LAOSZ - GYEREKEKKEL

Luang Prabang nyugodt, csendes, kényelmes város. Tökéletesen alkalmas kulturális elmélyülésre, más népek, más kultúrák megértésére, de vidám és izgalmas programokat is választhatunk: egyedülálló lehetőség békésen barátkozni az elefántokkal, a rizst ültetésétől megfáradva vízi bivalyon lovagolni, vízesések teraszain kristálytiszta vízben megmártózni vagy a lombkorona fölött drótkötélen repülni. Kisebb és nagyobb gyermekekkel is ideális helyszín, a laosziak kedves mosolya önmagában is életre szóló emlék lesz.

LAOSZ - GYEREKEKKEL

ÚTVONAL - GYEREKEKKEL

Angkor Tours

GYEREKEKKEL - ÚTITERV / 14 NAP

1. nap Budapest – Doha

Utazás Budapestről Dohába. (16:20-23:35)

2. nap Doha – Bangkok – Luang Prabang

Tovább utazunk Bangkokba (02:25-23:35) majd onnan Luang Prabang felé (15:55-16:45). Luang Prabang mesébe illő „kolostorvárosa” a Mekong partjára, gyönyörű hegyek között épült, ahol a laoszi királyság és buddhista szellemi központ hétszáz éve született. Mai kolostori, laoszi és gyarmati műemléképületei különleges hangulatot teremtettek, amely a hegyi törzsi kultúra jelenlétével színesedik esténként az éjszakai piacon. A szobánk elfoglalása után megvacsorázhatunk a belváros jobbnál jobb kis éttermeinek egyikében, vagy akár a szállodában.

3. nap Luang Prabang – Living Land Farm

Reggeli után a laoszi élettel való ismerkedésünket úgy kezdjük, hogy meglátogatunk a Living Land organikus farmot, ahol megismerkedhetünk a rizstermesztés minden titkával. Erőnktől és kedvünktől függően részt vehetünk a munkafolyamatokban, a gyerekek vidám sétát tehetnek a bivalyok hátán ülve, és megkóstolhatjuk Laosz nemzeti eledelét, a frissen illatosan párolgó ragacsos rizst. A farm étterme kiváló és egészséges laoszi finomságokat kínál, teraszán ülve pedig gyönyörködhetünk az erdővel borított hegyek között elterülő rizsparcellák megkapó látványában.

Délután a városka szívét uraló Phu Si hegyre kapaszkodunk fel, kisebb szentélyek, bivakok, sztúpák és buddhaszobrok teraszain szuszogunk. Luang Prabang és a környező hegyek látványa felülről egészen megkapó. Már naplementében ereszkedünk le a városba, így a Wat Mai kolostor aranyozott domborműrészleteit a legszebb délutáni fényekben élvezhetjük. Közben már kezdődik a főutcán az éjszakai piac árurengetegének kipakolása, érdemes picit elidőznünk, nézelődnünk.

4. nap Luang Prabang – Elephant Village – Tad Se vízesés (fürdés)

Reggeli után paradicsomi városkánkból kimozdulva a Nam Khan folyót követve északnyugatra utazunk egy elefánttáborhoz. Az Elephant Village egyike azoknak az elefánttáboroknak, ahol a valaha nehéz munkára befogott elefántoknak orvosi ellátást és állatbarát körülményeket teremtenek a lehető legnagyobb szeretettel (felülni nem szabad az állatok hátára). A délelőtti program során megismerhetjük a tábor munkáját, meglátogathatjuk az elefántkórházat, majd banánnal, cukornáddal és egyéb finomságokkal kényeztethetjük az ormányosokat, mielőtt elkísérjük őket az erdei sétájukra.  A séta után néha kedvük támad a Nam Khan folyóban megmártózni, a látogatók nagy örömére. Később motorcsónakkal utazunk a folyó egy felsőbb szakaszához, hogy átkeljünk a Tad Se zúgókhoz. Májustól februárig lenyűgöző, ahogy a fák törzsét ölelő természetes, türkizkék színű medencéből zubog a víz mindenfelé. A kristálytiszta vízben fürdőzhetünk is egyet, mielőtt visszatérünk a táborba egy egyszerű, de finom házias ebédre. Visszatérünk Luang Prabangba, a délután további része szabad.

5. nap Luang Prabang

Ma Luang Prabangban csavargunk. Átsétálunk a híres bambusz hídon a Nam Khan folyó túloldalára. Itt meg is állhatunk egy hűsítő italra a folyó meredek partján kialakított  Dyen Sabai étteremben. Visszasétálunk a belvárosba, bekukucskálunk a főutcán az iskolák udvarára  és meglátogatjuk a város legszentebb templomát, a Wat Xien Thongot, vagyis az „Aranyváros” templomát. Kicsiknek-nagyoknak egyaránt élmény az épületek aranyfestésű faragott díszeit vagy éppen a napban csillogó üvegmozaik felületek meséit tanulmányozni. A kolostor körül érdemes egy kicsit csavarogni, a Mekong-parti vendéglősor pedig finom falatokat kínál ebédre. Később tuk-tukba szállunk és ellátogatunk az Ock Pop Top textilkészítő műhelybe.  A fair trade alapokon létrehozott műhelyben végignézhetjük, hogyan készülnek az álomszép laoszi szőttesek. Szakértő vezetők segítségével megérthetjük, hogyan lesz a selyemgubóból tarka textil, és milyen természetes festőanyagokkal dolgoznak évszázadok óta. 5-6 éves kortól már részt tudunk venni a 2-4-ig tartó műhelymunkában is (előre foglalni kell), ahol elkészíthetjük saját törzsi talizmánunkat vagy a hegyi népek gyermekei által használt játékokat, miközben észrevétlenül megismerkedünk a Laoszban élő sokféle nép kulturális hagyományaival. Késő délután visszatérünk és hűsölünk a medence partján.

6. nap Luang Prabang – Nahm Dong Park – Kuang Si vízesés (fürdés és medvék)

Délelőtt a Nahm Dong Nemzeti parkba indulunk, ahol kipróbálhatjuk, milyen a sűrű lombkorona fölött drótkötélen repülni, vagy a lombkorona szintjén sétálni (életkor szerint választható programok). Később utazás (0,5 óra) a gyönyörű Kuang Si vízesésekhez. Könnyű sétát teszünk a természetes medencék mentén, fel a nagy zuhatagig (0,5 óra), majd ha szeretnénk, bele is merülhetünk a kristálytiszta vízbe (öltözőkabinok és mosdók rendelkezésre állnak). Visszatértünkben a kényszerű fogságból megmentett ajakos medvéknél is látogatást tehetünk a Free the Bear szervezet vadasparkjában. Tanulmányozhatjuk a felnőtt mackók életét és a bocsok játékában is elgyönyörködhetünk. Visszautazunk Luang Prabangba (1 óra).

7. nap Luang Prabang – elutazás

Kényelmes reggeli után transzfer a repülőtérre és elutazás Bangkokon keresztül haza vagy thai tengerpartokra. Közvetlen járattal Siem Reapbe (Kambodzsa) vagy Vietnámba (Hanoi) is eljuthatunk.

ÁRAK / SZÁLLÁSOK

GAZDASÁGOS - ... EUR/FŐ

HANGULATOS - ... EUR/FŐ

RENDKÍVÜLI - ... EUR/FŐ