Anba pihenőkkel, gyönyörű útvonalon (Felhőóceán-hágó, Lang Co tengerpartja, Márvány-hegyek). Városnézés Danangban (Csam Múzeum). A Császárváros 360 fokban.
6. nap Hoi An – My Son Két világörökség egy napon: Városnézés Hoi Anban (évszázados kereskedőlakok, fedett japán híd), és kirándulás My Son csam templomaihoz, délután kellemes hajókázás a városka melletti folyón. Hoi An 360 fokban. My Son 360 fokban.
7. nap Hoi An – Saigon Transzfer a repülőtérre, repülés Saigonba, majd városnézés (Elnöki Palota, Notre dame-katedrális, Régi Posta, kínai negyed.
8. nap Saigon – Budapest Reggeli után hazautazás vagy hosszabbítási lehetőség: vietnami tengerparti üdülés vagy kambodzsai / laoszi körutazás.

Vissza a tetejére

ÉSZAK-VIETNAMI KÖRUTAZÁS (7 NAP/ 6 ÉJ)

1. nap Hanoi Érkezés Vietnamba. Transzfer a szállodába. Pihenés.
2. nap Hanoi – Hoa Lu – Halong Utazás a „száraz Halong-öblön” keresztül a híres tengeröbölbe. A fantasztikus tájhoz: Hoa Luban, a vietek első fővárosában és a Tam Coc barlangok vízi útjain kerülhetnek közel. Szállás Halongban.
3. nap Halong-öböl Egész napos hajókirándulás a smaragdzöld tengeren a több száz mészkőszirt között. Kikötés néhány szigeten, a nagyobb cseppkőbarlangokért. Ebéd a hajón. Szállás Halongban.
4. nap Halong – Hanoi – Sapa Reggeli után visszautazás Hanoiba, majd városnézés az idő függvényében. Érintett látványosságok: Ho Chi Minh komplexum, Egypilléres Pagoda, Irodalom Temploma. Szent Kard tava, régi negyed. Este vízibáb-műsor. Szállás a Sapába induló Tulico vonatán. 
5. nap Sapa Reggeli érkezés Lao Caiba, transzfer Sapába. Egész napos kirándulás a festői hegyekben (Tam Tron hágó, Thac Bac vízesés), látogatás egy törzsi piacra, ahol hmongok, dzaók díszes ruháikban árulják portékáikat. Egyedülálló néprajzi forgatag a világ legszínesebb szögletében. Szállás Sapában.
6. nap Sapa – Hanoi Reggeli után dzsipes és „bakancsos” kirándulás a Sapa környéki hegyekben törzsi falvakhoz. Szállás a Hanoiba induló Tulico vonatán. 
7. nap Hanoi – *Nha Trang / Hoi An / Phan Thiet Érkezés reggel Hanoiba, majd transzfer a repülőtérre. *Repülés, majd transzfer a választott tengerpartra. (4 éj)
8-11. nap Nha Trang / Hoi An / Phan Thiet Pihenés a választott tengerparton. (Minden tengerparton fakultatív programlehetőségek!)
12. nap Nha Trang / Hoi An / Phan Thiet – Hanoi Transzfer a repülőtérre. Repülés Hanoiba.
 

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK HANOIBAN ÉS KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS VÁROSNÉZÉS A FŐVÁROSBAN, HANOIBAN

Egész napos városnézésre indulnak Hanoi belvárosába, ahol izgalmasan keverednek a francia gyarmati korszak épületei, a békés, nyugalmat sugárzó parkok között megbújó távol-keleti pagodákkal. Érintett látványosságok: Ho Chi Minh Mauzóleum, Egypilléres Pagoda, Szépművészeti Múzeum, Irodalom Temploma, Néprajzi Múzeum, Hoan Kiem-tó és a régi városnegyed.

Program ára  

KIRÁNDULÁS A PARFÜM-PAGODÁHOZ
 
Utazás négy keréken a Vörös-folyó alföldjének gazdag rizsföldjein át a Parfüm-pagodához, Észak-Vietnam legszentebb vidékére, ahol számos gyönyörű templomot emeltek a környező mészkőszirtekre. A Parfüm-pagodához csónakba, ún. szampanba szállva juthatnak el a smaragdzöld rizsföldek közötti csatornákon át. A nap folyamán hangulatos piknikebédet is felszolgálnak.
 
 
A „ZÖLD-HALONG-ÖBÖL”
 
Hanoitól 120 km-re található a vietek első fővárosa, Hoa Lu. A két fennmaradt szentély felkeresése után szampanba szállnak és a rizsföldek között kanyargó folyón érhetik el a szent helyként tisztelt, díszes Tam Coc barlangokat. A vidéket gyakran száraz Halong-öbölnek is nevezik, mert a smaragdzöld rizsföldek között – a gyönyörű tengeröbölhöz hasonlóan – páratlan mészkőcsúcsok törnek a magasba. A kirándulás részét képező piknikebéd során a helyi ízekből is kóstolót kapnak. 

Vissza a tetejére

KIRÁNDULÁS A CUC PHUONG NEMZETI PARKBA

Kirandulás Thanh Hoa tartományba, ahol a Cuc Phuong Nemzeti Park valódi trópusi világát fedezhetik föl. A nemzeti park dzsungeleinek páratlan természeti értéke az egyedülálló fajgazdagság.
 
 

KIRÁNDULÁS A HALONG-ÖBÖLBE

Kirándulás a világ egyik legnagyobb természeti csodájához. A fantasztikus szépségű öböl egyike Vietnam világörökségi helyszíneinek. Több mint 3000 mészkőszirt emelkedik ki szigetszerűen a smaragdzöld színben pompázó vízből. A kirándulásban egy 4 órás hajókirándulás is szerepel.

 

KIRÁNDULÁS THAY ÉS TAY PHUONG-PAGODÁIHOZ

Hanoitól 40 km-re fekszik ez a két gyönyörű pagoda, melyeket félnapos kirándulás keretében érhetnek el.

Vissza a tetejére

KIRÁNDULÁS HOA BINH TARTOMÁNYBA

Utazás négy keréken Hanoitól 80 km-re nyugatra Hoa Binh tartományba. A nap folyamán a gyönyörű táj mellett különleges népcsoportok életvitelével ismerkedhetnek meg (muong és dao törzsek). A két törzshöz tett látogatás közben kellemes piknikebédre is sor kerül.

 

2 NAPOS KIRÁNDULÁS A HALONG-ÖBÖLBE DZSUNKÁN

Utazás Hanoiból a Halong-öbölhöz, délután egy valódi gyönyörűen felújított tradicionális dzsunkán indulnak hajókirándulásra az öbölbe. A nap folyamán hagyományos vietnami ebéd és vacsora kíséretében fedezhetik fel az UNESCO világörökségi védettséget élvező természeti értékeket. Éjszaka a hajón. Másnap folytatódik a hajókirándulás. Reggeli és ebéd a hajón. Délután visszautazás Hanoiba.

 

2 NAPOS KIRÁNDULÁS A HALONG-ÖBÖLBE

Utazás Hanoiból a Halong-öbölhöz. Éjszaka a Halong-öbölben. Reggeli után félnapos hajókirándulás a gyönyörű öbölben. Érintett látványosságok egy kikötéssel: Trong, Mai, Am, Chen és Cong Troi (A mennyország kapuja) szigetei. A megálló folyamán a következő cseppkőbarlangok / Hang Dau Go, Pelikán-barlang, Mennyország palotája-barlang/ egyikének felfedezése. 

Vissza a tetejére

4 NAPOS KIRÁNDULÁS A HALONG-ÖBÖLBE

Utazás Hanoiból a Halong-öbölhöz. Szállás a Halong-öbölben. Reggeli után áthajózás a Halong-öböl legnagyobb szigetére, Cat Bara. A sziget természeti szépségének záloga, hogy 1986 óta Nemzeti Park. Változatos ökoszisztémák szubtrópusi dzsungel, mangróve erdő, korallzátony. Kesőbb meglátogatják Hang Dau Go gyönyörű barlangját. Szállás Cat Ba szigetén. Harmadnap reggeli után trekkingre indulnak a szigeten. A 4 órás kirándulás folyamán felkeresik a Tinh Linh tavat és a Lan Ha-öblöt, ahol kajakozásra is lehetőség nyílik. Szállás Cat Ba szigetén.Utolsó napon reggeli után kirándulásra indulnak Cat Ba szigetén további falvak és barlangok érintésével. Délután hajózás Hai Phongba, ahonnan visszautaznak Hanoiba.

 

5 NAPOS KIRÁNDULÁS SAPA VIDÉKÉN

Elutazás reggel Hanoiból a „Tulico Express” vonatával Lao Caiba. Éjszaka a vonaton 4 ágyas hálókocsiban. Második nap reggel Lao Caiból Coc Ly heti piacához utaznak (csak keddenként), az út során reggeli. A piacon ismerkedés helyi törzsekkel (hmong, dzao és virágos hmong). Később hajókázás a Chay-folyón. Napközben piknik ebéd. Délután kirándulás Bao Nhaiba. Utazásuk során hmong és dzaó falvakat érintenek. Szállás Sapában.Harmadik nap reggeli után túrázni indulnak Ta Van faluhoz. Útközben lélegzetállító kilátásban részesülnek, zöldellő rizsterasz, kis bambuszerdő, vízesés, mialatt további törzsekkel is találkoznak. Ebéd útközben. Ta Vanból terepjáróval térnek vissza szállásukra, Sapába. Utolsó nap a reggelit követően szabad program, este transzfer Lao Caiba, ahonnan az ismert vonattal térnek vissza Hanoiba. Éjszaka a vonaton, 4 ágyas hálókocsiban. Érkezés másnap reggel Hanoiba.

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK DANANG, HOI AN ÉS HUÉ KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS VÁROSNÉZÉS HUÉ-BAN

Hajókirándulásra indulnak az Illatos-folyón, hogy felfedezzék az UNESCO világörökség részét képező Hué nevezetességeit: a Thien Mu-pagodát, Minh Mang császár sírkertjét, délután pedig az 1802 és 1945 között uralkodó Nguyen-dinasztia Császárvárosát, majd egy kellemes séta közben Tu Duc és Khai Dinh császárok egyedi sírkertjeit.

 

EGÉSZ NAPOS VÁROSNÉZÉS HOI AN-BAN

Utazás Danangból a világörökségi védettséget élvező, bájos kisvárosba, Hoi Anba. A XVII-XVIII. században virágzó kikötővároskát kellemes sétával fedezhetik fel igazán. Érdekességek: évszázados kereskedőlakok, 400 éves fedett japán híd, valamint Hoi An színpompás piaca.

Vissza a tetejére

EGÉSZ NAPOS VÁROSNÉZÉS DANANG-BAN

Az érintett látványosságok Közép-Vietnam legszebb tengerparti városában (China Beach, Csam Múzeum, Márvány-hegyi barlangszentélyek).

 

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS A BACH MA NEMZETI PARKBA

A Hai Van hágó közelében található, a közelmúltban alapított Bach Ma Nemzeti Park egyik legmagasabb pontjáról lélegzetelállító panoráma nyílik a közeli tengeröbölre. A parkban nemcsak az unikumnak számító, őshonos élővilággal ismerkedhetnek meg, hanem a természettel évszázadok óta összhangban élő helyi népcsoportokkal is. 

Vissza a tetejére

EGÉSZ NAPOS MY SON ÉS HOI AN KIRÁNDULÁS

Utazás Danangból a világörökségi védettséget élvező, bájos kisvárosba Hoi Anba. A XVII-XVIII. században virágzó kikötővároskát kellemes sétával fedezhetik fel igazán. Érdekességek: évszázados kereskedőlakok, a 400 éves fedett japán híd, valamint Hoi An színpompás piaca. Továbbutazás My Sonba, a középkori Csampa királyság legfontosabb kultikus helyére. A világon egyedülálló, mára letűnt kultúra utolsó emlékeit nem véletlenül vette világörökségi védelem alá az UNESCO, hiszen a VII-XIII. században emelt csam műemlékek közül itt találjuk a legtöbbet.

 

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS MY SON-BA

Kirándulás My Sonba, a középkori Csampa királyság legfontosabb kultikus helyére. A világon egyedülálló, mára letűnt kultúra utolsó emlékeit nem véletlenül vette világörökségi védelem alá az UNESCO, hiszen a VII-XIII. században emelt csam műemlékek közül itt találjuk a legtöbbet.

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK NHA TRANG KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS VÁROSNÉZÉS NHA TRANG-BAN

Városnézés az egykor hatalmas tengeri forgalmat lebonyolító csam kikötővárosban – a hajdani Kautharában – Nha Trangban. Érdekességek: Po Nagar csam temploma, Long Son-pagoda, majd hajókirándulásra indulnak a környező szigetek között, mely során jókat úszhatnak és sznorkelezhetnek is a kristálytiszta tengerben. Po Nagar 360 fokban.

 

FÉLNAPOS KIRÁNDULÁS A SUOI DO-HEGYHEZ

Kirándulás Nha Trangtól 15 km-re fekvő Suoi Do hegyre, ahol egy Pagodát is meglátogathatnak. 

Vissza a tetejére

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS A TÜNDÉR-FOLYÓHOZ

Túra a 26 km-re lévő Tündér-folyóhoz. A kirándulás közben piknikebéddel pótolhatják az elégetett kalóriákat.

 

EGÉSZ NAPOS SZNORKELTÚRA NHA TRANG TENGERÖBLÉBEN

A nap folyamán felkeresik Nha Trang legszebb búvárterületeit.

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK PHAN THIET KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS A TA KU HEGYSÉGBE

Utazás négy keréken a Ta Ku hegyekbe. Útközben megpihenhetnek egy fekvő Buddhánál. A túra kb. négy és fél órás.

 

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS MUI NE DŰNÉIHEZ

Kirándulás Mui Ne finomhomokos dűnéihez, ahol az afrikai Szaharát idéző sivatagban érezhetik magukat, majd felkeresik a közeli csam templomot is.

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK SAIGONBAN ÉS KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS VÁROSNÉZÉS SAIGONBAN

A Dél-Vietnam történelmi és kereskedelmi központjában, Saigonban – mai nevén Ho Chi Minh-városban – tett egész napos városnéző túra során olyan nevezetességeket keresnek fel, mint a franciák által emelt Notre Dame-katedrális, a Jáde Uralkodói Palota, a nyüzsgő Ben Thanh piac, a kínai negyed, a Cholon, valamint két jellegzetes vietnami pagoda, a Vinh Nghiem és a Tran Hung Dao. 

 

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS A MEKONG-DELTA VIDÉKÉRE

Az egész napot felölelő túra során Vietnam egyik legsűrűbben lakott területét, a Mekong-delta élettől lüktető vízi világát ismerhetik meg, a legendás Mekong-folyón tett csónaktúrát követően pedig a kedves Vinh Trang-pagodát kereshetik fel hazafelé.

Vissza a tetejére

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS A CU CHI BARLANGOKHOZ ÉS THAY NINH-BE

A kirándulás a vietnami háború idején használt földalatti, rejtett ajtókkal álcázott barlangrendszerbe visz el, ahol a Vietkong csapattestei rejtőztek el az amerikai erők elleni harcok során. A kalandos túra után a Vietnamban életre hívott, különböző világvallásokat ötvöző kaodizmus színes fellegvárába, a Sommerset Maugham által is „megírt” Tay Ninh-be kalauzolják el az utasokat.

 

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS EGY TRÓPUSI MANGROVE ERDŐBEN

A trópusi vidékek egyedülálló ökoszisztémájának felfedezése nemcsak a természetbúvárok számára kínál feledhetetlen élményt. Ezért népszerűek azok a kirándulások, melyek egy közeli szigetre indulnak, ahol a vizet kedvelő mangroveerdők különleges élővilágával ismerkedhetnek meg. 

Vissza a tetejére

FÉLNAPOS VÁROSNÉZÉS SAIGONBAN

Dél-Vietnam történelmi és kereskedelmi központjában, Saigonban – mai nevén Ho Chi Minh-városban tett félnapos városnézés során a Notre Dame-katedrálist, a Jáde Uralkodói Palotát és a Ben Thanh piacot ismerhetik meg.

 

2 NAPOS KIRÁNDULÁS A MEKONG-DELTA VIDÉKÉRE

A Saigonból induló rövid autózás után hajóra szállnak a sajátos vízi világ felfedezésére. A hatalmas deltavidék szűk csatornáin közlekedve érintik az Unikornis- és a Főnix-szigetet, majd dús vegetáció és trópusi gyümölcsöskertek között autóznak tovább My Thoból Can Thoba. Az utazás során érintik Vinh Long tartományi székhelyet is. Szállás: Can Thoban. Másnap reggel autóval Chau Dau Sauba utaznak, ahol hajóra szállnak, amellyel ellátogatnak a híres Cai Rang úszó piacára. A piaci forgatag felfedezése után visszatérés Saigonba.

 

3 NAPOS KIRÁNDULÁS DALATBA

Elutazás Saigonból Dalatba. Az utazás során Bien Hoa, Bao Loc és Duc Trong mellett haladnak el. Délután fölkeresik a Szerelem-völgyét, ahol egy kis tavat is találnak, melyen lehetőségünk nyílik csónakbérlésre, vagy akár a helyi árusok kínálta vietnami édességeket is kipróbálhatják.
Második nap, reggeli után fölkeresik Dalat nevezetessségeit /Xuang Huong-tó, Hang Nga galériája, Francia negyed, Katedrális, Virágkert/ Szállás Dalatban. Harmadik napon, reggeli után visszautaznak Saigonba. Az utazás során megálló a Prenn vízesésnél.

Vissza a tetejére

KIRÁNDULÁS A CAT TIEN NEMZETI PARKBA (4 NAP/3 ÉJ)

1. nap: Transzfer Saigonból a Cat Tien Nemzeti Parkba. Túra a buja trópusi növényzetű nemzeti parkban, mely olyan ritka állatoknak ad otthont, mint a kihalás szélén álló jávai orrszarvú, vagy a gaur. Szállás a Cat Tien nemzeti parkban.
2. nap: Reggeli után hajókirándulás a Dong Nai folyón, majd látogatás Ta Lai nemzetiségi falvában, látogatás a helyi törzsek (stieng, chau ma) kultúráját bemutató múzeumban. Madárles a nemzeti park területén. Szállás a Cat Tien nemzeti parkban.
3. nap: Reggeli után kirándulás Ba Sau krokodilos tavánál, ahol lehetőség nyílik a terület gazdag élővilágának megfigyelésére. Este dzsipes kirándulás során ismerkedhetünk meg a nemzeti park éjszakai életével. 
4. nap: Reggeli után transzfer Saigonba.

Vissza a tetejére

 

Vietnam, programok, körutazás, kirándulás, városnézés, Hanoi, Halong, Halong-öböl, Sapa, Hue, Hué, Danang, Hoi An, Nha Trang, Phan Thiet, Saigon, privát programok, testre szabott programok, egyéni programok