DOLOMITOK KÖRUTAZÁS

2022. október 23. – 28.

Csoport létszáma:  6-12 fő

Időtartam:             6 nap

Részvételi díj:        430.500 Ft/fő

                             (6 fő esetén)

Foglalhatóság:        9 szabad hely

AZ ÚT LEÍRÁSA

Ez az a program, melyen minden korosztály testközelből élvezheti majd a Dolomitok legszebb helyszíneit az őszi színek idejént! Nemcsak a buszból kiszállva, sietve, lopva kattintunk majd, hanem ismerve az ikonikus látványhoz vezető ösvényt, a legjobb helyekhez közel sétálunk, ha kell ott is alszunk, így a legszebb napszakokban leszünk OTT! Több “lehetetlennek” hitt kalandra is benevezhetünk majd.
Ajánlott mindazoknak, akik nem az adrenalin és a teljesítmény miatt kelnének útra, de tudnak és szeretnek is
sétálni azért, hogy érezzék az alpesi táj frissességét és a végtelen tér élményét. Illetve azoknak is, akik jó képeket szeretnének készíteni. Az utat Kádas Csaba, a helyszínt jól ismerő természetrajongó kollégánk kíséri.

TÉRKÉP

RÉSZLETES ÚTITERV

Szept. 11. Budapest – Villach – Lago di Landro

Indulás Budapestről kora reggel. Utazás kisbusszal a Dolomitokba (nett. 8 óra). Útközben technikai megállók. Érkezés után kisebb séta és fotózási lehetőség a Lago di Landrónál (naplemente 19.30). Szállás: Croda Rossa (3 éj)

Szept. 12. Misurina – Dobbiaco – Monte Cristallo – Cortina d’Ampezzo – Misurina

Kényelmes reggeli, majd könnyű, akklimatizációs nap. Délelőtt kerékpározás/vagy kirándulás (harmad akkora távon) a régi vasút helyén kialakított erdei úton, Dobbiacoból Cortina d’Ampezzóba. A kerékpározás (kb. 20 EUR, elektromos rásegítős bicaj még 15 EUR) bárkinek teljesíthető. Cortinában kisebb városi séta, majd utazás a Monte Cristallo körül. Késő délutánra Misurinába érkezünk. Szállás: Croda Rossa *ha a társaság vállalja, akkor praktikusabb inkább a Tre Cime alatti Rifugio-k (ágybeosztás és tisztálkodás csak kompromisszumokkal) valamelyikében aludni a hajnali és esti látványért.

Szept. 13 Misurina – Tre Cime

Reggeli után felautózunk az Auronzo menedékházig, ahonnan egész napos körkirándulást teszünk a Dolomitok legkedveltebb területén, a Tre Cime Nemzeti Parkban (pihenőkre, lekapcsolódásra, frissítőkre lesz lehetőség az útba eső 2-3 menedékházban). A főútvonal és az ösvények biztonságosak, ezért egész napra tervezünk és alkonyatig maradunk. Szállás: Croda Rossa

Szept. 14. Lago di Braies – Furchetta/San Giovanni in Ranui – Bolzano – Lago di Carezza

Reggeli után megnézzük miért akarja lefényképezni mindenki a Braies tavat (itt séta) és a Szent János kápolnát (kis séta) a Furchetta alatt. A nap közepén opciós „vadvízi evezés” (biztonságos gumicsónakozás kb. 60 EUR). Délután már Bressanone-ban fagyizunk és naplementére pedig a Carezza tó vidékére érkezünk, itt kisebb séták, és megvárjuk, hogy vörösre fesse a nap a Catinaccio gerincét. Szállás Hotel Adler

Szept. 15. Carezza – Marmolada - Forcella de Sassolungo – Seceda

Reggeli után utazás a Dolomitok legmagasabb csúcsához. A Marmolada gleccsert északról csodáljuk meg, kis kirándulás a tó feletti dombra. Innen visszacsorgunk a Fassa-völgybe, ahol opciós siklóernyős repülésre lehet benevezni (kb. 120 EUR, 1 órás, levegőben 20 perc, felvétel a repülésről az árban). Felkanyargunk a Sassolungót keletről kerülő hágóra, ahol lábnyújtós panorámás séta. A pazar panorámát akár egy Rifugióból egy gőzgombóc mellől is élvezhetjük. Később elautózunk a Seceda gerinc alá. Itt felvonóval elérjük a Dolomitok egyik leghíresebb panorámáját. Idő függvényében naplementés kirándulás vagy másnap reggeli túra a híres gerincen. Szállás: Hotel Monte Pana 4*

Szept. 16. Furchetta gerinc/Seceda – Innsbruck – Budapest

Reggeli után, ha fakultatív kirándulás a Seceda alá. Majd utazás haza, de megállunk a csapat kedve szerint Innsbruckban vagy Salzburgban egy lábnyújtós sétára. Késő estére érünk haza.

RÉSZVÉTELI DÍJ

Részvételi díj (min. 6 fő):                        430.500 Ft/fő-től

EÁF: 109.000 Ft

A részvételi díj tartalmazza az utazást, csoportkísérőt, programot, kétágyas elhelyezést reggelivel a fenti
szállásokon, de nem tartalmazza a választható opciós programokat (felvonózás, rafting, biciklibérlés, siklóernyőzés).

 

GALÉRIA

ÉRINTETT ORSZÁGOK

VIETNÁM

  TOVÁBBI CSOPORTOS ÚTJAINK

  IZLAND KÖRUTAZÁS
  teljes kör a tűz és jég szigetén
  2023.06.01. – 2022.06.09.

  FERÖER-SZIGETEK KÖRUTAZÁS
  az Atlanti-óceán legszebb szigetvilága
  2023.07.13. – 2023.07.19.

  SKÓCIA TITKAI
  a történettől a Felföldi misztikumig
  2023.07.20. – 2023.07.30.

  DOLOMITOK KÖRUTAZÁS
  könnyű séták az Alpok legszebb részén
  2023.09.11. – 2023.09.16.