FÜLÖP-SZIGETEK - ÁZSIA SZIGETVILÁGA

A több mint hétezer szigetből álló ország a természeti, kulturális és történelmi sokszínűség hazája, melyet földrajzi adottságai miatt teljesen bejárni szinte lehetetlen vállalkozás, mégis érdemes megmártózni világában. A Fülöp-szigetek szemkápráztatóan sokszínű, egyedülálló élővilággal, érintetlen korallszirtekkel, festői völgyekben elterülő teraszos rizsföldekkel, ősi kultúrákkal, a gyarmati korszak spanyol műemlékeivel, paradicsomi, fehér homokos tengerpartokkal, páratlan kulináris élményekkel és őszinte mosolyokkal várja felfedezőit.

A fővárosnak is otthont adó Luzon az ország legnagyobb és legnépesebb szigete. Manila legfontosabb látnivalói közé tartozik a spanyol városfalakon belül álló, világörökségi védelmet élvező, barokk San Augustin templom; a Manila Katedrális; Fort Santiago erődítménye, a spanyol katonai hatalom egykori központja; valamint a kínai negyed. A sziget északi felén húzódik a Kordillerák hegyláncolata, mely a szigetország legnagyobb hegycsoportja, s itt találhatóak a vidék legnevesebb látnivalói: a világörökségi védettséget élvező, zöldellő, teraszos rizsföldek.

Az Ilocos régió világörökségi városkája, Vigan a spanyol gyarmati időszak hangulatát idézi fel, s az óvárosban tett lovaskocsis séta igazi időutazást jelent.

A Visaya-szigetcsoporthoz tartozó Cebu legfőbb látnivalója a Magellán kereszt, amelyet a hagyomány szerint a portugál felfedező állíttatott, amikor 1521-ben a sziget földjére lépett. A gyarmati időszak hasonlóan fontos emlékei a többszörösen átépített Basilica Minore del Santo Nino és Fort San Pedro erődítménye. Bohol szigete természeti szépségekben bővelkedik, melyek közül kiemelkednek azok a fűvel benőtt, szabályos mészkőképződmények, melyek Csokoládé-dombok néven ismeretesek. A sziget további nevezetességei közé tartozik a bizarr megjelenésű koboldmaki, valamint a jezsuiták által alapított Baclayon templom, amely az ország egyik legelső katolikus temploma.

FÜLÖP-SZIGETEK TÉRKÉP

Angkor Tours

   MIÉRT A FÜLÖP-SZIGETEK?

     teraszos rizsföldek

     egyedülálló törzsi kultúrák (ifuagók)

     különleges geológiai csodák (vulkán, karszttű)

     Csokoládé-dombok, Földalatti folyó

     a világ élvonalába tartozó merülőhelyek

     a spanyol gyarmati kor emlékei 

  • fehér homokos tengerpartok
  • minden sziget egy új világ
  • világörökségi barokk templomok
  • páratlan élővilág (cetcápák, koboldmakik)
  • élettel teli védett korallzátonyok