KAMBODZSA - KÉNYELMESEN

ÚTVONAL - KÉNYELMESEN

Angkor Tours

KÉNYELMESEN - ÚTITERV / 14 NAP

1. nap Budapest - Doha

Indulás Budapestről (16.20). Átszállás Dohába (23.35-02.15).

2. nap Doha - Phnom Penh

Továbbrepülés Phnom Penhbe. Éjszaka a repülőgép fedélzetén. Saigoni stop után érkezés Phnom Penhbe (15.10). Belépés Kambodzsába. Transzfer a szállásra. 

3. nap Phnom Penh – Siem Reap

Reggeli után városnézés: a Phnom Penh-i királyi palota a 19. századi khmer építészet emlékét őrzi. Falai között található az Ezüst pagoda, amelynek padlóburkolata finoman mintázott ezüstlapokból áll. A pagoda és a hozzá tartozó épületek Kambodzsa történetének számos rendkívül fontos emlékét őrzik. Itt láthatunk néhányat a fennmaradt pálmalevélre írt szent könyvekből, a történelem viharait átélt Buddha szobrokból, illetve egy ezüstből készült angkori időből származó bika szobrot, amely egyedülálló műtárgy. A palotától nem messze lévő Nemzeti Múzeumban elmerülünk az Angkori birodalom művészeti emlékeinek özönében. Az állandó kiállítás láthatjuk mindazt a fa- és kőszobrászati, illetve ötvösművészeti teljesítményt, amely az Angkori kultúra kvalitását éppúgy jellemzi, mint annak nagyszabású épített emlékei. A repülőtérre menet megállunk a francia gyarmatosítás korának patinás Központ Piac épületénél. Transzfer, repülés (1 óra) Siem Reapbe. Transzfer a szállásra

4. nap Siem Reap - Roluos - Beng Mealea - Kompong Kleang

Reggeli után utazás Angkor első központjához, a Roluos-csoporthoz (Preah Ko, Bakong). A korai főváros körzet épületei méreteikkel és hangulatukkal igazi prototípusát adják az angkori fővárosoknak. Később utazás (1 óra) egy hatalmas, ritkán látogatott, gyökerekkel beszőtt templomhoz (Beng Mealea), ahol átélhetjük mindazt, amit az első felfedezők érezhettek, amikor Angkor műemlékeire találtak. Pallóutakon kalandozhatunk a templomgalériák tetejére vagy bújhatunk be az elhagyott templombelsőkbe. Évszaktól függően kiautózhatunk a hatalmas tó, a Tonle Sap egyik gátja köré épült cölöpökön álló településre, ahonnan a naplemente fényeiben kihajózhatunk a tó egyik úszó településére. Megható és megrázó élmény találkozni a hihetetlen mindennapi erőfeszítéssel talpon maradó falusiak mosolyával. Visszautazás (1 óra) Siem Reapbe.

5. nap Siem Reap - Kbal Spean - Banteay Srei

Reggeli után északra indulunk (1,5 óra autózás) és Kbal Spean 11. századi faragott folyómedréhez kapaszkodunk fel (kb. kétórás erdei kirándulás). Később visszautazunk az angkori terület felé, de félúton megállunk a legszebb khmer templomnál, a kedves Banteay Srei színes kőcsipkékkel díszített szentélyeinél. A rózsaszín mészkőbe faragott mitikus történetek és istenalakok egészen közelről csodálhatóak meg a templom apró méretének köszönhetően. Kellemes sétát teszünk a Banteay Srei Pillangóparkban, háznál készült pálmacukrot kóstolgatunk. Naplemente előtt bejárjuk a szent kard templomvárosát, Preah Khant, amely ilyenkor délután már csendesebb, a tömegek által kevésbé látogatott. Este vagy egy klasszikus apszara táncelőadásra látogathatunk el, a Phare cirkusz akrobatikus és hagyományos khmer táncokat ötvöző fantasztikus műsorát nézzük meg . Mindkettő programot akár vacsorával egybekötve is foglalhatjuk.

6. nap Siem Reap - Ta Prom - Angkor Wat

Délelőtt pihenés. Később kirándulás az angkori területre: megálló a hajdani királyi medencénél, Srah Srangnál, majd a vadromantika legismertebb templomát, a Ta Prohmot fedezzük fel, ahol a falakat, kapukat és tornyokat ma is a kapokfák combvastagságú gyökerei és liánjai tartják fogságban. Délután a hindu korszak legnagyobb templomkolosszusát, Angkor Wat galériáit, folyosóit és tornyait járjuk be. Rácsodálkozunk, tanulunk és szemlélődünk. Naplementéig maradunk, hogy a világ legnagyobb temploma felvegye narancsos színét.

7. nap Siem Reap - Angkor Thom

Reggeli után pihenés a medenceparton, majd az Artisans d’Angkor alapítvány kézműves-oktatási alapítványát, selyemfarmját keressük fel. A központ a hagyományos selyemszövés apró részleteit is megmutatja: a hernyótenyésztéstől a természetes színezőanyagok és selyemszövés egyedi technikáiig. Különösen figyelemre méltó a kiváló minőségű, egyedi khmer szövési technika. Az 1992 óta működő alapítvány nemcsak a ösztöndíjas oktatással segíti a vidéki megélhetéshez tanulóit, hanem Kambodzsa-szerte a legjobb minőségű és legszebb termékeket is itt találjuk.  Délután Angkor utolsó fővárosba utazunk: a XII. században épült Angkor Thom: mindenekelőtt a Bayon Buddha-arcai és reliefjei, a Baphuon templomhegye, Phimeanakas piramisa, az Elefántos és a Leprás király terasza vár ránk. Angkori kalandjainkat, naplementekor egy mai kolostorban, Tep Pranamban tett látogatással zárjuk.

8. nap Siem Reap - Sihanoukville

Reggeli után kényelmes kicsekkolás, transzfer a repülőtérre és repülés (1 óra) Kambodzsa tengerpartjára, Sihanoukville-be. Transzfer a szállásunkra

9.-12. nap Sihanoukville (5 éj)

Reggeli után pihenés a tengerparton.

13. nap Sihanoukville - Siem Reap - Doha

Reggeli után pihenés a tengerparton, majd repülés Siem Reapbe. Átszállás és repülés 18.25-kor tovább Doha felé.

14. nap Doha - Budapest

Átszállás Dohában. Érkezés Budapestre.

ÁRAK / SZÁLLÁSOK

2200 EUR/fő - HANGULATOS

EGYEDI ÚTVONAL FELÁR NÉLKÜL

Utazásunk miért ne legyen olyan, ami illeszkedik hozzánk: legyen hosszabb, rövidebb, ezt hagyjuk ki, azt tegyük be…

Bízza ránk a tervezés gondját. Próbálja ki milyen, ha utazását profi és a munkájukat nagyon szerető emberekkel együtt gondolhatja ki.