MALAJZIA - DÉLKELETÁZSIA UTOLSÓ ESŐERDŐI

Az egykori brit gyarmati területből született Malajzia többségében maláj ajkú, kisebb részben kínai etnikumú lakossága a Maláj-félszigeten és Borneó szigetének északi felén él.

Malajziában szerencsésen keveredik a trópusi paradicsom érintetlen világa a modern Ázsia vívmányaival. A fővárosban, Kuala Lumpurban futurisztikus üvegpaloták, tágas, rendezett parkok között barangolhatunk. Kuala Lumpurból autóval is elérhető a hajdan világhírű és stratégiai jelentőségű gyarmati városka Malaka, ahol a holland és a portugál kolonizáció emlékek világörökségi védettséget élveznek. A Maláj-félszigeten találjuk még a – tökéletes esőerdő programokat kínáló – Taman Negara Nemzeti Parkot és a friss levegőjével, brit házaival és zöldellő teaültetvényeivel különleges kontrasztot kínáló Cameron-felföldet.

Malajzia legnagyobb értéke a még természetes trópusi környezet, ez pedig Borneó szigetén élvezhető a leginkább. Ide rövid és megfizethető repülőutakkal könnyen eljuthatunk. Érintetlen erdőségeiben elzárt törzseket, hegységeiben különleges barlangokat és ökoszisztémát találhatunk. Akár Kota Kinabalu vagy Sandakan, akár Kuching városába repülünk, jól kiépített nemzeti parkokban, függőhidakon sétálva csodálhatjuk meg a szarvascsőrű madarakat, a barátságos orangutánokat és a hosszú orrú majmokat. Az eltérő élőhelyeket kínáló nemzeti parkok közül kiemelkedik a hatalmas barlangjairól híres, világörökségi védettséget élvező Mulu esőerdő. Illetve Délkelet-Ázsia legmagasabb (4.100 m) hegyét övező világörökség, a Kinabalu Park.

Malajzia a világ legszebb trópusi tengerpartjaival büszkélkedhet. A szomszédos Thaifölddel ellentétben azonban kevésbé kiépített (Tioman), ezért csendesebb. Malajzia gazdag búvárparadicsom is. A világ leghíresebb (pl. Sipadan) merülőhelyeiből többet is találunk felségvizeiben.

TÉRKÉP

Angkor Tours

   MIÉRT MALAJZIA?

    Kiváló, nyugati színvonalú infrastruktúra

    Változatos természet (élőhelyek)

    Borneo esőerdói, barlangjai, mészkőpengéi

    Festői szigetek, tengerpartok

    Olcsó repülőutak

  • szarvascsőrű madarak, orangutánok, hosszúorrú majmok, elefántok
  • családias szállások és stílusos hotelek
  • eper, tea és ananász egyszerre
  • ökoprogramok (esőerdő, mangrove-erdő)
  • kalandprogramok (rafting, búvárkodás)
  • romantikus búvóhelyek 
  • trekking és komoly túraútvonalak
  • a szigetvilág legmagasabb hegycsúcsa