DÉL-INDIA KÖRUTAZÁS

2024. január 7. – január 17.

Időtartam:                         11 nap

 

Hosszabbítási lehetőség a tengerparton!

 

Csoport létszáma:             10-16 fő

 

Részvételi díj:             Ft/fő

 

Repülőjegy illetékkel:  Ft/fő

 

Foglalhatóság:                       12 fő

AZ ÚT LEÍRÁSA

Körutunk összeállításakor két szempont vezérelt bennünket: Kellemesen és változatosan bejárni az ősi hindu világ bölcsőit. Ezért sem a tartalomban sem szállásaink kiválasztasákor nem „spóroltunk”. Kizárólag a hely szelleme és a nyújtható élmény vezérelt bennünket. 
Mindenekelőtt azt szeretnék megmutatni, hogy az Indiára vonatkozó negatív sztereotípiák hamisak és létezik olyan körutazás, ahol a különleges helyszínek, a természeti kincsek, épített világcsodák és a kulturális kánaán mellett, kifejezetten kellemes szállások és vacsorák biztosítják utazásunk kényelmét. Utunk éppen ezért nemcsak szemet gyönyörködtető, hanem szellemi táplálékkal és gasztronómiai élményekkel is szolgál majd.
Utazásunk „Isten országából”, Kerala trópusi lagúnáiból indul, éppen onnan ahol Vasco da Gama és Európa újra felfedezte Indiát. Akklimatizációnk Kerala cukor- és kókuszpálmás, zöld ködében kezdődi, majd felkapaszkoduk a Nyugati-Ghátok legmagasabb csúcsához, így az Anaimundi alatti kurkumaültetvények mellett alhatunk majd. Dél-India hegyei közt, a még néhol esőerdővel borított természetes és az ültetvényes zöld arany tájban kalandozunk is. A teaföldekről Tamil Nadu pálmafás, gránitgolyós alföldjén megértjük a hindu templomok evolúcióját és szertartásait. Közel merészkedünk a legkomolyabb templomvárosok szívéhez, majd megdöbbenünk a középkor legjelentősebb Hindu királyságainak emlékein. Utunk a keleti partokon a kis francia enklávé, Pondichery mellett zárjuk. Csoportunkat történész kollégánk, Kádas Csaba kíséri majd.
A tartalmas program Madras közeli, pazar tengerparti szálláson meghosszabbítható vagy Sri Lankai körutazásunkkal folytatható.
Utunk ajánljuk mindazoknak, akik először merészkednének a Hindusztáni-félszigetre (és nem akarnak csalódni), illetve mindenkinek, aki színvonalas program mellett kellemes, egzotikus és tartalmas útra vágyik. 

TÉRKÉP

RÉSZLETES ÚTITERV

jan. 8. Budapest – Doha – Cochin

Indulás Budapestről 15:10-kor, érkezés Dubai 23:15-kor, átszállás, továbbindulás Cochinba 02:45-kor. Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

jan. 9. Cochin

Érkezés reggel 08:00-kor India délnyugati csücskébe, „Isten országába”, Keralába. India délnyugati csücske, trópusi, buja zöld környezetével és zsúfoltságtól mentes hangulatával ideális hely indiai akklimatizálódásunkhoz. Transzfer a repülőtérről, becsekkolás, majd kényelmes indulás Cochin felfedezésére. A korai gyarmatosítás, a nagy földrajzi felfedezések korának híres kikötőjében barangolunk: Cochin óvárosa, Szent Ferenc-templom (1510), Vasco da Gama egykori sírja, Holland palota, Mattancseri zsinagóga (1568), Santa Cruz-katedrális, a kínai halászhálók és a Cochin-erőd. Vacsora és szállás Cochinban: Fragnant Nature Kochi 4*+

jan. 10. Cochin – Alleppey

Reggeli után kényelmes indulás Alléppibe (Alappúzsába). Utazás a Malabár-partvidék különleges lagúnáinak vízi világába (1 óra), ahol a tenger és az édesvíz találkozásánál kanálisok, tavacskák és szigetek százain élnek a holtágak népei, s ahol egy romantikus program vár bennünket a hagyományos lakóhajók fedélzetén. Ebéd, majd hajózás a lagúnákon, kikötésekkel. Vacsora és szállás a hajón: Lakes & Lagoons

jan. 11. Kumarakom – Munnar

Reggeli a hajón. Kikötést követően a Nyugati-Ghatokba utazunk (4 óra), utunk az érdekesebb pontokon (kilátás, vízesés), meg-meg szakítjuk. Az 1800 méter feletti hűs hegyvidék a brit gyarmati idők alatt is kedvelt pihenőhely volt a forró évszak hősége elől „menekülő fehéreknek”. A frissítő, hűs éghajlati adottságok ideális terepet kínáltak a gyarmati időkben kialakított kávé-, tea- és kardamon-ültetvényeknek. Munnár, a három folyó városa évszázadok óta a terület bázisa. Érkezésünk után látogatás egy teaültetvényen, séta és ismerkedés a tealevelek fermentálási módozataival, később vacsora. Szállásunk az ültetvények mellett fekszik és a meredek völgyekre, csipkés hegygerincekre néz.: Windermere Estate 4*

jan. 12. Munnar – Madurai

Reggeli után kényelmes indulás a rododendronok és fenyők világából Tamil Nadu pálmafái közé. Indulás előtt alternatív kardamon-ültetvény séta a felhők felett. Mialatt buszunk lekanyarog (4 óra) a hegyekből Maduráj alföldjére fotós és lábnyújtós megállókat teszünk. Érkezés után még élvezhetjük szállásunk kertjét és medencéjét. Két éjszakát maradunk Madurai oázisában. Vacsora és szállás: Heritage Madurai 4*+

jan. 13. Madurai

Reggeli után városnézés a Tamil kultúra központjában, Madurájban. Dél-India egyik legnagyobb és legimpozánsabb zarándokhelyének felfedezése. Sívának (a szépnek) és feleségének, Párváthinak (a halszeműnek) szentelték a hat hektáron elterülő Szundarísvara – Mináksí-templomkomplexumot: 50 méteres gopurák (kapuzatok, tornyok), misztikus templombelsők és szent fürdők, köztük az Arany Liliom medence. Később a 17. századi Tirumalai Nájak Palota bejárása. Vacsora és szállás ismert oázisunkban.

jan. 14. Madurai – Trichy – Thanjavur

Reggeli után utazás (4 óra) északkeletre, Tandzsávúrba. Félúton megállunk Tamil Nadú második legnagyobb városánál, a közel 800 km hosszú Kávéri-folyó felső deltájában épült, egykori Tirucsirápallinál. A britek által Tricsire keresztelt város környékének látnivalói közül szó szerint kiemelkedik – be is járjuk – a Visnunak dedikált, 21 tornyos, 13. századi Szrí Ranganátha-templom és a 83 m magas sziklahegyre épült Szikla-erőd. Vacsora és szállás a Tandzsavúrban: Svatma 4*

jan. 15. Thanjavur – Kumbakonam – Cholapuram – Pondichery

Reggeli után felderítjük a Tandzsurnak is becézett város közepén álló világcsodát. A középkori India egyik leghatalmasabb államát (Csolamadalam) a csólák hozták létre, melynek éléskamrája ez a termékeny, jól öntözhető vidék volt. A Csólák hatalma időnként nemcsak Szri Lankára, hanem a Maláj-félszigetre is kiterjedt. A nap folyamán felkeressük az UNESCO világörökségi védettsége alatt álló négy legszebb csóla templomot. Az aranykorban, a 10. század végén, Tandzsúr volt a Csóla főváros és Rádzsarádzsacsóla király idején itt emelték a Sívának szentelt szentélykomplexumot: a Brihadísvara-templom, a Szaraszvati Mahal könyvtár és a palota ma is látható. Később továbbutazunk északra. 1 óra után érjük el a gyönyörű Airavatísvara-templomot. A felderítőséta után továbbutazunk és újabb 1 óra után megállunk a 2. Csóla főváros pazar szentélyénél: a 12. századi Brihadísvara-templomnál. Naplementében még 2 órás út vár ránk, hogy elérjük a Bengáli-öböl partját. Vacsora és szállás Pondiseriben: Le Pondy 4*

jan. 16. Pondichery – Mahabalipuram

Reggeli után városnézés a volt francia gyarmati városkában: kepi sapkás rendőrök, széles sugárutak, francia, portugál templom és Pondiseri múzeuma. A nap közepén továbbutazunk észak felé. A csólák egykori birodalmát elhagyva, egy másik „fényes” dél-indiai dinasztia, a Pállavák földjét szeljük át. Kora délután érkezés a Pállavák kikötővárosába, Mahábalipuramba, ahol szállásunk közvetlenül a tengerparton, a Parti-templomtól 500 méterre lesz. Barangolás a 3-9. századi Pállava-királyság UNESCO világörökségi védettséget élvező kikötővárosának műemlékei között. A pállava építő- és díszítőművészet egyedülálló teljesítményei Mahábalipuramban a 7-8. századból maradtak fenn: a monolitokból faragott, ceremóniaszekereket ábrázoló „szekértemplomok”, a szintén monolitokból faragott többszintes templomok, a sziklákból kivájt szentélyek, „sziklatemplomok” (az öt Pándava fivér temploma). Vacsora és szállás a tengerparton: Radisson Blu Resort Temple Bay 4*

jan. 17. Mahábalipuram - Chennai - Doha

Reggeli a szálláson, pihenés, majd Mahábalipuram sziklákba faragott hatalmas dombormű folyamaival (Ardzsúna vezeklése), templomtornyaival és barlangszentélyeivel ismerkedünk. Késői kijelentkezési, fürdési, vacsorázási lehetőség a szállodában, majd  este transzfer Chennai-ba, a repülőtérre. Hazarepülés dohai átszállással (21:15-23:40).

jan. 18. Chennai - Doha - Budapest

Érkezés Dohába, átszállás, majd indulás Budapestre 02:40-kor, megérkezés Budapestre 06:20-kor.

RÉSZVÉTELI DÍJ

 

Részvételi díj (min. 16 fő):      Ft/fő

+Repülőjegyek (illetékkel):     Ft/fő

Budapest – Doha – Cochin, Chennai – Doha – Budapest útvonalon, átszállással. A légitársaságok az illetékváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

A részvételi díj tartalmazza: transzfereket, magyar és helyi idegenvezetést, szállást a fent említett igényes hotelekben, kétágyas elhelyezéssel (EÁF: 199.000 Ft/fő), reggelis ellátást.

 

A részvételi díj nem tartalmazza a nem kötelező vagy helyben változó tételeket: vízumdíjakat (25.000 Ft/fő, 3 db igazolványkép), helyszíni borravalókat (70 USD), helyszínen fizetendő belépőjegyeket (kb. 140 USD), kombinált utazásképtelenségi és BBP biztosítást (kb. 49.000 Ft/fő), személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.), napi vacsorát vagy ebédet: (68.000 Ft/fő)

ÉRINTETT ORSZÁGOK

TOVÁBBI CSOPORTOS ÚTJAINK

  GALÉRIA

  COSTA RICA KÖRUTAZÁS
  az elveszett Paradicsom
  2023.09.17. – 2023.09.28.

  INDONÉZIA KÖRUTAZÁS / Celebesz, Jáva, Bali
  a toradzsa törzstől a hindu meseszigetig
  2023.10.06.-2023.10.20.

  TIBET-NEPÁL-BHUTÁN KÖRUTAZÁS
  út a világ tetejére
  2023.10.09-2023.10.26.