KÍNA - AZ ÖRÖK BIRODALOM

A Kelet-Ázsia nagy részét elfoglaló Kína felejthetetlen időutazást ígér: a két évezredes császárkor lenyűgöző emlékei; matuzsálemi faóriások közt megbújó, hagyományos kínai tájképekre kívánkozó, ódon kolostorok; a jelenkor és a jövő szédítő iramban fejlődő és növekedő nagyvárosai; a régmúlt korok mandarinjainak kifinomult pihenőkertjei és az országot átszelő, modern gyorsvonatok ejtik bűvöletbe az utazót.

Pekingbe érkezve számos emblematikus műemlék vár ránk: a Császári Palota, az Ég temploma, a Nyári Palota és a végeláthatatlanul nyújtózkodó Nagy Fal. A fővárost elhagyva érdemes fölkeresni Pingyao hagyományos szerkezetű, világörökségi városkáját, vagy Datong vagy Luoyang városait világhírű barlangszentélyeikért és monumentális Buddha-szobraikért. Délnyugatra fordulva találjuk Xiant, az ország legfényesebb múlttal rendelkező császárvárosát. Az Agyaghadsereg csodája után, pihenjünk meg az ősi városfalak tövében, szippantsunk mélyet a pagodák füstölőillatú levegőjéből, barangoljunk a mohamedán negyed bazársorán vagy ismerkedjünk a történelmi múlttal a gazdag múzeumok egyikében.

Az őshonos pandákat eredeti élőhelyükön leshetjük meg, ha a lenyűgöző természeti szépségű és   fűszeres konyhaművészetéről nevezetes Sichuan tartomány székhelyére, Chengduba utazunk, ahonnan Tibetbe, „a világ tetejére” is felrepülhetünk. A Himalája lábainál Dali és Lijiang békés, érintetlen városai és a délvidék színpompás öltözetű, barátságos törzsei köszöntenek, a közeli Kunming kőerdeje pedig páratlan természeti képződményeivel varázsol el.

Délen Guilin lehet bázisunk, ha a Li-folyó karsztkúpjaira és a Sásfurulya-barlang gyönyörű fényekkel felöltöztetett cseppkőcsarnokaira, vagy a zöldellő, teraszos rizsföldekre vagyunk kíváncsiak. A keleti partvidék felé kanyarodva, a nem is olyan távoli jövőbe is bepillanthatunk: az ország gazdagságának döbbenetes bizonyítéka Shanghai hipermodern metropolisza és Hong Kong kozmopolita kikötővárosa.

TÉRKÉP

Angkor Tours

   MIÉRT KÍNA?

    Két évezredes császárkor emlékei

    Modern építészeti remekművek

    Érintetlen ősi városkák

    Buddhista és taoista szent hegyek

    Világörökségi nemzeti parkok   

  • délvidéki hegyi törzsek
  • változatos konyhaművészet
  • pandák és ajakos medvék…
  • családias szállások és klasszikus hotelek
  • ökoprogramok (túrák)
  • kalandprogramok (rafting)
  • romatikus felfedezőhelyszínek
  • madárparadicsomok
  • teaültetvények