DÉL-INDIA KÖRUTAZÁS

2023. január 3. – január 13.

Időtartam:                         11 nap

 

Hosszabbítási lehetőség a tengerparton!

 

Csoport létszáma:             10-16 fő

 

Részvételi díj:            610.000 Ft/fő

 

Repülőjegy illetékkel: 450.000 Ft/fő

 

Foglalhatóság:                       16 fő

AZ ÚT LEÍRÁSA

Körutunk összeállításakor két szempont vezérelt bennünket: Kellemesen és változatosan bejárni a hindu és buddhista világ bölcsőit. 
Mindenekelőtt azt szeretnék megmutatni, hogy az Indiára vonatkozó negatív sztereotípiák hamisak és létezik olyan körutazás, ahol a különleges helyszínek, a természeti kincsek, épített világcsodák és a kulturális sokk mellett kifejezetten kellemes szállások és vacsorák biztosítják utazásunk kényelmét. Utunk éppen ezért nemcsak szemet gyönyörködtető, hanem szellemi táplálékkal és gasztronómiai élményekkel is szolgál majd.
Utazásunk “Isten országából”, Kerala trópusi lagúnáiból indul, átszeli Dél-India még néhol esőerdővel borított 2000 méteres hegygerinceit. A teaföldekről Tamil Nadu pálmafás alföldjén megértjük a hindu templomok evolúcióját és szertartásait, majd Lanka zöld mezőiben és erdeiben a buddhizmus épített csodái és Dél-Ázsia elefántjai, ajakos medvéi és leopárdjai között kalandozunk. 
Ajánljuk mindazoknak, akik először merészkednének a Hindusztáni-félszigetre (és nem akarnak csalódni), illetve mindenkinek, aki színvonalas program mellett kellemes, egzotikus és tartalmas útra vágyik. 

TÉRKÉP

RÉSZLETES ÚTITERV

jan. 3. Budapest – Doha – Cochin

Indulás Budapestről 16:20-kor, érkezés Dohába 23:15-kor, átszállás, továbbindulás Cochinba 01:35-kor. Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

jan. 4. Cochin

Érkezés reggel 08:30-kor India délnyugati csücskébe, „Isten országába”, Keralába. India délnyugati csücske, trópusi, buja zöld környezetével és zsúfoltságtól mentes hangulatával ideális hely indiai akklimatizálódásunkhoz. Transzfer a repülőtérről, becsekkolás, majd kényelmes indulás Cochin felfedezésére. A korai gyarmatosítás, a nagy földrajzi felfedezések korának híres kikötőjében barangolunk: Cochin óvárosa, Szent Ferenc-templom (1510), Vasco da Gama egykori sírja, Holland palota, Mattancseri zsinagóga (1568), Santa Cruz-katedrális, a kínai halászhálók és a Cochin-erőd. Vacsora és szállás Cochinban: Fragnant Nature Kochi 4*+

jan. 5. Cochin – Alleppey

Reggeli után kényelmes indulás Alléppibe (Alappúzsába). Utazás a Malabár-partvidék különleges lagúnáinak vízi világába (1 óra), ahol a tenger és az édesvíz találkozásánál kanálisok, tavacskák és szigetek százain élnek a holtágak népei, s ahol egy romantikus program vár bennünket a hagyományos lakóhajók fedélzetén. Ebéd, majd hajózás a lagúnákon, kikötésekkel. Vacsora és szállás a hajón: Lakes & Lagoons

jan. 6. Kumarakom – Munnar

Reggeli a hajón. Kikötést követően a Nyugati-Ghatokba utazunk (4 óra), utunk az érdekesebb pontokon (kilátás, vízesés), meg-meg szakítjuk. Az 1800 méter feletti hűs hegyvidék a brit gyarmati idők alatt is kedvelt pihenőhely volt a forró évszak hősége elől „menekülő fehéreknek”. A frissítő, hűs éghajlati adottságok ideális terepet kínáltak a gyarmati időkben kialakított kávé-, tea- és kardamon-ültetvényeknek. Munnár, a három folyó városa évszázadok óta a terület bázisa. Érkezésünk után látogatás egy teaültetvényen, séta és ismerkedés a tealevelek fermentálási módozataival, később vacsora. Szállásunk az ültetvények mellett fekszik és a meredek völgyekre, csipkés hegygerincekre néz.: Windermere Estate 4*

jan. 7. Munnar – Madurai

Reggeli után kényelmes indulás a rododendronok és fenyők világából Tamil Nadu pálmafái közé. Indulás előtt alternatív kardamon-ültetvény séta a felhők felett. Mialatt buszunk lekanyarog (4 óra) a hegyekből Maduráj alföldjére fotós és lábnyújtós megállókat teszünk. Érkezés után még élvezhetjük szállásunk kertjét és medencéjét. Két éjszakát maradunk Madurai oázisában. Vacsora és szállás: Heritage Madurai 4*+

jan. 8. Madurai

Reggeli után városnézés a Tamil kultúra központjában, Madurájban. Dél-India egyik legnagyobb és legimpozánsabb zarándokhelyének felfedezése. Sívának (a szépnek) és feleségének, Párváthinak (a halszeműnek) szentelték a hat hektáron elterülő Szundarísvara – Mináksí-templomkomplexumot: 50 méteres gopurák (kapuzatok, tornyok), misztikus templombelsők és szent fürdők, köztük az Arany Liliom medence. Később a 17. századi Tirumalai Nájak Palota bejárása. Vacsora és szállás ismert oázisunkban.

jan. 9. Madurai – Trichy – Thanjavur

Reggeli után utazás (4 óra) északkeletre, Tandzsávúrba. Félúton megállunk Tamil Nadú második legnagyobb városánál, a közel 800 km hosszú Kávéri-folyó felső deltájában épült, egykori Tirucsirápallinál. A britek által Tricsire keresztelt város környékének látnivalói közül szó szerint kiemelkedik – be is járjuk – a Visnunak dedikált, 21 tornyos, 13. századi Szrí Ranganátha-templom és a 83 m magas sziklahegyre épült Szikla-erőd. Vacsora és szállás a Tandzsavúrban: Svatma 4*

jan. 10. Thanjavur – Kumbakonam – Cholapuram – Pondichery

Reggeli után felderítjük a Tandzsurnak is becézett város közepén álló világcsodát. A középkori India egyik leghatalmasabb államát (Csolamadalam) a csólák hozták létre, melynek éléskamrája ez a termékeny, jól öntözhető vidék volt. A Csólák hatalma időnként nemcsak Szri Lankára, hanem a Maláj-félszigetre is kiterjedt. A nap folyamán felkeressük az UNESCO világörökségi védettsége alatt álló négy legszebb csóla templomot. Az aranykorban, a 10. század végén, Tandzsúr volt a Csóla főváros és Rádzsarádzsacsóla király idején itt emelték a Sívának szentelt szentélykomplexumot: a Brihadísvara-templom, a Szaraszvati Mahal könyvtár és a palota ma is látható. Később továbbutazunk északra. 1 óra után érjük el a gyönyörű Airavatísvara-templomot. A felderítőséta után továbbutazunk és újabb 1 óra után megállunk a 2. Csóla főváros pazar szentélyénél: a 12. századi Brihadísvara-templomnál. Naplementében még 2 órás út vár ránk, hogy elérjük a Bengáli-öböl partját. Vacsora és szállás Pondiseriben: Le Pondy 4*

jan. 11. Pondichery – Mahabalipuram

Reggeli után városnézés a volt francia gyarmati városkában: kepi sapkás rendőrök, széles sugárutak, francia, portugál templom és Pondiseri múzeuma. A nap közepén továbbutazunk észak felé. A csólák egykori birodalmát elhagyva, egy másik „fényes” dél-indiai dinasztia, a Pállavák földjét szeljük át. Kora délután érkezés a Pállavák kikötővárosába, Mahábalipuramba, ahol szállásunk közvetlenül a tengerparton, a Parti-templomtól 500 méterre lesz. Barangolás a 3-9. századi Pállava-királyság UNESCO világörökségi védettséget élvező kikötővárosának műemlékei között. A pállava építő- és díszítőművészet egyedülálló teljesítményei Mahábalipuramban a 7-8. századból maradtak fenn: a monolitokból faragott, ceremóniaszekereket ábrázoló „szekértemplomok”, a szintén monolitokból faragott többszintes templomok, a sziklákból kivájt szentélyek, „sziklatemplomok” (az öt Pándava fivér temploma). Vacsora és szállás a tengerparton: Radisson Blu Resort Temple Bay 4*

jan. 12. Mahábalipuram - Chennai

Reggeli a szálláson, pihenés, majd Mahábalipuram sziklákba faragott hatalmas dombormű folyamaival (Ardzsúna vezeklése), templomtornyaival és barlangszentélyeivel ismerkedünk. Késői kijelentkezési, fürdési, vacsorázási lehetőség a szállodában, majd késő este transzfer Chennai-ba, a repülőtérre.

jan. 13. Chennai - Doha - Budapest

Indulás Chennai-ból 03:20-kor, érkezés Dohába 05:55-kor. Átszállás, majd indulás Budapestre 08:40-kor, megérkezés Budapestre 12:20-kor.

RÉSZVÉTELI DÍJ

 

Részvételi díj (min. 15 fő):     610.000 Ft/fő

Felár 13-14 fő esetén:                  64.000 Ft/fő           

Felár 11-12 fő esetén:                110.000 Ft/fő

 
+Repülőjegyek (illetékkel):     450.000 Ft/fő

Budapest – Doha – Cochin, Chennai – Doha – Budapest útvonalon, átszállással. A légitársaságok az illetékváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

 

A részvételi díj tartalmazza: transzfereket, magyar és helyi idegenvezetést, szállást a fent említett igényes hotelekben, kétágyas elhelyezéssel (EÁF: 253.000 Ft/fő), reggelis ellátást.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: vízumdíjakat (25.000 Ft/fő, 3 db igazolványkép), helyszíni borravalókat (70 USD), helyszínen fizetendő belépőjegyeket (120 USD), kombinált utazásképtelenségi és BBP biztosítást (létszámtól függő ár, kb. 50.000 Ft/fő), személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.), vacsorákat és egy ebédet: (68.000 Ft/fő)

ÉRINTETT ORSZÁGOK

TOVÁBBI CSOPORTOS ÚTJAINK

  GALÉRIA

  MAROKKÓ KÖRUTAZÁS
  Az Atlasz-hegységen innen és túl
  2022.10.15. – 2022.10.22.

  ARAGÓNIA KÖRUTAZÁS
  Romantikus kalandok a reconquista mesevilágába
  2022.10.24. – 2022.10.29.

  ECUADOR KÖRÚT / Galápagos, Amazonas, Andok
  három világ az Egyenlítő mentén
  2022.11.21. – 2022.12.05.