MALAJZIA KÖRUTAZÁS

2024. szeptember 14-27.

Csoport létszáma:  10 -16 fő

Időtartam:             14 nap

 

Részvételi díj:       1.295.000  Ft/fő

Repülőjegy:          595.000 Ft/fő

AZ ÚT LEÍRÁSA

A maláj világban szerencsésen keveredik a trópusi paradicsom érintetlen világa a modern Ázsiával és a holland-brit gyarmati múlt romantikájával. Körutunkon éppen a térség kínálta kincsekre helyeztük a hangsúlyt. Az utazás elején ellátogatunk a hajdan világhírű és stratégiai jelentőségű gyarmati városkába, Malakába, ahol a holland és portugál kolonizáció emlékei világörökségi védettséget élveznek, majd utunk végén Szingapúr félreértett modernsége mögött megkeressük a természeti értékeket is.  Borneón természetes élőhelyén lessük meg az orangutánokat, a nagyorrúmajmokat és szarvcsőrű madarakat. Malajzia megannyi nemzeti parkja közül kiemelkedik a világörökségi védettséget kapó, hatalmas barlangjairól is híres Mulu esőerdő, de utunk kis tengerparti lezárása is páratlan élőhelyek között fekszik majd. Utunk tehát ezúttal sem kipipálás, hanem jól átgondolt délkelet-ázsiai természetjárás és felfedezés lesz!

Ajánljuk mindazoknak, akik az élővilágot úgy csodálják, mint mi, de ínyencek akkor is, ha kulturális és történeti finomság kerülnek útjukba.

Az utat Ázsiát sokszor megjárt és jól ismerő kollégánk kíséri.

TÉRKÉP

RÉSZLETES ÚTITERV

Szept. 14. Budapest – Isztambul – Kuala Lumpur

Indulás Budapestről (09:00) Kuala Lumpurba isztambuli átszállással (12:15-15:50), éjszaka a repülőgép fedélzetén.

Szept. 15. Kuala Lumpur – Malaka

Érkezés Malajzia fővárosába, Kuala Lumpurba 07:10-kor. Buszba szállás, majd a repülőtérről kb. 2 órás buszos utazás Malakába, a világhíres, stratégiai jelentőségű gyarmati városkába (világörökségi védettséget élvez), ahol a holland és a portugál kolonizáció emlékei mellett beleshetünk a vidéki Malajzia társadalmába. Megérkezés után esti séta Malakában. Vacsora egy maláj, hagyományos ételeket kínáló étteremben. Szállás Malakkában: Majestic Hotel Malacca 4*

Szept. 16. Malaka – Kuala Lumpur

Reggeli után Malaka másik arcát is megmutatja nekünk. Az évezredek óta kereskedelmi főútvonalként (Malaka-szoros) használt szoros körül számos város emelkedett ki időről időre. A Világörökségi védettséget élvező Malakát először a portugál gyarmatosítók, majd a holland és brit ellenfeleik kaparintották meg, főként a kelet-indiai fűszerkereskedelem „ellenőrzéséhez”. Így európai műemlékeket is találunk a jobbára kínaiak által „kezelt” városkában: Holland-tér, Óratorony, Viktória Királynő szökőkútja, Stadthuys (városháza), a holland Krisztus-templom, Xavéri Szent Ferenc-templom, Holland-temető, Malakka Klub, Porta De Santiago, Szent Pál-templom. A városnézés után utazás Malakkából Kuala Lumpurba, megérkezés után szállás Kuala Lumpurban: Maya Hotel 4*

Szept. 17. Kuala Lumpur

a főváros nevezetességeit tekintjük meg: a Függetlenség tere, Királyi Palota, Nemzeti Emlékmű, Nemzeti Mecset, Vasútállomás, Royal Selangor Club, Szent Mária-katedrális, Abdul Szamad szultán nevét viselő, jelenleg főbírósági épület, a Petronas ikertornyok, látogatás a hindu Batu-barlangoknál. Vacsora és szállás Kuala Lumpurban : 

Szept. 18. Kuala Lumpur – Miri – Gunung Mulu Nemzeti Park

Reggeli után transzfer a repülőtérre elutazás a Gunung Mulu Nemzeti Parkba átszállással Miriben. A repülőút után transzfer a szállodába. A világörökségi védettséget élvező parkot sokan keresik fel gyönyörű természeti értékei és gazdag élővilága miatt. A park karszt hegységeiről, esőerdeiről, barlangrendszereiről híres. Sarawak tartomány emblémája, a szarvcsőrű madár is itt őshonos, de ha szerencsénk van, borneói maláj medvével, muntyák szarvassal, hosszúfarkú makákókkal, gibbonokkal is találkozhatunk. A délután folyamán kirándulás a Lang-, és az Őz-barlangokhoz. Séta a parkban (1500 virágfaj, 170 féle vad orchidea és számtalan állatfaj közül sokat megpillanthatunk). Népszerű a 12 itt élő denevérfaj megfigyelése, az esti sétánk alkalmával tanúi lehetünk, ahogy napnyugta környékén több millió denevér vadászni indul a nemzeti park barlangjaiból. Szállás: Mulu Marriott Resort 5*

Szept. 19. Gunung Mulu Nemzeti Park

Reggeli után csónakkirándulás két híres barlanghoz (Szél- és Tiszta víz-barlangok). Ezt követően piknik ebéd és pihenés a nyári kunyhókban. Később visszautazás a szállodába, szállás a Mulu Nemzeti Parkban.

Szept. 20. Mulu – Kuching – Damai Beach

Reggeli után transzfer a repülőtérre, repülés Kuchingba. Érkezés után transzfer a Damai Beachre. Szállás a Damai Beach-en: Damai Lagoon Resort 4*

Szept. 21. Damai Beach

Reggeli után pihenés a tengerparton. Szállás a Damai Beach-en.

Szept. 22. Damai Beach – Bako Nemzeti Park

Reggeli után elutazás a Kuchingtól mindössze fél óra buszútra található Bako Nemzeti Parkba. A tengerparti terület központjához csónakokkal érkezünk. A páratlanul változatos Bako élőhelyeinek felfedezésére szánjuk a napot. Kirándulásunk első szakaszán esőerdő, tengerparti szélfútta sziklacsodák és páfrányerdő vár ránk. Az izgalmas húsevő növények és kancsókák mellett a park másik különlegessége, hogy mangróve-erdeiben az egyedül Borneón őshonos, proboscis (nagyorrú) majmokkal is találkozhatunk. A nagyorrú majmok mellett hosszúfarkú makákók, ezüstfülű majmok, gyíkok, őzek és vaddisznók is élnek a Nemzeti Parkban. A nap végén visszautazás Damai Beach-re, vacsora és szállás.

Szept. 23. Kuching – Semenggoh Orángután Központ

Reggeli után kirándulás a Semenggoh Orángután Központhoz. A bájos vöröses majmok mellett medvék, orrszarvúmadarak és számos fogságból szabadult, védett vadállat is található a parkban. Délután visszautazás a városba, városnézésre indulunk Kuchingban, Sarawak tartomány fővárosában. Sétálunk a kínai negyed jellegzetes házai között, betérünk a Tua Pek Kong kínai templomba, és megtekintjük a 19. század végén épült Margherita erődöt, mely a kalózok támadásai ellen nyújtott biztonságot. Látogatást teszünk a Sarawak-folyó partjára épült Astana palota kertjében, mely Sarawak kormányzói székhelyeként szolgált. Séta a színes helyi piacon és betérünk a Sarawak Múzeumba is, ahol a helyi, bennszülött törzsek népművészetéből, építészetéből láthatunk színvonalas kiállítást. A városnézés után Visszautazás a a Damai Beach-re. Szállás a Damai Beach-en.

Szept. 24. Damai Beach – Kuching – Szingapúr

Reggeli után még lazítunk a tengerparton, majd transzfer a repülőtérre, repülés Szingapúrba (18:00-19:25). érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Szingapúrban: Furama City Centre 4*

Szept. 25. Szingapúr

Reggeli után felderítő séta a régi városban, opciós programlehetőségek. Szállás Szingapúrban.

Szept. 26. Szingapúr – Isztambul – Budapest

Reggeli a szállodában, majd látogatás a Sungei Buleh vizes élőhely rezervátumba, ahol a pallóutakon sétálva ismerkedhetünk fel a védett mangroveerdő gazdag biodiverzitásával. Délután látogatás a szingapúri madárparkban, majd a Sentosa-szigeten járva búcsúzunk a városállamtól. Este transzfer a repülőtérre, hazarepülés (23:25) isztambuli átszállással (05:35-07:05).

Szept. 27. Budapest

Hazaérkezés Budapestre reggel (08:05).

RÉSZVÉTELI DÍJ

 

Részvételi díj (min. 16 fő):                   1.295.000 Ft/fő

 

 
+ Repülőjegyek (illetékkel):                 595.000 Ft/fő*

Budapest – Isztambul – Kuala Lumpur, Kuala Lumpur – Miri – Mulu, Mulu – Kuching, Kuching – Szingapúr, Szingapúr – Isztambul – Budapest *A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

 

A részvételi díj tartalmazza: programokat, belépőket, magyar és helyi idegenvezetéssel, szállást a fent említett szállásokon, kétágyas elhelyezéssel (EÁF: 370.000 Ft/fő), félpanziós ellátást, transzfereket

 

A részvételi díj nem tartalmazza: borravalókat és helyben fizetendő belépőket (300 USD), kombinált utazásképtelenségi és BBP biztosítást , személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.)

ÉRINTETT ORSZÁGOK

MALAJZIA

SZINGAPÚR

TOVÁBBI CSOPORTOS ÚTJAINK

VIETNÁMI KÖRUTAZÁS
nagykörút a hegyi törzsektől Saigonig
2024.05.15-06.01.

IZLAND KÖRUTAZÁS
teljes kör a tűz és jég szigetén
2024.06.05. – 2024.06.12.

INDONÉZIA KÖRUTAZÁS / Celebesz, Jáva, Bali
a toradzsa törzstől a hindu meseszigetig
2024.06.10.-2024.06.25.

    GALÉRIA