KAMBODZSA - DÉLKELET-ÁZSIA SZÍVE

Ha valaki egyszer Délkelet-Ázsiába utazna, biztosan Angkort neveznénk kihagyhatatlannak. Kambodzsa vagy Angkor kulturális-civilizációs origója a szárazföldi Délkelet-Ázsiának. Az Angkori Birodalom nemcsak a térség, hanem a világ egyik legnagyobb csodája. Az ötszáz évig virágzó birodalom fővároskörzetének, Angkor – monumentális templomainak felfedezésére több napra lesz szükségünk. Így biztosan megérezzük e civilizáció végtelenségét és megértjük, miért Angkor a hivatkozási pont a környező országok számára.

Angkor ennek ellenére nem félelmetes, hanem egyszerre romantikus és hatalmas, szimmetrikus és lenyűgöző, egyszóval minden korosztály és érdeklődő számára értelmezhető, élvezhető. A dzsungelben rejtőző, felfedezésre váró „elveszett város” azonban jól tervezett és időzített bejárásokat igényel majd. Az évezredes templomóriások és kisebb kincsek közül kiválasztani a legeket, az izgalmasakat és beosztani erőnket, időnket nem egyszerű. Ma már kifejezetten tanácsos felkeresni távolabbi, csendesebb helyszíneket is.

Az igazi „vidékre” utazás nemcsak a turistazajtól való megszabadulást kínálja, hanem lehetővé teszi, hogy a természetet is jobban megcsodáljuk: a Mekong-folyót (a veszélyeztetett édesvízi delfint) vagy a Nagy-tó vízi világát (rendkívüli madárrezervátummal). Másrészt közelebb kerülhetünk a valóban csodaszép khmerekhez és bepillanthatunk egyszerű kis falvaikba. A khmer konyha, a francia gyarmati emlékek, a múzeumi gyűjtemények, a nemzeti parkok, a hajókirándulások, a kézműves műhelyek vagy a gazdag vadvilág megismerése teljessé teheti kambodzsai látogatásunkat.

Kambodzsa trópusi tengerpartja és szigetei csak néhány éve érhetőek el repülővel, ezért kevesen ismerik. Az embertömeg hiánya és a még kiépítetlen környezet bája nyugodt pihenést kínál a homokos partot és a mindig békés tengert keresőknek.

TÉRKÉP

Angkor Tours

     MIÉRT KAMBODZSA?

     Angkor – lélegzetelállító műemlékek

     Trópusi monszunerdők, vizes élőhelyek

     Nyugodt tenger, pazar partok

     Barátságos, vidéki környezet

     Buddhista tempó és mosoly

  • szállások rendkívül jó áron
  • barátságos, nyitott helyiek
  • romantikus felfedezőhelyszínek
  • pezsgő, fiatalos éjszakai élet
  • elefántok, majmok, tobzoskák
  • kalandos-hátizsákos utazási opciók
  • gazdag madárvilág
  • francia gyarmati hangulat