DOLOMITOK KÖRUTAZÁS

2022. szeptember 11. – szeptember 16.

Csoport létszáma:  6-12 fő

Időtartam:             6 nap

Részvételi díj:         EUR /fő (6 fő esetén)

Repülőjegy:            EUR/fő-től (+ csomag)

Belépőjegyek:         EUR/fő (helyben fizetendő)

Foglalhatóság:        10 szabad hely

AZ ÚT LEÍRÁSA

Az EU-s országok minimális covid-védettsége június végére megvalósult, mely után Európa-szerte újra szabaddá vált az utazás. Európában egységes utazási szabályokat alkalmaznak: megszűntek a karanténszabályok a negatív teszttel vagy védettségi igazolással rendelkezőknek.

Nápoly és még inkább a környező tengeröblök annyi természeti és kulturális csodát rejtenek, hogy nehéz akár egy hét alatt is bejárni. Ezért olyan tervet eszeltünk ki, melyben a csodák kellemes tempóban, megfelelő sorrendben kerülnek majd szemünk elé. 2000 év izgalmas történetéhez olyan világraszóló helyszínek adják majd a festői hátteret, mint Paestum herkulesi oszlopai, Pompeii eltemetett városa vagy a páratlan gazdagságú nápolyi múzeum. A tenger és a hegyvidék találkozását Caprin és a Sorrentói-félszigeten titkos panorámás helyszínekről élvezzük majd. Sétálunk a fenséges Vezúv kráterén és bizony csavargásaink során megdöbbenünk majd Nápoly egyszerre pazar és rendezetlen pompáján. Minden szállásunk jó színvonalú, hangulatos, helyhez illő lesz. Utunk magyar hangja pedig a területet szerető és jól ismerő történész kollégánk, Kádas Csaba lesz.

TÉRKÉP

RÉSZLETES ÚTITERV

Szept. 11. Budapest – Villach – Lago di Landro – Villabassa

Indulás Budapestről kora reggel. Utazás kisbusszal a Dolomitokba (nett. 8 óra). Útközben technikai megállók. Érkezés után kisebb séta és fotózási lehetőség a Lago di Landrónál (naplemente 19.30). Szállás: Hotel Rose, Villabassa (3 éj)

Szept. 12. Misurina – Dobbiaco – Monte Cristallo – Cortina d’Ampezzo – Misurina

Kényelmes reggeli, majd könnyű, akklimatizációs nap. Délelőtt kerékpározás/vagy kirándulás (harmad akkora távon) a régi vasút helyén kialakított erdei úton, Dobbiacoból Cortina d’Ampezzóba. A kerékpározás (kb. 20 EUR, elektromos rásegítős bicaj még 15 EUR) bárkinek teljesíthető. Cortinában kisebb városi séta, majd utazás a Monte Cristallo körül. Késő délutánra Misurinába érkezünk. Szállás: Hotel Rose *ha a társaság vállalja, akkor praktikusabb inkább a Tre Cime alatti Rifugio-k (ágybeosztás és tisztálkodás csak kompromisszumokkal) valamelyikében aludni a hajnali és esti látványért.

Szept. 13 Misurina – Tre Cime

Reggeli után felautózunk az Auronzo menedékházig, ahonnan egész napos körkirándulást teszünk a Dolomitok legkedveltebb területén, a Tre Cime Nemzeti Parkban (pihenőkre, lekapcsolódásra, frissítőkre lesz lehetőség az útba eső 2-3 menedékházban). A főútvonal és az ösvények biztonságosak, ezért egész napra tervezünk és alkonyatig maradunk. Szállás: Hotel Rose

Szept. 14. Lago di Braies – Furchetta/San Giovanni in Ranui – Bolzano – Lago di Carezza

Reggeli után megnézzük miért akarja lefényképezni mindenki a Braies tavat (itt séta) és a Szent János kápolnát (kis séta) a Furchetta alatt. A nap közepén opciós „vadvízi evezés” (biztonságos gumicsónakozás kb. 60 EUR). Délután már Bressanone-ban fagyizunk és naplementére pedig a Carezza tó vidékére érkezünk, itt kisebb séták, és megvárjuk, hogy vörösre fesse a nap a Catinaccio gerincét. Szállás Vigo di Fassában: Mason La Zondra

Szept. 15. Carezza – Marmolada - Forcella de Sassolungo – Seceda

Reggeli után utazás a Dolomitok legmagasabb csúcsához. A Marmolada gleccsert északról csodáljuk meg, kis kirándulás a tó feletti dombra. Innen visszacsorgunk a Fassa-völgybe, ahol opciós siklóernyős repülésre lehet benevezni (kb. 120 EUR, 1 órás, levegőben 20 perc, felvétel a repülésről az árban). Felkanyargunk a Sassolungót keletről kerülő hágóra, ahol lábnyújtós panorámás séta. A pazar panorámát akár egy Rifugióból egy gőzgombóc mellől is élvezhetjük. Később elautózunk a Seceda gerinc alá. Itt felvonóval elérjük a Dolomitok egyik leghíresebb panorámáját. Idő függvényében naplementés kirándulás vagy másnap reggel, a híres gerincen. Szállás: Hotel Pozzamangioni, Selva di Val Gardena

Szept. 16. Furchetta gerinc/Seceda – Innsbruck – Budapest

Reggeli után, ha előző este nem sikerült, akkor kis kirándulás a gerincen. Majd utazás haza, de megállunk a csapat kedve szerint Innsbruckban vagy Salzburgban egy órás sétára, lábnyújtásra. Estére érünk haza.

RÉSZVÉTELI DÍJ

 

Részvételi díj (min. 6 fő):                         EUR/fő-től

 
+ Repülőjegyek (illetékkel):                        EUR/fő-től (+ csomag)

 

 

+ Belépőjegyek (helyben fizetendő):         EUR/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, csoportkísérőt, programot, kétágyas elhelyezést reggelivel a fenti
szállásokon, de nem tartalmazza a belépőket (kb. 150 EUR- ezt kézbe majd beszedem ott és az egyéb étkezéseket, amikre mindig szakítunk szabadidőt és kedv szerint a la carte fogyasztunk).

GALÉRIA

ÉRINTETT ORSZÁGOK

VIETNÁM

  TOVÁBBI CSOPORTOS ÚTJAINK

  ARAGÓNIA KÖRUTAZÁS
  Romantikus időutazás a reconquista mesevilágába
  2022.05.12. – 2022.05.17.

  KALANDOZÁS JORDÁNIÁBAN
  birodalmak határán
  2022.05.14. – 2022.05.21.

  IZLAND KÖRUTAZÁS
  teljes kör a tűz és jég szigetén
  2022.05.26. – 2022.06.02.

  CAMPANIA KÖRUTAZÁS
  Kalandozás Itália szívében
  2022.06.06. – 2022.06.12.