Dóra Fucsek Bali

FUCSEK DÓRA

20 éve dolgozik az idegenforgalomban, mely számára nemcsak munka, hivatás is.  Utazásai során a világ számos országában járt, de leginkább Délkelet-Ázsia páratlan és lenyűgöző világa ragadta magával. Az itt szerzett élmények, tapasztalatok birtokában társalapítóként örömmel vett részt az iroda megálmodásában, létrehozásában, s azóta is közreműködik mindennapos munkájában.

 

Évtizedes utazásszervezői/irodavezetői gyakorlatával egyengeti az iroda szakmai tevékenységét, koordinálja pénzügyeit. Hiszi, hogy minőségi, egyéni igényeket folyamatosan szem előtt tartó idegenforgalmi szolgáltatás csak a térséget jól ismerő és szerető kollégák által, az utasokkal való személyes kapcsolattartással, konzultációval valósulhat meg.

NAGY MÁRTON

Sinológus kollégánk az ELTE kínai szakán végezte tanulmányait, majd állami ösztöndíjasként egy esztendőt töltött Pekingben. Diplomamunkáját a Délkelet-Ázsiáról szóló klasszikus kínai történeti és földrajzi források tanulmányozásának szentelte, majd kutatásait az egyetem doktori képzésén folytatta, s dolgozatát sikeresen megvédve, doktori címet szerzett. Oktatóként a térség történelmének és vallásainak témakörében tart kurzusokat.

Tudományos és egyetemi munkája mellett, évtizedes utazásszervezői és utazói tapasztalatot szerzett, mely megbízható és magabiztos segítséget jelent az egyéni utak tartalmas és igényes összeállításához, a minőségi szállások és az utazásra legkellemesebb időszakok, valamint a legizgalmasabb programok kiválasztásához.

Nagy Márton
Ács László Angkor Tours Bhután

ÁCS LÁSZLÓ

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen töltött évei alatt lépett a világjárók ösvényére.

Kínába az éppen felbomlóban lévő Szovjetunión keresztül jutott el, a következő évben pedig Dél- és Délkelet-Ázsián átutazva érte el az indonéz szigetvilágot. A színes világok hatására az ELTE kulturális antropológia szakirányára is „átruccant”, majd az indonéz kormány ösztöndíjával Jávára költözött, hogy egy éven át tanulmányozza a helyi szubkultúrákat.

A hosszú utak gyümölcseként jó pár vaskos útikönyv került ki kollégánk kezei közül a régióról, az Angkor Tours megalapítása óta viszont már főként gondosan összeállított körútjaink tökéletesítésén dolgozik. Persze az sem mellékes, hogy kiadványaink színes fotóanyagát is rendre az ő munkáiból válogatjuk össze.

BAKONYI ANNA

Két évtizedes idegenforgalmi tapasztalattal  szervez és vezet egyéni és csoportos kulturális utakat a térségbe, hol a Közel-, hol a Távol-Kelet országaiba. Első útja Nepálba és Indiába vezetett, ahová azóta is szívesen tér vissza.

Többek között Vietnam-Laosz-Kambodzsa és India körutazások szervezője és lebonyolítója, bejárta Jávát és Balit, valamint több hónapig dolgozott Jordániában is.

Szívesen mélyed el újabb országok megismerésében, különösképpen a részletgazdag történelmi épületek, a természeti értékek, az emberek élet-, és gondolkodásmódjának, művészetének megismerése vonzza és igyekszik a térség iránti lelkesedését másokkal is megosztani.

Törzsutasai bizalommal fordulnak hozzá, mert velük együtt gondolkozva és igényeikre odafigyelve szervezi meg utazásukat.

Angkor Tours Bakonyi Anna
Angkor Tours Csaba India

KÁDAS CSABA

Egyike az Angkor Tours megálmodóinak. A doktoriját soha be nem fejező Csaba már az egyetemen is Délkelet-Ázsiát kutatta, ahol történészként diplomázott és több mint egy évtizedig egyetemen és főiskolán tanított. Ma már gondolatait, történeteit, meséit az Angkor Tours előadásain vagy körutazásain hallani.

Évente többször utazik a térségbe, ezért folyamatosan frissülő utazási tapasztalatainak köszönhetően mind a szállások kiválasztásában, mind a programok kialakításában bátran fordulhatunk hozzá. Helyismerete, történeti-világnézeti szemlélete és oktatási rutinja az általa vezetett csoportos körutazások megtervezésében és vezetésében is megmutatkozik.

A vele utazásra indulók nemcsak egy nyugodt és rutinos kísérőt kapnak, hanem a szeretett „világáról” szívese mesélő, tanító lelkes vezetőt.

SZÁVA BORBÁLA

Történész és muzeológus tanulmányait végezve fordult a figyelme Délkelet-Ázsia felé és azóta is Angkor és Kambodzsa „szerelmese”. Angkor művészetéről, Délkelet-Ázsia vallásairól, történelméről tanít egyetemen és tart ismeretterjesztő előadásokat.

20 éve vezet csoportos és egyéni utakat Európa és Délkelet-Ázsia országaiba.

Az elmúlt években összesen 6 hónapot Kambodzsában és Thaiföldön töltve gyűjtött művészettörténeti anyagot doktori disszertációjához. Eközben a helyi szokásokat, szertartásokat, családi életet is egyre jobban megismerte, megértette. Utastársainak a természeti csodák, történelmi és kulturális látnivalók bemutatása mellett sokat mesél a helybéliek élet- és gondolkodásmódjáról, hogy az utazás élménye értő megismerés lehessen.

Angkor Tours Burma Bori