GUATEMALA – BELIZE KÖRUTAZÁS

2025. október 

Csoport létszáma: 10-16 fő

Időtartam:            9+4 nap

 

Részvételi díj:        Ft/fő

+Repülőjegy:       Ft/fő-től

+4nap a korallzátonyon:  Ft/fő

AZ ÚT LEÍRÁSA

Május 11. után az Amerikai Egyesült Államokba érkezőknek nem kell igazolniuk a teljes oltottság meglétét, így bármilyen a coviddal kapcsolatos korlátozás és előírás nélkül léphetnek az országba. Az amerikai átszállások feltétele a beutazási engedély (ESTA) megszerzése, melynek ügyintézését vállaljuk, árát a részvételi díj tartalmazza.

Közép-Amerikába tett utunkon nem kötöttünk kompromisszumot, kizárólag az élmény vezérelt bennünket. Itt mindnyájan kicsit felfedezők és természettudósok lehetünk. Rejtett oltárok és domborművek hevernek majd lábaink előtt, és a Belize előtti korallzátonyokon életre szóló tengeri élővilággal ismerkedhetünk.

A maja civilizáció csúcsteljesítményei a mai Guatemalában és Belizében rejtőznek, a szomszédos Mexikó könnyen elérhető, lerohant műemlékeivel ellentétben itt az erdő romantikus ölelésében rejtőznek még a legnagyobb központok, melyek közül a három legjelentősebb (Tikal, Caracol és Xunantinich) utunk része. Guatemala politikai és logisztikai okokból sokáig kiesett a tömegturizmus érdeklődéséből, így a helyiek őszintébben élnek, ezért utunkat mosolyuk kíséri majd a gyarmati városokon, piacokon és a páratlan Atitlán-tó vidékén is. A civilizációs kalandozást Belizében zárjuk. A könnyed, karibi hangulatú ország egykor tündöklő maja városok emlékeit (Xunantunich, Caracol), érintetlen korallzátonyokat, világszínvonalú merülőhelyeket, gazdag vadvilágot, s Közép-Amerika egyik legszebb tengeri ökoszisztémáját kínálja. Utazásunk  végét a világ második legjelentősebb (világörökségi védettséget élvező) korallzátonyán all inclusive töltjük. „Saját atollunkról” akár ki is mozdulva: sznorkel, kajak- vagy buvárprogramokra lehet benevezni. Az utat történész kollégánk, Kádas Csaba kíséri majd.

TÉRKÉP

Angkor Tours Costa Rica térkép

RÉSZLETES ÚTITERV

Okt. 21. Budapest – Amszterdam – Panamaváros – Guatemalaváros

Indulás Budapestről reggel (06:35), átszállás Amszterdamban (08:40-12:55) és Panamavárosban (16:50-18:23). Érkezés Guatemalavárosba este (leszállás 19:47-kor). Transzfer a szállodába. Szállás Guatemalavárosban: Hilton Garden Inn Guatemala City.

Okt. 22. Guatemalaváros – Chichicastenango – Atitlán-tó - Panajachel

Reggeli után időutazás a sejtelmes hegyek és zöld völgyek övezte Chichicastenangóba, a tenger felett 2030 m magasan fekvő hegyi városkába (2,5 óra), mely ma is a délnyugati felföld legfontosabb kereskedelmi központja, s egyben az Amerikák legnagyobb bennszülött piaca. A mezőgazdasági terményeikkel, fazekasmunkáikkal és egyéb kézműves termékkel érkező bennszülöttek forgataga talán sehol másutt nem olyan színes, mint itt, Chichicastenangóban, ahol az egykori maja-kicse királyság mítoszait és világnézetét rejtő szent könyv, a Popol Vuh is napvilágot látott. Piac kedden és vasárnap. Felkeresik a prehispán maja szentélyen épült Santo Tomas-templomot, ahol egykor békésen megfértek egymás mellett a katolikus és ősi rítusok is, s ahogy a település színes temetőjében is látni fogjuk, miként élnek tovább a halottakhoz fűződő maja hagyományok a kereszttel ékesített sírok közt. Közép-Amerika legmélyebb, és talán legszebb vulkanikus tavához, az Atitlán-tóhoz utaznak, ahol a víz körüli erdőkben százával élnek Guatemala híres madarai, a piros-zöld tollú kvézálok, helyi nevükön quetzalok. Szállás: Hotel Porta del Lago.

Okt. 23. Atitlan-tó - San Juan La Laguna - Panajachel

Reggeli után a lélegzetelállító panorámát kínáló, mélykék vizű Atitlán-tó világába tekintünk be, melyet Aldous Huxley brit író és költő is a világ egyik legszebb tavaként aposztrofált. A San Pedro, Atitlan és Toliman vulkánok ölelésében elterülő, hatalmas nyugalmat árasztó vízi világot hajóval fedezzük fel. Látogatás a javarészt halászatból élő San Juan La Laguna falvában. Szállás Panajchelben: Hotel Porta del Lago.

Okt. 24. Panajachel - Antigua

Reggeli után transzfer az Agua, Fuego és Acatenango vulkánok közt fekvő Antiguába (1 óra), a koloniál idők egykori gyarmati központjába. Városnézés a három vulkán közt elterülő Antiguában, az Amerikák egyik legszebb koloniál városában, mely 1543-1776 között szolgált a spanyol gyarmat székhelyeként, mígnem egy földrengés költözésre nem késztette az ott lakókat. Szállás Antiguában: Hotel La Catedral.

Okt. 25. Antigua - Flores - Tikal

Reggeli, majd délelőtt transzfer a repülőtérre, továbbrepülés Floresbe (13:00-14:00). Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Tikalban. Szállás: Tikal Jungle Lodge

Okt. 26. Tikal

Tikál ősi városában, a régészeti területen lakunk. Ezért tömegek nélkül a legszebb napszakokban kezdjük megérteni a maja világot. Ismerkedés az aranykorát a 3-9. század között élő ősi város műemlékeivel. Szállás Tikalnál.

Okt. 27. Tikal – Xunantunich – San Ignacio

Reggeli után utazás a Belíz határhoz (Melchor de Mencos), határátlépés, majd látogatás a Belize nyugati felén található egykori maja településnél, Xunantunichnál. Késő délutánra már San Ignació közeli szállásunkon leszünk. Vacsora és szállás: Sweet Songs jungle

Okt. 28. San Ignacio - Caracol

Reggeli után látogatás az ország leghatalmasabb és legimpozánsabb maja emlékéhez, Caracolhoz, mely a Chiquibul erdőrezervátum ölelésében fekszik, s melynek mérete Tikaléval vetekszik. Nap közben piknikebéd. Délután kirándulás az őshonos belizei fenyvesek védelmére létrehozott természetvédelmi területen (Mountain Pine Ridge Fores Reserve), látogatás a Rio Frio barlangnál és a Rio On vízeséseinél és medencéinél. Visszatérés San Ignacióba. Vacsora és szállás.

Okt. 29. San Ignacio – Dangriga - Tatch Cay

Reggeli után transzfer Dangrigába, ahonnan saját hajónkkal indulunk az atollok felé. Szállás a vadromantikus, mezítlábas all inclusive resortban: Tatch Cay Resortban

Okt. 30. Tatch Cay

Reggeli után szabad program vagy snorkelles korallzátony fürdőzések.

Okt. 31. Tatch Cay

Reggeli után szabad program, kajak, snorkel a sziget körül vagy opciós hajós snorkelltúrák a zátonyokra!

Nov. 1. Tatch Cay - Dangriga – Belize City – Houston - Frankfurt

Reggeli után hajózás vissza a szárazföldre, majd transzfer a Belize City repülőtérre (2 óra). Belize City-ből hazarepülés (12:45), átszállás Houstonban (16:25-19:50), éjszaka a repülőgép fedélzetén.

Nov. 2. Frankfurt - Budapest

Érkezés Frankfurtba (11:40), majd továbbrepülés Budapestre (16:05). Érkezés Budapestre (17:40).

RÉSZVÉTELI DÍJ

 

Részvételi díj (min. 16 fő):   Ft/fő

+ 4 nap korallzátony:             Ft/fő

Tatch Cay Atoll – Al inclusive/oceanfront casita

+ Repülőjegyek:                 kb.  Ft/fő-től*

Budapest – Bécs – New York – Guatemalaváros, Guatemala – Flores, Belize – Houston – Frankfurt – Budapest útvonalon. A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

 

A részvételi díj tartalmazza: programokat, magyar és helyi idegenvezetést, szállást a fent említett szállásokon kétágyas elhelyezéssel, reggelis ellátást, transzfereket

A részvételi díj nem tartalmazza: belépőket (340 USD) és borravalókat (90 USD), kombinált utazásképtelenségi és BBP biztosítást, félpanziós felárat (98.000 Ft/fő), egyágyas felárat, személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.),

TOVÁBBI CSOPORTOS ÚTJAINK

KERESSEN BIZALOMMAL!

  GALÉRIA

  MALAJZIA – SZINGAPÚR KÖRUTAZÁS
  Borneó természeti kincsei és Malaka-szoros titkai
  2024.09.14.-2024.09.27.

  TÖRÖKORSZÁG KÖRUTAZÁS

  2024.09.23. – 2024.10.03.

  GRÚZIA KÖRUTAZÁS
  a Kaukázus ölelésében
  2024.10.02-2024.10.13.