FÜLÖP-SZIGETEK - GYEREKEKKEL

…Lanka zöld mezőiben és erdeiben a buddhizmus épített csodái és Dél-Ázsia elefántjai, ajakos medvéi és leopárdjai között kalandozunk. 
Ajánljuk mindazoknak, akik először merészkednének a Hindusztáni-félszigetre (és nem akarnak csalódni), illetve mindenkinek, aki színvonalas program mellett kellemes, egzotikus és tartalmas útra vágyik.

FÜLÖP-SZIGETEK - GYEREKEKKEL

ÚTVONAL - GYEREKEKKEL

Angkor Tours

GYEREKEKKEL - ÚTITERV / 14 NAP

1. nap Budapest – Doha/...

Elutazás Budapestről, repülés egy átszállással Manilába. Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

2. nap Doha/... – Manila

Érkezés Manilába, az ország fővárosába. Transzfer a szállodába. Szállás Manilában.

3. nap Manila

Reggeli után egész napos városnézés Manilában. Hagyományos bambuszbiciklivel indulnak a 16. századi városfalak által körbefogott történelmi Intramuros városrészbe. Látogatás a világörökségi védettséget élvező barokk San Agustin templomban, majd a Casa Manila múzeumban, ahol a koloniális időszak mindennapi életébe kapnak betekintést. A spanyol gyarmati kor emléke a Manila-öblöt felügyelő Fort Santiago, ahonnan sétát tesznek a függetlenségi mozgalmak nemzeti hőséről elnevezett Rizal Parkban. A kínai temető látványos mauzóleumai igazi otthonokat idéznek, melyek némelyikét még konyhával és folyóvízzel is felszerelték. Délután a Manila Óceánparkba látogatnak, ahol egy üvegfolyosón sétálva kapnak ízelítőt az ország lenyűgözően gazdag és színes tengeri élővilágából. Szállás Manilában.

4. nap Manila – Tagbilaran – Panglao-sziget

Reggeli után a buja természeti szépségeiről, különös geológiai képződményeiről, egyedülálló élővilágáról és csodálatos tengerpartjairól híres Bohol sziget felé veszik az irányt. Transzfer a repülőtérre, repülés a sziget központjába, Tagbilaranba. Érkezés után transzfer a Bohol délnyugati partjai mellett fekvő, vele hidakkal összekötött Panglao-szigetre. Szállás a Panglao-szigeten.

5. nap Panglao-sziget

Reggeli után pihenés a tengerparton. Szállás a Panglao-szigeten.

6. nap Panglao-sziget – Koboldmaki Rezervátum – Csokoládé-hegyek

Reggeli után Bohol csodáinak felfedezésére indulnak. A nap első megállója a veszélyeztetett fülöp-szigeteki koboldmakik megőrzésére létesített rezervátum. A bizarr, mégis bájos koboldmaki a világ legkisebb növekedésű főemlősei közé tartozik. Ezektől a kedves állatoktól búcsút véve tovább utaznak a sziget belsejébe (kb. 2.5 óra), hogy a kilátópontról tekinthessenek a kúp alakú, különös Csokoládé-dombokra. A nyáron zöldellő dombok színe télen barnára változik, innen kapták nevüket is. Innen dél felé kanyarodnak, s ebéddel egybekötött sétahajózást tesznek a Loboc-folyón, melynek partját pálmafák és buja esőerdő szegélyezi. Kikötés után transzfer a szállodába. Szállás a Panglao-szigeten.

7. nap Panglao-sziget – Pamilacan-sziget

Reggeli után transzfer a kikötőbe, ahol hajó fedélzetére szállnak, hogy közel kerülhessenek a Boholtól délre fekvő Pamilacan körüli vizekben élő tengeri emlősökkel. A hajókirándulás során alkalmuk nyílik megcsodálni a fürge, akrobatikus mozgású, játékos kedvű delfinek csapatait, melyek az egész évben előfordulnak erre. A Pamilacan környékén hat bálnafaj is él, azonban találkozásra leginkább áprilistól júniusig mutatkozik esély velük. Visszatérés, transzfer a szállodába. Szállás a Panglao-szigeten.

8. nap Panglao – Puerto Princesa – Sabang

Reggeli után transzfer a repülőtérre, repülés a déli Palawan szigeten található Puerto Princesába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás a Puerto Prnicesa közeli Sabang partszakaszra. Szállás Sabangon

9. nap Sabang – Puerto Princesa

Reggeli után kirándulás Palawan szigetének leghíresebb látványosságához, a világörökségi védettséget élvező Puerto Princesa Földalatti Folyó Nemzeti Parkba, melynek barlangvilágát hajóra szállva fedeznek majd fel. Kikötés után túra a környező dzsungelben, majd visszatérés a szállásra. Szállás Sabangon.

10. nap Puerto Princesa – El Nido

Reggeli után transzfer a sziget északi csücskében fekvő, mészkőszirtekkel csipkézett El Nido partjaihoz (kb 5.5 óra). Érkezés után transzfer a kikötőbe, ahonnan hajóval utaznak tovább a választott szállásra. Szállás El Nidón.

11. nap El Nido

Reggeli után egész napos pihenés a tengerparton. Szállás a tengerparti szállodában.

12. nap El Nido

Reggeli után hajótúra során járják be a környező szigeteket és tengert, melynek vizei védett víz alatti rezervátumnak adnak otthont. A tengerszakasz rendkívül gazdag, sokszínű élővilággal büszkélkedhet, s olyan állatok is előfordulnak, mint veszélyeztetett dugong, vagy a tengeri teknősök három faja. Visszatérés a tengerparti szállásra. Szállás El Nidón.

13. nap El Nido

Reggeli után egész napos pihenés a tengerparton. Szállás a tengerparti szállodában.

14. nap El Nido – Manila – Doha/...

Reggeli után transzfer a repülőtérre, visszarepülés Manilába, csatlakozva a hazafelé tartó járathoz.

15. nap Doha/... – Budapest

Érkezés Budapestre