KAMBODZSA - GYEREKEKKEL

ÚTVONAL - GYEREKEKKEL

Angkor Tours

GYEREKEKKEL - ÚTITERV / 14 NAP

1. nap Budapest - Doha

Indulás Budapestről 16.20-kor. Átszállás Dohában (23.35-02.35).

2. nap Doha - Siem Reap

Továbbrepülés Siem Reapbe. Érkezés Kambodzsába (14.05). Vízum, belépés. Transzfer a szállásra. 

3. nap Siem Reap - Ta Prohm (barangolás a fagyökerek között)

Reggeli után kirándulás az angkori területre: megálló a hajdani királyi medencénél, Srah Srangnál, majd a vadromantika legismertebb templomát, a Ta Prohmot fedezzük fel, ahol a falakat, kapukat és tornyokat ma is a kapokfák combvastagságú gyökerei és liánjai tartják fogságban. Visszafelé megálló a víztározó mellett, egy hamisítatlanul autentikus piacon, a környék legnépszerűbb „reggeliző helyén”. Visszatérünk a hotelbe és lehűtjük magunkat a medence partján. Délután a belváros felfedezésére indulhatunk, szabadon csavargunk az Öreg Piacon és a környező fagyizók, kávézók, üzletek forgatagában, és akár a tuktukozást is kipróbálhatjuk.

4. nap Siem Reap - Kulen Park (állatmenedék) - Kbal Spean (kirándulás) - Banteay Srei (pillangópark)

Reggeli után északra indulunk a Kulen Nemzeti Parkba, amelynek trópusi örökzöld erdeje kellemes kikapcsolódás a templomok világából. Szakember vezetésével körbesétálunk az ACCB-ben, Kambodzsa első állatvédő központjában, amely a kihalásban lévő állatfajok védelme mellett kötelezte el magát. Gibbonokkal, makákókkal, különleges madarakkal és teknősökkel ismerkedünk meg, és ha nagy szerencsénk van, még akár a nappal rejtőzködő tobzoskákat vagy tarajos sülöket is megpillanthatjuk.  Ezután Kbal Spean faragott folyómedréhez és vízeséséhez kapaszkodunk fel (kb. kétórás erdei kirándulás, 5-6 éves gyerekek is teljesjteni tudják, csak esetleg nyugodtabb tempóban). Később visszautazunk az angkori terület felé, de félúton megállunk a legszebb khmer templomnál, a kedves Banteay Srei színes kőcsipkékkel díszített szentélyeinél. A rózsaszín mészkőbe faragott mitikus történetek és istenalakok egészen közelről csodálhatóak meg a templom apró méretének köszönhetően. Itt akár falatozhatunk is egyet, vagy lehűtjük magunkat egy friss kókuszdió hűvös levével. Délután kellemes sétát teszünk a Banteay Srei Pillangópark szabadon rebbenő lakói között, és megkóstoljuk a házi pálmacukrot is a bejárat előtt. Késő délután visszatérünk Siem Reapbe.

5. nap Siem Reap - Phnom Bok - Gibbon kötélpark - Angkor Thom

Reggel újabb kaland vár ránk: Kipróbálhatjuk, milyen érzés a romokat beborító erdő lombkoronája fölött repülni a Flight on the Gibbon kalandparkban (6 éves kor felett). Házias ebédet is kapunk a kalandbázison, majd hazafelé Angkor utolsó fővárosába utazunk: a XII. században épült Angkor Thom: mindenekelőtt a Bayon Buddha-arcai és reliefjei, a Baphuon templomhegye, Phimeanakas piramisa, az Elefántos és a Leprás király terasza vár ránk.  Visszatérünk Siem Reapbe.

6. nap Siem Reap - Cultural Village skanzen/ hajózás a Tonle Sap tavon - Angkor Wat (Tuk Tuk-kal Angkorba)

Délelőtt egy skanzenbe indulunk Siem Reapben (Cambodian Cultural Village), ahol az ovis- kisiskolás korosztály számára is érthető kis kiállításokat, folklór előadásokat tekinthetünk meg. Visszafelé megállhatunk a Senteurs d ’Angkor manufaktúrában, ahol megcsodálhatjuk, hogyan készül el pillanatok alatt egy kosárka pálmalevélből, hogyan készülnek a füstölők, és egyéb khmer illatszerek, mind-mind környezetbarát módon és természetes anyagokból. A felnőttek még egy jó khmer feketekávét is megkóstolhatnak.

Alternatív programként a nagy tó, a Tonle Sap kikötőjébe utazhatunk (40 perc), ahonnan hajókirándulással úszó települést látogatunk meg. Minden korosztály számára elgondolkodtató látni a mindig mosolygó, őszintén kedves helyiek számunkra elképzelhetetlenül nehéz életkörülményeit. Ebédre visszaérünk a városba.

Délután a hindu korszak legnagyobb templomkolosszusát, Angkor Wat galériáit, folyosóit és tornyait járjuk be. Rácsodálkozunk, tanulunk és szemlélődünk. Naplementéig maradunk, hogy a világ legnagyobb temploma felvegye narancsos színét. Visszatérünk a szállodába.

7. nap Siem Reap - Phnom Penh (királyi palota)

Korán reggel repülünk Kambodzsa fővárosába, Phnom Penhbe. Érkezés után felfrissítjük magunkat egy francia kávézóban vagy egy fagyizóban a Mekong-parton. Délután meglátogatjuk a Királyi palotát. Falai között található az Ezüst pagoda, amelynek padlóburkolata finoman mintázott ezüstlapokból áll. A pagoda és a hozzá tartozó épületek Kambodzsa történetének számos rendkívül fontos emlékét őrzik. Itt láthatunk néhányat a fennmaradt pálmalevélre írt szent könyvekből, a történelem viharait átélt Buddha szobrokból, illetve egy ezüstből készült angkori időből származó bika szobrot, amely egyedülálló műtárgy. Este sétálhatunk a Mekong-sétányon, ahol ilyenkor felélénkül az élet, bámulatos választékát találjuk sült vagy főtt egyfalatos ételeknek. A látvány magával ragadó, a kóstolgatással azért legyünk óvatosak!

8. nap Phnom Penh - Phnom Tamao (egy nap Baluval/ Sir Kánnal)

Egész napos túra „a színfalak mögött” a Phnom Tamao állatvédő központban. 2 alap program közül választhatunk: vagy a 120 örvös medvét gondozó táborban serénykedünk megtanulva mindazt, amit e medvék életéről, mentésük körülményeiről tudni érdemes, majd előkészíteni az ebédjüket, délután pedig élvezni, ahogy az általunk ide-oda elrejtett gyümölcsöket keresgélik az erdei környezetben. A másik program során a központ egyéb befogadott állataival: nagymacskákkal és majmokkal ismerkedünk, persze a megfelelő távolságból. Itt lehetőségünk nyílik elefántokkal is találkozni, sőt, meg is ajándékozhatjuk őket banánnal és egyéb finomságokkal. Késő délután érünk vissza Phnom Penhbe.

9. nap Phnom Penh - Sihanoukville

Reggeli után kényelmes kicsekkolás, transzfer a repülőtérre és repülés (1 óra) Kambodzsa tengerpartjára, Sihanoukville-be. Transzfer a szállásunkra

10.-12. nap Sihanoukville (4 éj)

Reggeli után pihenés a tengerparton.

13. nap Sihanoukville - Siem Reap - Doha

Reggeli után pihenés a tengerparton, majd repülés Siem Reapbe. Átszállás és repülés 18.25-kor tovább Doha felé.

14. nap Doha - Budapest

Átszállás Dohában (22.4-01.50). Érkezés Budapestre (06.00).

ÁRAK / SZÁLLÁSOK

1800 EUR/fő - GAZDASÁGOS

2200 EUR/fő - HANGULATOS

EGYEDI ÚTVONAL FELÁR NÉLKÜL

Utazásunk miért ne legyen olyan, ami illeszkedik hozzánk: legyen hosszabb, rövidebb, ezt hagyjuk ki, azt tegyük be…

Bízza ránk a tervezés gondját. Próbálja ki milyen, ha utazását profi és a munkájukat nagyon szerető emberekkel együtt gondolhatja ki.