GUATEMALA – BELIZE KÖRUTAZÁS

2023. október 21. – november 2.

ELŐKÉSZÜLETBEN!

Csoport létszáma:         10-16 fő

Időtartam:                      12 nap

 

Részvételi díj:       Ft/fő

                             (16 fő esetén)

 

Repülőjegyek:          Ft/fő  

 

Foglalhatóság:                     16 fő

AZ ÚT LEÍRÁSA

Guatemalába való belépéshez oltási bizonyítvány, valamint otthonról hozott, érkezéstől számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt szükséges! Teljes oltást igazoló dokumentum felmutatásával az utazók negatív teszt nélkül léphetnek be Belizébe. Az amerikai átszállások feltétele a beutazási engedély (ESTA) megszerzése, amelynek ügyintézését vállaljuk, árát a részvételi díj tartalmazza.

Közép-Amerikába tett utunkon nem kötöttünk kompromisszumot, kizárólag az élmény vezérelt bennünket. Itt mindnyájan kicsit felfedezők és természettudósok lehetünk. Rejtett oltárok és domborművek hevernek majd lábaink előtt és a belize előtti korallzátonyokon életreszóló tengeri élővilággal ismerkedhetünk.

A maja civilizáció csúcsteljesítményei a mai Guatemalában rejtőznek, a szomszédos Mexikó könnyen elérhető, lerohant műemlékeivel ellentétben itt az erdő romantikus ölelésében rejtőzik még több páratlan központ, melyek közül Tikal ezúttal programunk része. Guatemala politikai és logisztikai okokból kiesett a tömegturizmus érdeklődéséből, így a helyiek őszintébben élnek, utunk mosolyuk kíséri majd  gyarmati városon, piacokon és a páratlan Atitlán-tó vidékén is. A civilizációs kalandozást a talán még ritkábban látogatott Belizében zárjuk. A könnyed, karibi hangulatú ország egykor tündöklő maja városok emlékeit (Xunantunich, Caracol), érintetlen korallzátonyokat, világszínvonalú merülőhelyeket, gazdag vadvilágot, s Közép-Amerika egyik legszebb tengerpartját kínálja, ahol az út végén önfeledt pihenésre is lehetőségünk nyílik a hazaút előtt. Az utat Kádas Csaba kíséri majd.

TÉRKÉP

Angkor Tours Costa Rica térkép

RÉSZLETES ÚTITERV

Okt. 21. Budapest – Frankfurt - Washington - Guatemalaváros – Antigua

Indulás Budapestről kora reggel, európai és amerikai átszállással. Érkezés Guatemalavárosba, majd transzfer az Agua, Fuego és Acatenango vulkánok közt fekvő Antiguába (1 óra), a koloniál idők egykori gyarmati központjába. Szállás: Hotel Camino Real Antigua.

Okt. 22. Antigua

Reggeli után városnézés a három vulkán közt elterülő Antiguában, az Amerikák egyik legszebb koloniál városában, mely 1543-1776 között szolgált a spanyol gyarmat székhelyeként, mígnem egy földrengés költözésre nem késztette az ott lakókat. Később látogatás  San Juan el Obispo és Santa María de Jesús közeli városkáiban. Szállás Antiguában.

Okt. 23. Antigua – Chichicastenango – Atitlán-tó

Reggeli után időutazás a sejtelmes hegyek és zöld völgyek övezte Chichicastenangóba, a tenger felett 2030 m magasan fekvő hegyi városkába (2,5 óra), mely ma is a délnyugati felföld legfontosabb kereskedelmi központja, s egyben az Amerikák legnagyobb bennszülött piaca. A mezőgazdasági terményeikkel, fazekasmunkáikkal és egyéb kézműves termékkel érkező bennszülöttek forgataga talán sehol másutt nem olyan színes, mint itt, Chichicastenangóban, ahol az egykori maja-kicse királyság mítoszait és világnézetét rejtő szent könyv, a Popol Vuh is napvilágot látott. Piac kedden és vasárnap. Felkeresik a prehispán maja szentélyen épült Santo Tomas-templomot, ahol egykor békésen megfértek egymás mellett a katolikus és ősi rítusok is, s ahogy a település színes temetőjében is látni fogjuk, miként élnek tovább a halottakhoz fűződő maja hagyományok a kereszttel ékesített sírok közt. Közép-Amerika legmélyebb, és talán legszebb vulkanikus tavához, az Atitlán-tóhoz utaznak, ahol a víz körüli erdőkben százával élnek Guatemala híres madarai, a piros-zöld tollú kvézálok, helyi nevükön quetzalok. Szállás: Hotel Porta del Lago.

Okt. 24. Atitlán-tó – San Juan La Laguna – Guatemalaváros

Reggeli után a lélegzetelállító panorámát kínáló, mélykék vizű Atitlán-tó világába tekintünk be, melyet Aldous Huxley brit író és költő is a világ egyik legszebb tavaként aposztrofált. A San Pedro, Atitlan és Toliman vulkánok ölelésében elterülő, hatalmas nyugalmat árasztó vízi világot hajóval fedezik fel. Látogatás a javarészt halászatból élő San Juan La Laguna falvában. Továbbutazás Guatemalavárosba. Szállás: Radisson and Suites Guatemala City.

Okt. 25. Guatemalaváros - Flores

Reggeli után városnézés az 1776-ban III. Károly spanyol király kezdeményezésére alapított Guatemalaváros gyarmati emlékei között, séta a Avenida La Reformán, a város egyik legfontosabb sugárútján. A város történelmi központjában járva látogatás a Palacio Nacionalnál, a katedrálisnál (Catedral Primada Metropolitana de Santiago), Avenida Las Americasnál. Később transzfer a repülőtérre, továbbrepülés Floresbe. érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Floresben. Szállás: Hotel Casona del Lago.

Okt. 26. Flores - Tikal - Flores

Reggeli után látogatás a maja civilizáció egyik csúcsteljesítményéhez, Tikalhoz. Ismerkedés az aranykorát a 3-9. század között élő ősi város műemlékeivel. Nap közben ebéd. Visszatérés Floresbe. Szállás: Hotel Casona del Lago.

Okt. 27. Flores – Xunantunich – San Ignacio

Reggeli után továbbutazás a határhoz (Melchor de Mencos), határátlépés, majd látogatás a Belize nyugati felén található egykori maja településnél, Xunantunichnál. Továbbutazás San Ignacióba. Szállás: Cahal Pech Village Resort.

Okt. 28. Caracol

Reggeli után látogatás az ország leghatalmasabb és legimpozánsabb maja emlékéhez, Caracolhoz, mely a Chiquibul erdőrezervátum ölelésében fekszik, s melynek mérete Tikaléval vetekszik. Nap közben piknikebéd. Délután kirándulás az őshonos belizei fenyvesek védelmére létrehozott természetvédelmi területen (Mountain Pine Ridge Fores Reserve), látogatás a Rio Frio barlangnál és a Rio On vízeséseinél és medencéinél. Visszatérés San Ignacióba. Szállás.

Okt. 29. San Ignacio – Belize City – Cayo San Pedro

Reggeli után transzfer Belize City-be, ahonnan belföldi repülőgéppel repülnek tovább Cayo San Pedróba. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Cayo San Pedróban: Ramon’s Village Resort.

Okt. 30. Cayo San Pedro

Reggeli után szabad program. Szállás Cayo San Pedróban.

Okt. 31. Cayo San Pedro

Reggeli után szabad program. Szállás Cayo San Pedróban.

Nov. 1. Cayo San Pedro – Belize City – Houston - München - Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, repülés Belize nemzetközi repülőterére. Hazarepülés ászállásokkal.

Nov. 2. Budapest

Érkezés Budapestre.

RÉSZVÉTELI DÍJ

 

Részvételi díj (min. 16 fő):                               Ft/fő

Felár 13-14 fő esetén:                                              42.500 Ft/fő

Felár 10-12 fő esetén:                                            106.500 Ft/fő

Egyágyas felár:                                                      522.900 Ft/fő

 

Victoria House (Casita) felára a tengerparton (3 éj):  140.500 Ft/fő

 

+ Repülőjegyek (illetékkel):                                Ft/fő*

Budapest – Frankfurt – Houston – Guatemalaváros, Belize City – Houston – München – Budapest útvonalon. A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

 

A részvételi díj tartalmazza: programokat, belépőket, magyar és helyi idegenvezetéssel, szállást a fent említett szállásokon, kétágyas elhelyezéssel, reggelis ellátást, transzfereket

 

A részvételi díj nem tartalmazza: borravalókat (80 USD), kombinált utazásképtelenségi és BBP biztosítást, félpanziós felárat (157.500/fő) személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.)

TOVÁBBI CSOPORTOS ÚTJAINK

KERESSEN BIZALOMMAL!

  GALÉRIA

  OMÁN KÖRUTAZÁS
  az Arab-félsziget mesés titkai
  2023.03.03. – 2023.03.10.

  JORDÁNIA KÖRÚT JERUZSÁLEMI LÁTOGATÁSSAL
  birodalmak határán
  2023.03.12. – 2023.03.21.

  ARIZÓNA KÖRUTAZÁS
  az igazi Vadnyugat, Los Angeles és San Franciso
  2023.03.21.-2023.03.31.