GUATEMALA – BELIZE KÖRUTAZÁS

2023. október 21. – november 2.

Csoport létszáma: 10-16 fő

Időtartam:            9+4 nap

 

Részvételi díj:       859.500 Ft/fő

+Repülőjegy:        599.500 Ft/fő

+4nap a korallzátonyon: 589.000 Ft/fő

 

Foglalhatóság:      6 fő

AZ ÚT LEÍRÁSA

Május 11. után az Amerikai Egyesült Államokba érkezőknek nem kell igazolniuk a teljes oltottság meglétét, így bármilyen a coviddal kapcsolatos korlátozás és előírás nélkül léphetnek az országba. Az amerikai átszállások feltétele a beutazási engedély (ESTA) megszerzése, melynek ügyintézését vállaljuk, árát a részvételi díj tartalmazza.

Közép-Amerikába tett utunkon nem kötöttünk kompromisszumot, kizárólag az élmény vezérelt bennünket. Itt mindnyájan kicsit felfedezők és természettudósok lehetünk. Rejtett oltárok és domborművek hevernek majd lábaink előtt, és a Belize előtti korallzátonyokon életre szóló tengeri élővilággal ismerkedhetünk.

A maja civilizáció csúcsteljesítményei a mai Guatemalában és Belizében rejtőznek, a szomszédos Mexikó könnyen elérhető, lerohant műemlékeivel ellentétben itt az erdő romantikus ölelésében rejtőznek még a legnagyobb központok, melyek közül a három legjelentősebb (Tikal, Caracol és Xunantinich) utunk része. Guatemala politikai és logisztikai okokból sokáig kiesett a tömegturizmus érdeklődéséből, így a helyiek őszintébben élnek, ezért utunkat mosolyuk kíséri majd a gyarmati városokon, piacokon és a páratlan Atitlán-tó vidékén is. A civilizációs kalandozást Belizében zárjuk. A könnyed, karibi hangulatú ország egykor tündöklő maja városok emlékeit (Xunantunich, Caracol), érintetlen korallzátonyokat, világszínvonalú merülőhelyeket, gazdag vadvilágot, s Közép-Amerika egyik legszebb tengeri ökoszisztémáját kínálja. Utazásunk  végét a világ második legjelentősebb (világörökségi védettséget élvező) korallzátonyán all inclusive töltjük. “Saját atollunkról” akár ki is mozdulva: sznorkel, kajak- vagy buvárprogramokra lehet benevezni. Az utat történész kollégánk, Kádas Csaba kíséri majd.

TÉRKÉP

Angkor Tours Costa Rica térkép

RÉSZLETES ÚTITERV

Okt. 21. Budapest – Varsó - New York - Guatemalaváros

Indulás Budapestről kora délután, európai és amerikai átszállással. Éjszaka a repülőgép fedélzetén. 

Okt. 22. Guatemalaváros - Antigua

Kora reggeli érkezés Guatemalavárosba, majd transzfer az Agua, Fuego és Acatenango vulkánok közt fekvő Antiguába (1 óra), a koloniál idők egykori gyarmati központjába. Városnézés a három vulkán közt elterülő Antiguában, az Amerikák egyik legszebb koloniál városában, mely 1543-1776 között szolgált a spanyol gyarmat székhelyeként, mígnem egy földrengés költözésre nem késztette az ott lakókat. Később látogatás  San Juan el Obispo és Santa María de Jesús közeli városkáiban. Szállás Antiguában: Hotel Camino Real Antigua.

Okt. 23. Antigua – Chichicastenango – Atitlán-tó

Reggeli után időutazás a sejtelmes hegyek és zöld völgyek övezte Chichicastenangóba, a tenger felett 2030 m magasan fekvő hegyi városkába (2,5 óra), mely ma is a délnyugati felföld legfontosabb kereskedelmi központja, s egyben az Amerikák legnagyobb bennszülött piaca. A mezőgazdasági terményeikkel, fazekasmunkáikkal és egyéb kézműves termékkel érkező bennszülöttek forgataga talán sehol másutt nem olyan színes, mint itt, Chichicastenangóban, ahol az egykori maja-kicse királyság mítoszait és világnézetét rejtő szent könyv, a Popol Vuh is napvilágot látott. Piac kedden és vasárnap. Felkeresik a prehispán maja szentélyen épült Santo Tomas-templomot, ahol egykor békésen megfértek egymás mellett a katolikus és ősi rítusok is, s ahogy a település színes temetőjében is látni fogjuk, miként élnek tovább a halottakhoz fűződő maja hagyományok a kereszttel ékesített sírok közt. Közép-Amerika legmélyebb, és talán legszebb vulkanikus tavához, az Atitlán-tóhoz utaznak, ahol a víz körüli erdőkben százával élnek Guatemala híres madarai, a piros-zöld tollú kvézálok, helyi nevükön quetzalok. Szállás: Hotel Porta del Lago.

Okt. 24. Atitlán-tó – San Juan La Laguna – Guatemalaváros

Reggeli után a lélegzetelállító panorámát kínáló, mélykék vizű Atitlán-tó világába tekintünk be, melyet Aldous Huxley brit író és költő is a világ egyik legszebb tavaként aposztrofált. A San Pedro, Atitlan és Toliman vulkánok ölelésében elterülő, hatalmas nyugalmat árasztó vízi világot hajóval fedezzük fel. Látogatás a javarészt halászatból élő San Juan La Laguna falvában. Továbbutazás Guatemalavárosba. Szállás: Clarion Suites .

Okt. 25. Guatemalaváros - Flores - Tikal

Reggeli után városnézés az 1776-ban III. Károly spanyol király kezdeményezésére alapított Guatemalaváros gyarmati emlékei között, séta a Avenida La Reformán, a város egyik legfontosabb sugárútján. A város történelmi központjában járva látogatás a Palacio Nacionalnál, a katedrálisnál (Catedral Primada Metropolitana de Santiago), Avenida Las Americasnál. Később transzfer a repülőtérre, továbbrepülés Floresbe. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Tikalban. Szállás: Tikal Jungle Lodge

Okt. 26. Flores - Tikal

Tikál ősi városában, a régészeti területen lakunk. Ezért tömegek nélkül a legszebb napszakokban kezdjük megérteni a maja világot. Ismerkedés az aranykorát a 3-9. század között élő ősi város műemlékeivel. 

Okt. 27. Flores – Xunantunich – San Ignacio

Reggeli után utazás a Belíz határhoz (Melchor de Mencos), határátlépés, majd látogatás a Belize nyugati felén található egykori maja településnél, Xunantunichnál. Késő délutánra már San Ignació közeli szállásunkon leszünk. Vacsora és szállás: Sweet Songs jungle

Okt. 28. Caracol

Reggeli után látogatás az ország leghatalmasabb és legimpozánsabb maja emlékéhez, Caracolhoz, mely a Chiquibul erdőrezervátum ölelésében fekszik, s melynek mérete Tikaléval vetekszik. Nap közben piknikebéd. Délután kirándulás az őshonos belizei fenyvesek védelmére létrehozott természetvédelmi területen (Mountain Pine Ridge Fores Reserve), látogatás a Rio Frio barlangnál és a Rio On vízeséseinél és medencéinél. Visszatérés San Ignacióba. Vacsora és szállás.

Okt. 29. San Ignacio – Dangriga - Tatch Cay

Reggeli után transzfer Drangrigába, ahonnan saját hajónkkal indulunk az atollok felé. Szállás a vadromantikus, mezitlábas all inclusive resortban: Tatch Cay Resortban

Okt. 30. Tatch Cay

Reggeli után szabad program vagy snorkelles korallzátony fürdőzések.

Okt. 31. Tatch Cay

Reggeli után szabad program, kajak, snorkel a sziget körül vagy opciós hajós snorkelltúrák a zátonyokra!

Nov. 1. Tatch Cay - Dandriga – Belize City – Toronto - Varsó - Budapest

Reggeli után hajózás vissza a szárazföldre, majd transzfer a Belize City repülőtérre (2 óra). Hazarepülés torontói, majd varsói ászállásokkal.

Nov. 2. Budapest

Érkezés Budapestre késő délután.

RÉSZVÉTELI DÍJ

 

Részvételi díj (min. 16 fő):  859.500 Ft/fő

+ 4 nap korallzátony:            589.000 Ft/fő

Tatch Cay Atoll – Al inclusive/oceanfront casita

+ Repülőjegyek:                 599.500 Ft/fő*

Budapest – Varsó – New York – Guatemalaváros, Guatemala – Flores, Belize – Toronto – Varsó – Budapest útvonalon. A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

 

A részvételi díj tartalmazza: programokat, magyar és helyi idegenvezetést, szállást a fent említett szállásokon kétágyas elhelyezéssel, reggelis ellátást, transzfereket

A részvételi díj nem tartalmazza: belépőket (320 USD) és borravalókat (90 USD), kombinált utazásképtelenségi és BBP biztosítást, félpanziós felárat (98.000 Ft/fő), egyágyas felárat, személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.),

TOVÁBBI CSOPORTOS ÚTJAINK

KERESSEN BIZALOMMAL!

  GALÉRIA

  IZLAND KÖRUTAZÁS
  teljes kör a tűz és jég szigetén
  2023.06.01. – 2022.06.09.

  FERÖER-SZIGETEK KÖRUTAZÁS
  az Atlanti-óceán legszebb szigetvilága
  2023.07.13. – 2023.07.19.

  SKÓCIA TITKAI
  a történettől a Felföldi misztikumig
  2023.07.20. – 2023.07.30.