KAMBODZSA - KETTEN KALANDOSAN

ÚTVONAL - KALANDOSAN

Angkor Tours

KALANDOSAN - ÚTITERV / 14 NAP

1. nap Budapest - Doha

Indulás Budapestről 16.20-kor. Átszállás Dohában (23.35-02.35).

2. nap Doha - Siem Reap

Továbbrepülés Siem Reapbe. Érkezés Kambodzsába (14.05). Vízum, belépés. Transzfer a szállásra. 

3. nap Siem Reap - Koh Ker (Felfedező dzsungelséták) - Beng Mealea - Kompong Kleang (hajóval a Nagy-tóig)

Reggeli után vidékre indulunk, ahol valódi felfedezőélményben lesz részünk, mert a turista tömegektől távoli „Angkorba” látogatunk. Utunk Koh Kerbe, az egykori Chok Gargyarba vezet, ahol az erdőben az egyetlen olyan, Angkoron kívüli város romjait járjuk be, amely rövid ideig, a 10. században az Angkori Birodalom adminisztratív és szakrális központja lehetett. Koh Kerben hatalmas víztározó, harminc jelentősebb templom és a khmer építészet legmagasabb templompiramisa áll. Délre továbbutazva elérjük Beng Mealea gyökerekkel átszőtt hatalmas szentélyközpontját. Pallóutakon kalandozhatunk a templomgalériák tetejére vagy bújhatunk be az elhagyott templombelsőkbe. Évszaktól függően kiautózhatunk a hatalmas tó, a Tonle Sap egyik gátja köré épült cölöpökön álló településre, ahonnan a naplemente fényeiben kihajózhatunk a tó egyik úszó településére. Megható és megrázó élmény találkozni a hihetetlen mindennapi erőfeszítéssel talpon maradó falusiak mosolyával. Visszautazás (1 óra) Siem Reapbe.

4. nap Siem Reap - Kulen Park (állatmenedék) - Kbal Spean (kirándulás) - Banteay Srei (pillangópark)

Reggeli után északra indulunk a Kulen Nemzeti Parkba, amelynek trópusi örökzöld erdeje kellemes kikapcsolódás a templomok világából. Szakember vezetésével körbesétálunk az ACCB-ben, Kambodzsa első állatvédő központjában, amely a kihalásban lévő állatfajok védelme mellett kötelezte el magát. Ezután Kbal Spean faragott folyómedréhez kapaszkodunk fel (kb. kétórás erdei kirándulás). Később visszautazunk az angkori terület felé, de félúton megállunk a legszebb khmer templomnál, a kedves Banteay Srei színes kőcsipkékkel díszített szentélyeinél. A rózsaszín mészkőbe faragott mitikus történetek és istenalakok egészen közelről csodálhatóak meg a templom apró méretének köszönhetően. Kellemes sétát teszünk a Banteay Srei Pillangóparkban, megkóstoljuk a házi pálmacukrot egy készítőnél, és ökrösszekéren zötykölődünk a rizsföldek között. Késő délután visszatérünk Siem Reapbe.

5. nap Siem Reap - Phnom Bok - Gibbon kötélpark - Banteay Samre

Indulás korán reggel a Bok-hegyre (Phnom Bok), amelyen szinte biztos hogy csak magunk leszünk, így zavartalanul megcsodálhatunk egy valaha igen jelentős, Siva tiszteletére emelt szentélycsoport romjait. Ma a helyiek frangipánia-szentélynek is nevezik a romokra ránőtt virágzó fák miatt. A hegyre való kimerítő felkapaszkodás jutalma a páratlan kilátás is. Visszafelé a 12. században emelt Angkor Wat stílusú Banteay Samre szentélynél is megállunk.  Délután újabb kaland vár ránk: Kipróbálhatjuk, milyen érzés a romokat beborító erdő lombkoronája fölött repülni a Flight on the Gibbon kalandparkban. Este 8 órakor kezdődik a Phare cirkusz akrobatikus és hagyományos khmer táncokat ötvöző fantasztikus előadása. Akár vacsorával egybekötve is foglalhatjuk.

6. nap Siem Reap - Ta Prom - Angkor Wat (Tuk Tuk-kal Angkorba)

Korán reggel kirándulás motorral vagy tuktukkal az angkori területre: megálló a hajdani királyi medencénél, Srah Srangnál, majd a vadromantika legismertebb templomát, a Ta Prohmot fedezzük fel, ahol a falakat, kapukat és tornyokat ma is a kapokfák combvastagságú gyökerei és liánjai tartják fogságban. Visszafelé megálló a víztározó mellett, egy hamisítatlanul autentikus piacon, a környék legnépszerűbb „reggeliző helyén”. Visszatérünk és lehűtjük magunkat a medence partján. Délután a hindu korszak legnagyobb templomkolosszusát, Angkor Wat galériáit, folyosóit és tornyait járjuk be. Rácsodálkozunk, tanulunk és szemlélődünk. Naplementéig maradunk, hogy a világ legnagyobb temploma felvegye narancsos színét.

7. nap Siem Reap - kerékpározás titkos lótuszföldekre - Angkor Thom

Reggeli után biciklire pattanunk (kb. 20 km), hogy elkerekezzünk a Siem Reap folyó mentén egy lótuszfarmra.  A csodás lótuszvirágok szárából itt textilszálat készítenek. Útban visszafelé falvakat érintünk, illetve megállunk egy alig látogatott angkori szentélynél: Wat Atveánál. Ha érdemesek vagyunk rá, a romok között áldást is kaphatunk a szerzetesektől.  Délután Angkor utolsó fővárosba utazunk: a XII. században épült Angkor Thom: mindenekelőtt a Bayon Buddha-arcai és reliefjei, a Baphuon templomhegye, Phimeanakas piramisa, az Elefántos és a Leprás király terasza vár ránk. Angkori kalandjainkat, naplementekor egy mai kolostorban, Tep Pranamban tett látogatással zárjuk.

8. nap Siem Reap - Phnom Penh

Korán reggel repülünk Kambodzsa fővárosába, Phnom Penhbe. Érkezés után felfrissítjük magunkat egy francia kávézóban a Mekong-parton, mielőtt belevetjük magunkat a Nemzeti Múzeum termeibe. Az állandó kiállítás láthatjuk mindazt a fa- és kőszobrászati, illetve ötvösművészeti teljesítményt, amely az Angkori kultúra kvalitását éppúgy jellemzi, mint annak nagyszabású épített emlékei. Délután meglátogatjuk a Királyi palotát. Falai között található az Ezüst pagoda, amelynek padlóburkolata finoman mintázott ezüstlapokból áll. A pagoda és a hozzá tartozó épületek Kambodzsa történetének számos rendkívül fontos emlékét őrzik. Itt láthatunk néhányat a fennmaradt pálmalevélre írt szent könyvekből, a történelem viharait átélt Buddha szobrokból, illetve egy ezüstből készült angkori időből származó bika szobrot, amely egyedülálló műtárgy. Este sétálhatunk a Mekong-sétányon, ahol ilyenkor felélénkül az élet, bámulatos választékát találjuk sült vagy főtt egyfalatos ételeknek. A látvány magával ragadó, a kóstolgatással azért legyünk óvatosak!

9. nap Phnom Penh - Phnom Tamao (egy nap Baluval / Sir Kánnal)

Egész napos túra „a színfalak mögött” az állatvédő központban. 2 alap program közül választhatunk: vagy a 120 örvös medvét gondozó táborban serénykedünk megtanulva mindazt, amit e medvék életéről, mentésük körülményeiről tudni érdemes, majd előkészíteni az ebédjüket, délután pedig élvezni, ahogy az általunk ide-oda elrejtett gyümölcsöket keresgélik az erdei környezetben. A másik program során a központ egyéb befogadott állataival: nagymacskákkal és majmokkal ismerkedünk, persze a megfelelő távolságból. Itt lehetőségünk nyílik elefántokkal is találkozni, sőt, meg is ajándékozhatjuk őket banánnal és egyéb finomságokkal. Késő délután érünk vissza Phnom Penhbe.

10. nap Phnom Penh - Sihanoukville

Reggeli után repülés a tengerpartra, majd transzfer a szállodába.

11.-12. nap Sihanoukville (4 nap a tengerparton)

Reggeli után pihenés a tengerparton.

13. nap Sihanoukville - Siem Reap - Doha

Reggeli után pihenés a tengerparton, majd repülés Siem Reapbe. Átszállás és repülés 18.25-kor tovább Doha felé.

14. nap Doha - Budapest

Átszállás Dohában (22.4-01.50). Érkezés Budapestre (06.00).

ÁRAK / SZÁLLÁSOK

2200 EUR/fő - HANGULATOS

EGYEDI ÚTVONAL FELÁR NÉLKÜL

Utazásunk miért ne legyen olyan, ami illeszkedik hozzánk: legyen hosszabb, rövidebb, ezt hagyjuk ki, azt tegyük be…

Bízza ránk a tervezés gondját. Próbálja ki milyen, ha utazását profi és a munkájukat nagyon szerető emberekkel együtt gondolhatja ki.