CAMPANIA KÖRUTAZÁS

2023. április 30.

Csoport létszáma:  6-12 fő

Időtartam:             7 nap

Részvételi díj:        /fő (6 fő esetén)

Repülőjegy:           /fő-től (+ csomag)

Belépőjegyek:        150 EUR/fő (helyben fizetendő)

Foglalhatóság:        Betelt!

AZ ÚT LEÍRÁSA

Nápoly és még inkább a környező tengeröblök annyi természeti és kulturális csodát rejtenek, hogy nehéz akár egy hét alatt is bejárni. Ezért olyan tervet eszeltünk ki, melyben a csodák kellemes tempóban, megfelelő sorrendben kerülnek majd szemünk elé. 2000 év izgalmas történetéhez olyan világraszóló helyszínek adják majd a festői hátteret, mint Paestum herkulesi oszlopai, Pompeii eltemetett városa vagy a páratlan gazdagságú nápolyi múzeum. A tenger és a hegyvidék találkozását Caprin és a Sorrentói-félszigeten titkos panorámás helyszínekről élvezzük majd. Sétálunk a fenséges Vezúv kráterén és bizony csavargásaink során megdöbbenünk majd Nápoly egyszerre pazar és rendezetlen pompáján. Minden szállásunk jó színvonalú, hangulatos, helyhez illő lesz. Utunk magyar hangja pedig a területet szerető és jól ismerő történész kollégánk, Kádas Csaba lesz.

TÉRKÉP

RÉSZLETES ÚTITERV

Jún. 6. Budapest – Nápoly – Poseidonia

Késő délután repülés Nápolyba (12.10-13.45). Érkezés után a Salernói-öbölbe autózunk, útban megállunk a legszebb Salernói panorámáért. A város a 2. vh. idején a szövetséges partraszállás legjelentősebb helyszíne volt, majd egy évig az új kormány székhelye is. Hamarosan elérjük a tengerparton Paestumot, Itáliai-félsziget elfeledett, romjaiban is megdöbbentő, antik görög városát. Szállás: Hotel Schuhmann

Jún. 7. Paestum – Positano – Amalfi

Reggeli után felderítjük az egykori Poseidonia páratlan régészeti területét és a közeli kis múzeum kincseit is szemügyre vesszük. Ezt követően felkanyargunk a Sorrentói-félsziget egy gyönyörű kilátópontjához, az Istenek Útjához (Sentiero Degli Dei), ahonnan lebuszozunk Positano városába. Itt még csavargunk kicsit, majd egy másik perspektívából is megcsodáljuk ezt a romantikus félszigetet. Hajóval fél óra alatt visszatérünk Amalfi kikötőjébe. Szállásunk a hegyoldalban tengeri kilátással vár ránk. Szállás: Hotel Aurora.

Jún. 8. Amalfi – Ravello – Pompeii

Reggeli után elutazunk Ravellóba, élvezzük a festői Ravellói kilátását, a Villa Rufolo és a Cimbrone kertjében romantikázunk. Később északra autózva elérjük a világhírű Pompeii-t. Pompeii római városa a Vezúv kitörésekor pusztult el. Mivel a vulkáni hamu szinte mindent betemetett, ezért ma egy világviszonylatban is egyedülálló, komplex, jó állapotú antik város romjait és szerkezetét járhatjuk be. Szállás: Hotel Punta Quattroventi, Pompeii

Jún. 9. Vesuvio – Ercolano – Nápoly

Reggeli után nem kerülgetjük tovább a hírhedt Vezúvot. Autónk felkapaszkodik a legfelső parkolóba, és nagyot sétálunk innen a kráter széléig. Pazar kilátás lesz jutalmunk: Nápoly, Pompeii, a Sorrentói- félsziget és Capri is jól kivehető a távolban. Délután megállunk Ercolánóban és bejárjuk a részleteiben páratlan régészeti területet. A hatalmas Herkulesről elnevezett kis római kikötő a Vezúv ókori kitörésének esett áldozatul. A láva és földár azonban különlegesen konzerválta Herculaneum épületeit. A más lépték ellenére élményben Ercolano vetekszik Pompeii-vel. Esténket már könnyedebb nápolyi barangolással tölthetjük. Szállásunk a város szívében kínál menedéket a rendetlenségben: Mercure Napoli Centro Angioino (3 éj)

Jún. 10. Nápoly

Nápoly ezer arcú, hatalmas metropolisza napokra rabul ejti az utazót. A második Róma, Itália legjelentősebb városa volt ezer éven át. Aragon-spanyol, Anjou-francia, Bourbonne-francia dinasztiák többnyire egységben kormányozták innen Itália déli területeit, miközben északon városállamok rivalizáltak egymással. Nápoly ezért is birodalmi léptékű. Rendetlenségében izgalmas, ódon utcák, középkori templomok, több tucat hivalkodó, újkori palota jellemzi a Vezúvra és Caprira tekintő kikötővárost. Délelőtt nagyot sétálunk, megértjük a méreteket és a történetet. Délután megnézzük az elképesztő, világcsoda gyűjteménnyel büszkélkedő Régészeti Múzeumot.

Jún. 11. Nápoly – Capri – Anacapri

Korai reggeli után kompra szállunk, és a gyönyörű Caprira utazunk. Caprin sem lehetünk restek, így titkos ösvényeken kirándulunk délelőtt az Arco és a Villa Jovis irányába. Majd a megérdemelt kávé és fagyifeltöltés után átgurulunk a nyugati oldalra, Anacapriba, ahonnan fellibegőzünk a csúcsra. A csapat innen kisbusszal, vagy a látványos főníciai lépcsőn ereszkedik le a kikötőbe. Kompunk estére visszabilleg Nápolyba.

Jún. 12. Nápoly - Budapest

Reggeli után az egész nap szabad, opciós szabad vagy közös programlehetőségek. Este transzfer és repülés haza (17.15 – 18.55).

RÉSZVÉTELI DÍJ

 

Részvételi díj (min. 6 fő):                        EUR/fő-től

 
+ Repülőjegyek (illetékkel):                        EUR/fő-től (+ csomag)

Opciós extra:
– 1 gurulós kézitáska fedélzetre (+40 EUR)
– 1 csomag feladás: 10 kg – 45 EUR, 20 kg – 85 EUR
– ülőhelyválasztás előre megvásárlása (20 EUR)

 

+ Belépőjegyek (helyben fizetendő):        EUR/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, csoportkísérőt, programot, kétágyas elhelyezést reggelivel a fenti
szállásokon, de nem tartalmazza a belépőket (kb. 150 EUR és az egyéb étkezéseket, amikre mindig szakítunk szabadidőt és kedv szerint a la carte fogyasztunk).

GALÉRIA

ÉRINTETT ORSZÁGOK

VIETNÁM

  TOVÁBBI CSOPORTOS ÚTJAINK

  MAROKKÓ KÖRUTAZÁS
  Az Atlasz-hegységen innen és túl
  2022.10.15. – 2022.10.22.

  ARAGÓNIA KÖRUTAZÁS
  Romantikus kalandok a reconquista mesevilágába
  2022.10.24. – 2022.10.29.

  ECUADOR KÖRÚT / Galápagos, Amazonas, Andok
  három világ az Egyenlítő mentén
  2022.11.21. – 2022.12.05.

  VIETNÁM-LAOSZ-KAMBODZSA KÖRUTAZÁS
  Indokína felfedezése, tartalmasan és nyugodtan
  2022.11.25. – 2022.12.10.