CHILE KÖRUTAZÁS

2024. december 2-17.

Csoport létszáma:        10-16 fő

Időtartam:                     16 nap

 

Részvételi díj (16 fő):    3.650.000 Ft/fő

Repülőjegy:       1.490.000 Ft/fő

AZ ÚT LEÍRÁSA

TÉRKÉP

RÉSZLETES ÚTITERV

Dec. 2. Budapest – Santiago de Chile

Elutazás Budapestről (17:45), átszállás Párizsban (20:10-23:20), éjszaka a repülőgép fedélzetén.

Dec. 3. Santiago de Chile

Délelőtti érkezés Chile fővárosába, Santiago de Chilébe (09:45), majd transzfer a szállodába. Rövid akklimatizáció után félnapos városnézés a gyarmati időszak és a modern építészet remekeit egyaránt felvonultató Santiagóban: Alameda színes főutcája, az egyetem, a San Francisco templom, a Santa Lucia domb, a Plaza de Armas, a központi piac, a Bellavista negyed, zárásul a San Cristóbal domb, amelyről nagyszerű panoráma nyílik az Andok vonulataira és a városra is. Szállás: Hotel Bidasoa

Dec. 4. Santiago de Chile – Viña del Mar – Valparaiso – Casablanca-völgy

Reggeli után kirándulás az óceán partján fekvő Viña del Mar-ba, a „kertek városába”, amely hangulatos utcáival, palotáival és a Quinta Vergara parkkal vár bennünket. Később továbbutazás az UNESCO világörökségi védettséget élvező Valparaiso kikötővárosába, látogatás a Sotomayor téren és a kikötőben. A bortermeléséről nevezetes, termékeny Casablanca-völgy lesz a következő állomásunk, s a Viña Casas Del Bosque pincészetében lehetőségünk nyílik arra is, hogy megkóstoljuk az itt készülő borokat. Visszatérés a fővárosba. Szállás: Hotel Bidasoa.

Dec. 5. Santiago de Chile – Punta Arenas

Reggeli után transzfer a repülőtérre, repülés a Magellán-szoros partjainál található Punta Arenasba (10:12-13:41). Érkezés után transzfer a szállodába. becheckolás után városnézés következik: az Independence Aveunue történelmi épületei, majd a Cerro La Cruz kilátópontjától nagyszerű panoráma kínálkozik a város színes háztetőire, a Magellán-szorosra, valamint Tűzföld (Tierra del Fuego) szigeteire. Később látogatás a szalézi szerzetesek által működtetett múzeumban, melynek gazdag fotógyűjteménye betekintést enged Patagónia és az őslakos közösségek életébe, a növény- és állatvilágába.  Szállás Punta Arenasban: Cabo de Hornos.

Dec. 6. Punta Arenas – Tűzföld – Királypingvin kolónia

Korai reggeli után egész napos kirándulás Tűzföld északi részének királypingvin-kolóniáihoz. A Tres Puentes kompkikötőjében hajóra szállva mintegy 2 óra alatt érünk el Porvenirbe, s átszeljük a legendás Magellán-szorost is. Porvenirbe érve meglátogatjuk a Fernando Cordero Rusque Múzeumot, amely kiállításával megidézi az aranyláz időszakát, s bemutatja a helyi faunát, valamint az őslakos selknamek életét. Később a végtelennek tetsző pampákon átkelve találkozhatunk a vidék jellegzetes lakóival, a guanacókkal, amelyek közeli rokonságban állnak a tevékkel, vikunyákkal, alpakákkal és a lámákkal. Végül elérjük a királypingvinek állandó kolóniáját. Vissza indulva útba ejtjük a szoros, legszűkebb, mindössze 5 kilométeres (La Primera Angostura) szakaszát is. Szállás Punta Arenasban.

Dec. 7. Punta Arenas – Magellán-szoros – Francisco Coloane Tengeri Park

Reggeli után Punta Arenasból elindulva a bolygó egyik legtávolabbi és legérintetlenebb vidékének felfedezésére indulunk. A Tűzföld partvidékén, a Magellán-szorosnál tett hajókirándulás során a tengeri élővilággal ismerkedünk, s a festői tájat járva olyan élőlényekhez kerülhetünk közel, mint a Magellán-pingvinek, elefánt- és oroszlánfókák, delfinek, albatroszok vagy a hosszúszárnyú bálnák. Visszatérés Punta Arenasba. Szállás Punta Arenasban.

Dec. 8. Punta Arenas – Puerto Natales

Reggeli után továbbutazás Puerto Natales felé. Érkezés után becheckolás a szállodába. Szállás: Noi Indigo Patagonia

Dec. 9. Puerto Natales – a puma nyomában

Reggeli után az amerikai kontinensen Alaszkától és Kanadától egészen Argentínáig és Chiléig megtalálható nagymacska, a puma nyomába eredünk. A Torres del Paine Nemzeti park területén eredeti élőhelyükön próbáljuk megtalálni és lencsevégre kapni ezeket a fenséges és titokzatos, rejtőzködő életmódot folytató nagyvadakat. Az egész napos kirándulás után visszatérünk Puerto Natalesbe. Szállás Puerto Natalesben.

Dec. 10. Puerto Natales – Torres del Paine Nemzeti Park

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk a látványos vidékéről, magas hegyeiről, gleccsereiről, csörgedező patakjairól és vízeséseiről, kristálytiszta vizű tavairól nevezetes Torres del Paine Nemzeti Parkba. A túra során érintjük a Los Cuernos és Lago Pehoe kilátópontokat, a Salto Grande vízesést. A lago Grey kilátópontról nagyszerű panoráma nyílik a Grey-gleccserre, s kis szerencsével a környéket lakó guanacókat, rókákat vagy hattyúkat is megpillanthatjuk. A Lago Grey vizén tett hajókirándulás során még közelebb kerülhetünk a gleccserhez. Szállás Puerto Natalesben.

Dec. 11. Puerto Natales – Santiago de Chile

Reggeli után Repülés Santiago de Chilébe (13:28-16:28). Szállás. Holiday Inn Santiago Airport

Dec. 12. Santiago de Chile – Húsvét-sziget – Ahu Tahai – Hanga Kio e

Reggeli után repülés a Rapa Nui kultúra titokzatos központjába, a Húsvét-szigetre (09:30-12:50). Érkezés után megkezdjük az ismerkedést a sziget lakóinak egyedülálló történelmével és szokásaival, s elsőként a sziget nyugati partvidékén található Ahu Tahait keressük fel, mely a legősibb helyszínek egyke. A három különálló talapzaton (ahu) a sziget ikonikus kőszobrai, a moaik állnak. Később Hanga Kio e egykori központjának emlékeivel, ahol a hagyományok szerint az újonnan trónra lépő király egy bizonyos időtartamot eltöltött. Később az 1973-ban alapított, s a német misszionáriusról, Sebastian Englertről elnevezett múzeumot keressük fel, mely a sziget kulturális örökségének bemutatására vállalkozott. Vacsora és szállás: Taha Tai Hotel.

Dec. 13. Húsvét-sziget

Reggeli után a sziget déli partjai felé tartunk, ahol két még mindeddig nem restaurált helyszínt is megtekinthetünk: Ahu Vaihu és Akahanga, ahol a hagyományok szerint a híres királyt, Hotu Matuát eltemették. Ranu Raraku kőfejtője, ahol a mai napig 397 kőszobor áll vagy fekszik a kihunyt vulkán lejtőin. Ahu Tongariki, ahol a legutóbbi nagy restauráció zajlott, s 15 moai található. A keleti parton megállunk Ahu Te Pito Kuránál, ahol a sziget történetének leghatalmasabb, mintegy 10 méteres magasságú kőszobra állt, majd útba ejtjük Ahu Nau Nau és Ahu Ature Huke helyszíneit is. Visszatérés a szállásra. Vacsora és szállás.

Dec. 14. Húsvét-sziget

Reggeli után Ranu Kau kialudt kráteréhez utazunk, ahonnan nagyszerű panoráma nyílik a szigetre. Később látogatás Orongo falvában, a madárember-kultusz (tangata manu) egykori központjában, ahol számos, többségében a madárembert ábrázoló sziklarajzot is láthatunk. Megálló Ahu Vinapunál és a Ana Kai Tangata barlangnál. Később Ahu Akivihez utazunk, ahol a 7 moai kőszobor nem a tengerparton, hanem a szárazföld belsejében áll. A nap zárásaként felkeressük a még nem restaurált Ahu Hanga Poukurát és Puna Pau kőfejtőjét, végül Tahai falvát. Vacsora és szállás.

Dec. 15. Húsvét-sziget – Santiago de Chile

Reggeli után a délelőtt szabad, majd transzfer a repülőtérre, repülés Santiago de Chilébe (14:40-21:15). Szállás a repülőtéren: Holiday Inn Santiago Airport

Dec. 16. Santiago de Chile – Párizs

Reggeli után hazarepülés párizsi átszállással (11:55).

Dec. 17. Párizs – Budapest

Érkezés Párizsba (05:25), továbbutazás Budapestre (09:00). Érkezés Budapestre (11:10).

RÉSZVÉTELI DÍJ

 

Részvételi díj (min. 16 fő):   3.650.000 Ft/fő

Egyágyas felár:                       570.000 Ft/fő*

+ Repülőjegyek (illetékkel):  1.490.000 Ft/fő*

A Budapest-Párizs-Santiago, Santiago-Punta Arenas, Puerto Natales – Santiago, Santiago- Húsvét-sziget, Húsvét-szt. – Santiago, Santiago-Párizs-Budapest útvonalon.

A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

A részvételi díj tartalmazza: programokat, belépőket, magyar és helyi idegenvezetéssel, szállást a fent említett szállásokon, kétágyas elhelyezéssel (EÁF: 570.000 Ft/fő), félpanziós ellátást, transzfereket

A részvételi díj nem tartalmazza: borravalókat és helyben fizetendő belépőket (400 USD), kombinált utazásképtelenségi és BBP biztosítást , személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.)

TOVÁBBI CSOPORTOS ÚTJAINK

  GALÉRIA

  MALAJZIA – SZINGAPÚR KÖRUTAZÁS
  Borneó természeti kincsei és Malaka-szoros titkai
  2024.09.14.-2024.09.27.

  TÖRÖKORSZÁG KÖRUTAZÁS

  2024.09.23. – 2024.10.03.

  GRÚZIA KÖRUTAZÁS
  a Kaukázus ölelésében
  2024.10.02-2024.10.13.