SKÓCIA KÖRUTAZÁS

2023. július 20. – 28.

Csoport létszáma:     6 – 12 fő

Időtartam:                8 nap

 

Részvételi díj:           EUR/fő

Repülőjegy:            EUR/fő-től

Foglalhatóság:           12 fő

AZ ÚT LEÍRÁSA

 Utunk magyar hangja Kádas Csaba lesz.

TÉRKÉP

Angkor Tours Feröer

RÉSZLETES ÚTITERV

Július 20. Budapest - Edinburgh - Észak-Berwick

Július 21. Berwick - Lindisfarne - Bamburg

Július 22. Berwick - Stirling

Július 23. Stirling - Glancoe - Glanfinnan - Eilan Donnan

Július 24. SKYE - Kyle - Sligachan - Elgol

Július 25. SKYE

Reggeli után áthajózunk Kalsoy szigetére, mindenekelőtt Trollanes faluja érdekel bennünket, mert innen félnapos kirándulást teszünk az egyik legizgalmasabb feröeri tájhoz. Kallur világítótornya csücsül a sziget végében, ahonnan elképesztő látványok sora vár ránk. A szigetek északi, akár 400-600 méteres, tengerbe szakadó sziklafalai, megfelelő perspektívából gyönyörűen sorba fűzve bújnak egymás mögé, a hullámzó zöld domboldalakon egyensúlyozó birkák életéért aggódva csodáljuk majd a vékony gerincek felfedezőit, magunkat is. Sziklaszirtek és párás, párátlan, felhős napos percek sora váltogatja majd egymást, így számos feledhetetlen panorámát, képet égetnek majd retinánkba vagy az sd kártyákra. Ha időnk engedi, akkor Kunoy szigetére is átkacsintunk és erőnktől, kedvünktől fűtve ott is sétákra ragadtathatjuk magunkat. Szállás Thorshavenben.  

július 26. SKYE

Reggeli után Vágár szigetére robogunk, mert hajónk innen visz bennünket Myikines szigetére, melynek nyugati széle már természetvédelmi terület. Útközben Drangarnír boltíves sziklájában gyönyörködünk, de látjuk a vízről Mikladalúr vízesését és rengeteg tengeri madarat. Ezrével röpülnek, úsznak, halásznak, híznak majd körülöttünk sirályhojszák, a viharmadarak és a lundák. Mykines-szigetén is bőven lesz időnk, hogy kellemes kirándulásokat tegyünk rohamtempótól mentesen: a Korkadalur nevű északi völgyben találhatók a „sziklaerdő” névre hallgató bazaltoszlopok, de a sziget kincse mégiscsak Mykinesholmur madárbirodalma, ahol madarak százezrei fészkelnek karnyújtásnyira. Kétségtelen, hogy ilyen közelről ilyen nagy számban szinte sehol a Földön sem bámulhatjuk, hallgathatjuk a lundákat. Ez az elképesztő madártársadalom, melynek világába egy erős félnapra beleshetünk olyan komoly szárnyasokat is maga közt tud, mint a szula, az alka vagy a lumma.  Madarászvégzettség nélkül is páratlan élmény lesz a vad szigetpárkányok közelében sétálni, átkelni a gyaloghídon, amely 35 méter magasan ível át a Hólmgjógv fölött. Hajónk visszatérte után időjárás függvényében titkos öblök, gerincek felkeresése Vágáron vagy Sterymoyon. Szállás Thorshavenben.

Július 27. SKYE - Loch Ness

Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás (14.30-23.00) átszállással (Billund és Amsterdam) Budapestre.

Július 28. Loch Ness - Edinburgh

Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás (14.30-23.00) átszállással (Billund és Amsterdam) Budapestre.

Július 29. Edinburgh

Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás (14.30-23.00) átszállással (Billund és Amsterdam) Budapestre.

RÉSZVÉTELI DÍJ

 

Részvételi díj (6 v. 12 fő):      EUR/fő

+ Repülőjegyek (illetékkel):     EUR-tól

*egyénileg foglalhatók (Budapest –  – Budapest). A foglalásban segítünk!
A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

 

A részvételi díj tartalmazza: magyar túravezetést, programokat, belépőket, szállást, kétágyas SAJÁT fürdőszobás elhelyezéssel, reggelis ellátást, transzfereket (2×9 fős kisbusszal), 

 

A részvételi díj nem tartalmazza: a nem kötelező vagy változó tételeket: egyedi, új belépőket, kombinált utazásképtelenségi és BBP biztosítást (24.500 Ft/fő), ebédeket – vacsorákat (étkezésenként kb. 20 EUR/fő) személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.)

TOVÁBBI CSOPORTOS ÚTJAINK

KERESSEN BIZALOMMAL!

  GALÉRIA

  MAROKKÓ KÖRUTAZÁS
  Az Atlasz-hegységen innen és túl
  2022.10.15. – 2022.10.22.

  ARAGÓNIA KÖRUTAZÁS
  Romantikus kalandok a reconquista mesevilágába
  2022.10.24. – 2022.10.29.

  ECUADOR KÖRÚT / Galápagos, Amazonas, Andok
  három világ az Egyenlítő mentén
  2022.11.21. – 2022.12.05.