KAMBODZSA - BARÁTOKKAL

ÚTVONAL - BARÁTOKKAL

Angkor Tours

BARÁTOKKAL - ÚTITERV / 14 NAP

1. nap Budapest - Doha

Indulás Budapestről 16.20-kor. Átszállás Dohában (23.35-02.35).

2. nap Doha - Siem Reap

Továbbrepülés Siem Reapbe. Érkezés Kambodzsába (14.05). Vízum, belépés. Transzfer a szállásra. 

3. nap Siem Reap - Koh Ker (felfedező dzsungelséták) - Beng Mealea - Kompong Kleang

Reggeli után vidékre indulunk, ahol valódi felfedezőélményben lesz részünk, mert a turista tömegektől távoli „Angkorba” látogatunk. Utunk Koh Kerbe, az egykori Chok Gargyarba vezet, ahol az erdőben az egyetlen olyan, Angkoron kívüli város romjait járjuk be, amely rövid ideig, a 10. században az Angkori Birodalom adminisztratív és szakrális központja lehetett. Koh Kerben hatalmas víztározó, harminc jelentősebb templom és a khmer építészet legmagasabb templompiramisa áll. Délre továbbutazva elérjük Beng Mealea gyökerekkel átszőtt hatalmas szentélyközpontját. Pallóutakon kalandozhatunk a templomgalériák tetejére vagy bújhatunk be az elhagyott templombelsőkbe. Visszautazás késő délután (1,5 óra) Siem Reapbe.

4. nap Siem Reap - Kulen Park (állatmenedék) - Kbal Spean (kirándulás) - Banteay Srei (pillangópark)

Reggeli után északra indulunk a Kulen Nemzeti Parkba, amelynek trópusi örökzöld erdeje kellemes kikapcsolódás a templomok világából. Szakember vezetésével körbesétálunk az ACCB-ben, Kambodzsa első állatvédő központjában, amely a kihalásban lévő állatfajok védelme mellett kötelezte el magát. Ezután Kbal Spean faragott folyómedréhez kapaszkodunk fel (kb. kétórás erdei kirándulás). Később visszautazunk az angkori terület felé, de félúton megállunk a legszebb khmer templomnál, a kedves Banteay Srei színes kőcsipkékkel díszített szentélyeinél. A rózsaszín mészkőbe faragott mitikus történetek és istenalakok egészen közelről csodálhatóak meg a templom apró méretének köszönhetően. Kellemes sétát teszünk a Banteay Srei Pillangóparkban, megkóstoljuk a házi pálmacukrot egy készítőnél, és ökrösszekéren zötykölődünk a rizsföldek között. Késő délután visszatérünk Siem Reapbe és bevetjük magunkat az éjszakai piac labirintusába.

5. nap Siem Reap (főzőiskola) - Phuok (selyemfarm)

Ideje megismerkedni a khmer konyha titkaival! Reggeli után vezetőnkkel útra kelünk, és felfedezzük Siem Reap Nagypiacát. A megfelelő friss alapanyagok közös beszerzése után nekiállunk, hogy egy khmer menüt elkészítsünk. A piacozás és a szakácsmunka után jöhet a nap fénypontja: együtt elfogyasztjuk az ízletes falatokat.

Délután Phuokba utazunk (20 perc), ahol az Artisans d’Angkor alapítvány kézműves-oktatási alapítványát, selyemfarmját keressük fel. A központ a hagyományos selyemszövés apró részleteit is megmutatja: a hernyótenyésztéstől a természetes színezőanyagok és selyemszövés egyedi technikáiig. Különösen figyelemre méltó a kiváló minőségű, egyedi khmer szövési technika. Az 1992 óta működő alapítvány nemcsak a ösztöndíjas oktatással segíti a vidéki megélhetéshez tanulóit, hanem Kambodzsa-szerte a legjobb minőségű és legszebb termékeket is itt találjuk.

Visszafelé megállhatunk Siem Reapben a Senteurs d ’Angkor manufaktúrában, ahol megcsodálhatjuk, hogyan készül el pillanatok alatt egy kosárka pálmalevélből, hogyan készülnek a füstölők, és egyéb khmer illatszerek, mind-mind környezetbarát módon és természetes anyagokból. Egy jó, frissen főzött khmer feketekávé is jól szokott itt esni. 

6. nap Siem Reap - Tonle Sap tó: Prek Toal Madárrezervátum

Délkelet-Ázsia leghatalmasabb tava, a Tonle Sap, úszó halászfalvaknak és számtalan ritka és veszélyeztetett madárfajnak az otthona. A Prek Toal Nemzeti Park területén december és április között ezerszámra költenek a madarak, amelyeket gondosan megtervezett csónakos túrával megleshetünk. Korán reggel kell elindulnunk, hogy a 40 perc autózás után hajóra szállva a tengernyi tavon eljussunk az egyik tutaj-településre. Innen evezős csónakokkal visznek minket tovább a madarak közelébe. A kirándulás után az egyik tutajházban házias ételekkel is megvendégelnek bennünket.  Megható és megrázó élmény találkozni a hihetetlen mindennapi erőfeszítéssel talpon maradó falusiak mosolyával. Délután térünk vissza Siem Reapbe.

7. nap Siem Reap - Ta Prohm (tuk-tukkal Angkorba) - Angkor Wat

Korán reggel kirándulás motorral vagy tuktukkal az angkori területre: megálló a hajdani királyi medencénél, Srah Srangnál, majd a vadromantika legismertebb templomát, a Ta Prohmot fedezzük fel, ahol a falakat, kapukat és tornyokat ma is a kapokfák combvastagságú gyökerei és liánjai tartják fogságban. Visszafelé megálló a víztározó mellett, egy hamisítatlanul autentikus piacon, a környék legnépszerűbb „reggeliző helyén”. Visszatérünk és lehűtjük magunkat a medence partján. Délután a hindu korszak legnagyobb templomkolosszusát, Angkor Wat galériáit, folyosóit és tornyait járjuk be. Rácsodálkozunk, tanulunk és szemlélődünk. Naplementéig maradunk, hogy a világ legnagyobb temploma felvegye narancsos színét. Este 8 órakor kezdődik a Phare cirkusz akrobatikus és hagyományos khmer táncokat ötvöző fantasztikus előadása. Akár vacsorával egybekötve is foglalhatjuk.

8. nap Siem Reap - Angkor Thom

A délelőtt a pihenésé, kihasználjuk a szállodánk medencepartját, erőt gyűjtünk a délutáni nagy sétához. Délután Angkor utolsó fővárosba utazunk: a XII. században épült Angkor Thom: mindenekelőtt a Bayon Buddha-arcai és reliefjei, a Baphuon templomhegye, Phimeanakas piramisa, az Elefántos és a Leprás király terasza vár ránk. Angkori kalandjainkat, naplementekor egy mai kolostorban, Tep Pranamban tett látogatással zárjuk, ahol közös áldást is kérhetünk a szerzetesektől.

9. nap Siem Reap - Sihanoukville

Reggeli után kényelmes kicsekkolás, transzfer a repülőtérre és repülés (1 óra) Kambodzsa tengerpartjára, Sihanoukville-be. Transzfer a szállásunkra

10.-11. nap Sihanoukville

Reggeli után pihenés a tengerparton.

12. nap Sihanoukville - Siem Reap - Doha

Reggeli után pihenés a tengerparton, majd repülés Siem Reapbe. Átszállás és repülés 18.25-kor tovább Doha felé.

13. nap Doha - Budapest

Átszállás Dohában (22.4-01.50). Érkezés Budapestre (06.00).

ÁRAK / SZÁLLÁSOK

2200 EUR/fő - HANGULATOS

EGYEDI ÚTVONAL FELÁR NÉLKÜL

Utazásunk miért ne legyen olyan, ami illeszkedik hozzánk: legyen hosszabb, rövidebb, ezt hagyjuk ki, azt tegyük be…

Bízza ránk a tervezés gondját. Próbálja ki milyen, ha utazását profi és a munkájukat nagyon szerető emberekkel együtt gondolhatja ki.