KÍNA - KÉNYELMESEN

…Lanka zöld mezőiben és erdeiben a buddhizmus épített csodái és Dél-Ázsia elefántjai, ajakos medvéi és leopárdjai között kalandozunk. 
Ajánljuk mindazoknak, akik először merészkednének a Hindusztáni-félszigetre (és nem akarnak csalódni), illetve mindenkinek, aki színvonalas program mellett kellemes, egzotikus és tartalmas útra vágyik.

ÚTVONAL - KÉNYELMESEN

ÚTVONAL - KÉNYELMESEN

Angkor Tours

KÉNYELMESEN - ÚTITERV / 15 NAP

1. nap Budapest – Doha/... – Peking

Elutazás Budapestről, repülés egy átszállással Pekingbe. Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

2. nap Doha/... – Peking

Érkezés Pekingbe, transzfer a városi szállodába. Szállás Pekingben.

3. nap Peking

Reggeli után séta a Tiananmen téren, majd a tér északi oldalán elnyúló Tiltott Várost, a Ming- és Qing-dinasztiák császárainak egykori lakhelyét keresik fel. Esti séta a kínai konyhaművészetet felvonultató „ízek utcáján”, a Wangfujing mellett található éjszakai ételpiacon. Szállás Pekingben.

4. nap Peking – Nagy Fal/Mutianyu

Reggeli után kirándulás a Ming-dinasztia császárainak sírkertjeihez, melyeket a kőből faragott állatokkal és hivatalnokokkal szegélyezett Szellemek útján végigsétálva közelítenek fel. Később látogatás a Nagy Fal egy a fővárostól távolabb eső, így kevésbé látogatott szakaszához. Visszatérés Pekingbe. Szállás Pekingben.

5. nap Peking

Reggeli után a város és a császárkor ikonikus emlékművét, az Ég templomát keresik fel, ahol az uralkodók évente áldozatot mutattak be a jó termés érdekében. Délután a császárok pihenőhelyére, a Nyári Palotához látogatnak. Este pekingi kacsa vacsora. Szállás Pekingben.

6. nap Peking – Xian

Reggeli után a Láma templommal kezdik a napot, majd tradicionális díszkapukkal ékesített utcácskán sétálnak el a Konfuciusz-templomhoz, ahol sok évszázados famatuzsálemek hűs árnyékában ismerkedhetnek meg a bölcs tanításaival. Transzfer a repülőtérre, repülés Xianba. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Xianban.

7. nap Xian

Reggeli után utazás a a Világ Nyolcadik csodájának is nevezett Agyaghadsereghez, a Kínát először egyesítő, első császár Qin Shi Huangdi mauzóleumához. Visszatérés a városba. Délután séta a mohamedán negyedben, látogatás a kínai stílusú Nagy Mecsetnél. A nap zárásaként a Gao család egykori rezidenciája következik. Egy hagyományos kínai árnyjáték megtekintése. Szállás Xianban.

8. nap Xian – Shanghai

Reggeli után a kínai buddhizmus egykor virágzó központját, a Vadludak Nagy pagodáját, majd a Tartományi Múzeum gazdag gyűjteményét járják be. Transzfer a repülőtérre, repülés Shanghaiba. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Shanghaiban.

9. nap Shanghai

Reggeli után egész napos városnézés a hatalmas, modern metropoliszban: a kínai kertépítészet remeke, a Yu kert, a koloniális időszakról mesélő francia negyed, Xindianti tradicionális városrésze, majd esti séta a Bund folyóparti sétányának európai emlékei mellett. Szállás Shanghaiban.

10. nap Shanghai – Hangzhou

Reggeli után transzfer a pályaudvarra, utazás gyorsvonattal a a Déli Song-dinasztia egykor fényes és virágzó fővárosa, Hangzhou felé. Transzfer a szállodába. Délután Kína egyik legszebb buddhista templomát, a „Lélek rejteke kolostort” (Lingyin si), valamint a mellette található Feilai-csúcsot keresik fel, ahol a sziklafalba Buddha-alakok sokaságát faragták a 10-14. század során. Széllás Hangzhouban.

11. nap Hangzhou

Reggeli után a városhoz közeli, teaültetvényeiről nevezetes Longjingba kirándulnak, ahol a tea útját követhetik végig, a teacserjétől egészen a teaszertartásig. Délután Kína egyik legszebb buddhista templomát, a „Lélek rejteke kolostort” (Lingyin si), valamint a mellette található Feilai-csúcsot keresik fel, ahol a sziklafalba Buddha-alakok sokaságát faragták a 10-14. század során. Szállás Hangzhouban.

12. nap Hangzhou – Suzhou

Reggeli után transzfer a pályaudvarra, továbbutazás gyorsvonattal a Jangce-folyó torkolatának közelében fekvő, gazdag történelmi múlttal bíró Suzhouba, melyet elágazó csatornarendszere, illetve a csatornák vizén átívelő kecses hidacskái miatt gyakran illetik a „Kelet Velencéje” jelzővel. Délután ismerkedés a város világörökségi kertjeivel: az egykor a városban hivatalt viselő, előkelő mandarinok által építtetett magánkertek közül legnagyobb az Egyszerű ember politikája kert, legkisebb a Hálók Mesterének kertje, míg legrégebbi a Kavargó Hullámok pavilonja. Szállás Suzhouban.

13. nap Suzhou – Shanghai

Reggeli után transzfer a pályaudvarra, ahonnan gyorsvonattal térnek vissza Shanghaiba. Transzfer a szállodába. Szállás Shanghaiban.

14. nap Shanghai – Doha/... – Budapest

Transzfer a repülőtérre, hazarepülés átszállással. Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

15. nap Doha/... – Budapest

Érkezés Budapestre.

ÁRAK / SZÁLLÁSOK

GAZDASÁGOS - ... EUR/fő

HANGULATOS - ... EUR/fő

RENDKÍVÜLI - ... EUR/fő