KÍNA - AZ ÖRÖK BIRODALOM

A Kelet-Ázsia nagy részét elfoglaló Kína felejthetetlen időutazást ígér: a két évezredes császárkor lenyűgöző emlékei; matuzsálemi faóriások közt megbújó, hagyományos kínai tájképekre kívánkozó, ódon kolostorok; a jelenkor és a jövő szédítő iramban fejlődő és növekedő nagyvárosai; a régmúlt korok mandarinjainak kifinomult pihenőkertjei és az országot átszelő, modern gyorsvonatok ejtik bűvöletbe az utazót.

Pekingbe érkezve számos emblematikus műemlék vár ránk: a Császári Palota, az Ég temploma, a Nyári Palota és a végeláthatatlanul nyújtózkodó Nagy Fal. A fővárost elhagyva érdemes fölkeresni Pingyao hagyományos szerkezetű, világörökségi városkáját, vagy Datong vagy Luoyang városait világhírű barlangszentélyeikért és monumentális Buddha-szobraikért. Délnyugatra fordulva találjuk Xiant, az ország legfényesebb múlttal rendelkező császárvárosát. Az Agyaghadsereg csodája után, pihenjünk meg az ősi városfalak tövében, szippantsunk mélyet a pagodák füstölőillatú levegőjéből, barangoljunk a mohamedán negyed bazársorán vagy ismerkedjünk a történelmi múlttal a gazdag múzeumok egyikében.

Az őshonos pandákat eredeti élőhelyükön leshetjük meg, ha a lenyűgöző természeti szépségű és   fűszeres konyhaművészetéről nevezetes Sichuan tartomány székhelyére, Chengduba utazunk, ahonnan Tibetbe, „a világ tetejére” is felrepülhetünk. A Himalája lábainál Dali és Lijiang békés, érintetlen városai és a délvidék színpompás öltözetű, barátságos törzsei köszöntenek, a közeli Kunming kőerdeje pedig páratlan természeti képződményeivel varázsol el.

Délen Guilin lehet bázisunk, ha a Li-folyó karsztkúpjaira és a Sásfurulya-barlang gyönyörű fényekkel felöltöztetett cseppkőcsarnokaira, vagy a zöldellő, teraszos rizsföldekre vagyunk kíváncsiak. A keleti partvidék felé kanyarodva, a nem is olyan távoli jövőbe is bepillanthatunk: az ország gazdagságának döbbenetes bizonyítéka Shanghai hipermodern metropolisza és Hong Kong kozmopolita kikötővárosa.

TÉRKÉP

Angkor Tours

   MIÉRT KÍNA?

    A buddhizmus bölcsője

    Páratlan világörökségi műemlékek

    Trópusi hegyvidék

    Pálmafás tengerpartok

    Szafarik vadon élő nagyemlősökkel

  • elefántok százai, leopárdok, ajakos medvék…
  • családias szállások és klasszikus hotelek
  • barátságos helyiek
  • ökoprogramok (esőerdő, örökzöldek)
  • kalandprogramok (rafting, szörf)
  • romatikus felfedezőhelyszínek
  • madárparadicsomok
  • teaültetvények