FÜLÖP-SZIGETEK - KALANDOSAN

…Lanka zöld mezőiben és erdeiben a buddhizmus épített csodái és Dél-Ázsia elefántjai, ajakos medvéi és leopárdjai között kalandozunk. 
Ajánljuk mindazoknak, akik először merészkednének a Hindusztáni-félszigetre (és nem akarnak csalódni), illetve mindenkinek, aki színvonalas program mellett kellemes, egzotikus és tartalmas útra vágyik.

FÜLÖP-SZIGETEK - KALANDOSAN

ÚTVONAL - KALANDOSAN

Angkor Tours

KALANDOSAN ÚTITERV / 15 NAP

1. nap Budapest – Doha/...

Elutazás Budapestről, repülés egy átszállással Manilába. Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

2. nap Doha/... - Manila

Érkezés Manilába, az ország fővárosába. Transzfer a szállodába. Szállás Manilában.

3. nap Manila

Reggeli után egész napos városnézés Manilában. Hagyományos bambuszbiciklivel indulnak a 16. századi városfalak által körbefogott történelmi Intramuros városrészbe. Látogatás a világörökségi védettséget élvező barokk San Agustin templomban, majd a Casa Manila múzeumban, ahol a koloniális időszak mindennapi életébe kapnak betekintést. A spanyol gyarmati kor emléke a Manila-öblöt felügyelő Fort Santiago, ahonnan sétát tesznek a függetlenségi mozgalmak nemzeti hőséről elnevezett Rizal Parkban. A kínai temető látványos mauzóleumai igazi otthonokat idéznek, melyek némelyikét még konyhával és folyóvízzel is felszerelték. Délután a Makati városrészben a főváros modern arcával is megismerkedünk. A nyüzsgő üzleti, bevásárló- és szórakoztatónegyed utcáin tett séta során olyan nevezetességek mellett vezet utunk, mint a légierő egykori központjából mára étteremmé alakuló Nielson Tower, a Fort Bonifacio és a második világháború amerikai áldozatainak katonai temetője.

4. nap Manila – Banaue

Reggeli után Luzon sziget északi felére, a hegyvidéki Cordillera vidékre, melynek legfőbb nevezetességei az évezredek óta művelt teraszos rizsföldek, de Batad hagyományos falvában megismerkedhetünk a természettel harmóniában élő ifuago népcsoport kultúrájával is. Út közben megálló a vulkáni tevékenység következtében megrongálódott, mégis aktív San Guillermo templomnál, majd zöldellő vidékéről, rizsföldjeiről, eldugott falvairól is ismert Nueva Vizcaya és Nueva Ecija tartományokon haladnak keresztül. A hosszú út során több megálló is alkalmat nyújt a fotózásra, lazításra, majd mielőtt este Banauéba érnének, még rövid megállót tesznek az ananásztermesztés helyi központjában, Bagabagban. Szállás Banauéban.

5. nap Banaue – Banga-an

Reggeli után a világörökségi védelem alatt álló rizsföldek felfedezésére indulnak. A nap első állomása a festői völgyben található Banga-an falva, ahol első kézből szerezhetnek benyomást az ifuagók életéről. Innen továbbutazva gyalogtúrát tesznek a rizsföldek között. Ugyan egy kényelmes bakancsra biztosan szükség lesz, a nehéz terepviszonyok leküzdésének fáradtságát bőven kárpótolja a képeslapokra kívánkozó panoráma. A vállalkozó szelleműek folytathatják a kirándulást egészen a Tappiyah vízesésig. Visszatérés a szállodába. Szállás Banauéban.

6. nap Banaue – Sagada

Reggeli után utazás Sagada felé, út közben megálló a régió tárgyi emlékeit bemutató Bontoc Múzeumnál. Sagadába érve az ifuagók szokatlan temetési szertartásaival ismerkedhetünk meg. A helyi hagyományok szerint a családok díszesen festett koporsókba helyezik elhunyt szeretteiket, s a merőleges sziklafalra erősítve helyezik örök nyugalomra. Visszatérés Banauéba, amennyiben az idő engedi, megálló a Bomod-ok és Bokong vízeséseknél, valamint a Danom tónál. Szállás Banauéban.

7. nap Banaue – Manila

Reggeli után transzfer a repülőtérre (Cauayan/Tuguegararo), repülés Manilába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Manilában.

8. nap Manila – Tagbilaran – Panglao-sziget

Reggeli után a buja természeti szépségeiről, különös geológiai képződményeiről, egyedülálló  élővilágáról és csodálatos tengerpartjairól híres Bohol sziget felé veszik az irányt. Transzfer a repülőtérre, repülés a sziget központjába, Tagbilaranba. Érkezés után transzfer a Bohol délnyugati partjai mellett fekvő, vele hidakkal összekötött Panglao-szigetre. Szállás a Panglao-szigeten.

9. nap Panglao-sziget – Koboldmaki Rezervátum – Csokoládé-hegyek

Reggeli után Bohol csodáinak felfedezésére indulnak. A nap első megállója a veszélyeztetett fülöp-szigeteki koboldmakik megőrzésére létesített rezervátum. A bizarr, mégis bájos koboldmaki a világ legkisebb növekedésű főemlősei közé tartozik. Ezektől a kedves állatoktól búcsút véve tovább utaznak a sziget belsejébe (kb. 2.5 óra), hogy a kilátópontról tekinthessenek a kúp alakú, különös Csokoládé-dombokra. A nyáron zöldellő dombok színe télen barnára változik, innen kapták nevüket is. Innen dél felé kanyarodnak, s ebéddel egybekötött sétahajózást tesznek a Loboc-folyón, melynek partját pálmafák és buja esőerdő szegélyezi. Kikötés után transzfer a szállodába. Szállás a Panglao-szigeten.

10. nap Panglao-sziget – Pamilacan-sziget

Reggeli után transzfer a kikötőbe, ahol hajó fedélzetére szállnak, hogy közel kerülhessenek a Boholtól délre fekvő Pamilacan körüli vizekben élő tengeri emlősökkel. A hajókirándulás során alkalmuk nyílik megcsodálni a fürge, akrobatikus mozgású, játékos kedvű delfinek csapatait, melyek az egész évben előfordulnak erre. A Pamilacan környékén hat bálnafaj is él, azonban találkozásra leginkább áprilistól júniusig mutatkozik esély velük. Visszatérés, transzfer a szállodába. Szállás a Panglao-szigeten.

11. nap Panglao – El Nido

Reggeli után transzfer a repülőtérre, repülés a Puerto Princesa sziget északi csücskében fekvő, mészkőszirtekkel csipkézett El Nido partjaihoz. Érkezés után transzfer a kikötőbe, ahonnan hajóval utaznak tovább a választott szállásra. Szállás El Nidón.

12. nap El Nido

Reggeli után hajótúra során járják be a környező szigeteket és tengert, melynek vizei védett víz alatti rezervátumnak adnak otthont. A tengerszakasz rendkívül gazdag, sokszínű élővilággal büszkélkedhet, s olyan állatok is előfordulnak, mint veszélyeztetett dugong, vagy a tengeri teknősök három faja. Visszatérés a tengerparti szállásra. Szállás El Nidón.

13. nap El Nido

Reggeli után egész napos pihenés a tengerparton. Szállás a tengerparti szállodában.

14. nap El Nido – Manila – Doha/... – Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, visszarepülés Manilába, csatlakozva a hazafelé tartó járathoz.

15. nap Budapest

Érkezés Budapestre