INDONÉZIA - DÉL VÉGTELEN SZIGETEI

Indonézia 17 508 szigete végeláthatatlan gyöngysorként csavarodik az Egyenlítő köré. E találomra széthintett gyöngyöknek a rendetlen kuszasága köti össze Ázsia és Ausztrália kontinenseit, de a szigetvilág 3000 km-es hidat képez az Indiai- és a Csendes-óceán között is. Ha nincsen több hónapunk, akkor pár hetes utazásunkba szőjünk legalább 2-3 szigetet. Az alábbi három életre szóló lesz.

Jáva egy kifinomult, gazdag kultúra szülőföldje, melynek elbűvölő tájai Indonézia néhány legszebb látnivalójával szolgálnak. Kékes árnyalatú, füstölgő tűzhányók, hűs hegyi hágók és évszázadok emlékét hordozó templomok váltják egymást a szárazföld belsejében. Itt rejtőzik a középkori Mataram és Szajlendra királyságok magaskultúráinak hagyatéka, köztük a déli félteke legnagyobb épített emléke, Borobudur buddhista mandalája, és a hindu Prambanan 47 méter magasba törő temploma.

Celebesz (Sulawesi) partjait öt tenger nyaldossa Borneó és a Molukkák között. A sziget nevének jelentése a „Lándzsák Földje”, legnagyobb vonzereje pedig a dél-celebeszi toradzsák egyedülálló kultúrája, amelyhez a zöld tájat színező, jellegzetes nyeregtetős lakóházak között járva, a törzsi barlangsírokban és a valódi, eleven toradzsa ceremóniákon kerülhetünk közel.

Bali egy mesesziget. Szerencsére a tömegturizmust „kordában tartja a tengerparti szállodák kerítése és a mindentől távoli jellege”. Bali egy földi édenkert, ahol a festői tájképhez a halványzölden ringatózó rizsteraszok, és az azúrkék víz fölé hajló pálmák adják az alapszínt. Bali a démonok és az istenek szigete is. Sehol sem látható finom, gazdag hindu ceremóniáik még ma is élnek. Vulkánok, szurdokok, virágok és vízesések mögül mindenhonnan hindu szentélyek, szertartások és művészek kacsintanak ránk. Az összeolvadt álom és valóság, ahol a hagyományok és a szigetet körüllengő varázs a mindennapok részét képezik.

TÉRKÉP

Indonézia2

    MIÉRT INDONÉZIA?

    1300 éves világörökségi műemlékek

    Kőkorszaki pápuák, szofisztikált törzsi világok

    Trópusi esőerdők, korallzátonyok

    Aktív vulkánok, végtelen tengerpart

    Hihetetlen madárvilág…

  • stílusos, egzotikus szállások
  • minden sziget egy külön világ
  • ökoprogramok (Komodótól Bromóig)
  • kalandprogramok (rafting, túra, búvár)
  • világvégi romantika, csupa felfedezés
  • rizsföldek és teraszok
  • kultúrák és vallások testközelből