NEPÁL - A HIMALÁJA KIRÁLYSÁGA

Nepál területét természetes erődítménnyé gyúrták össze az istenek. Délen a Terai-síkság maláriás pokla és a Máhábárat-hegység gurkha csapatai, északon a Himalája égbe nyúló bércei tartották távol évszázadokon át az idegeneket az országtól. Ma Nepál nyitott könyv a világ számára. A pompás hegyek közt elterülő kedves tájak, az élettől lüktető vadrezervátumok és az ország fővárosának bölcsője, a Katmandu-völgy tárt karokkal várja a látogatót.

Katmandu, Patan és Baktapur, a három ősi főváros templomaiban békésen megférnek egymás mellett a hinduizmus és a buddhizmus hívei, többezer éve épült sztúpáiról Buddha szemei vigyázzák a völgy nyugalmát, hívői imamalmaikat pörgetve csendesen Buddhát dícsérő imáikat mormolják.

Aki a hófödte csúcsokat szeretné meghódítani, annak Pokhara nyújt megfelelő kiindulóhelyet a nagy kalandra, de az sem fog csalódni, aki csak a szarangkoti kilátóig jut el, ahonnan a Himalája roppant tömege pazar díszletként tárul a szemünk elé.

Chitwan Nemzeti Parkja bővelkedik nagyvadakban, szafarink alkalmával elefánthátról, a hajnali ködben megpillanthatjuk a bozótosból előbukkanó orrszarvúakat, a Narayani-folyó partján ácsingózó krokodilt, s ha szerencsénk van egy-egy tigris nyomait is felfedezhetjük, vagy őzekkel, vaddisznókkal, ajakos medvével, édesvízi delfinekkel is találkozhatunk.

Buddha szülőföldje, Kumari Dewi, az Élő Istennő otthona, ahol megannyi népcsoport, istenség keveredik, s a vallások békés, nyugodt egymás mellett élése, mely Nepált felejthetetlenné teszi a látogató számára.

TÉRKÉP

Angkor Tours

   MIÉRT NEPÁL?

    A buddhizmus bölcsője

    Páratlan világörökségi műemlékek

    Trópusi hegyvidék

    Pálmafás tengerpartok

    Szafarik vadon élő nagyemlősökkel

  • elefántok százai, leopárdok, ajakos medvék…
  • családias szállások és klasszikus hotelek
  • barátságos helyiek
  • ökoprogramok (esőerdő, örökzöldek)
  • kalandprogramok (rafting, szörf)
  • romatikus felfedezőhelyszínek
  • madárparadicsomok
  • teaültetvények