JORDÁNIA KÖRUTAZÁS

2019. október 12. – október 19.

Csoport létszáma:  10 -16 fő

Időtartam:             8 nap

 

Részvételi díj:        437.900 Ft/fő

Repülőjegy:             97.900 Ft/fő

 

Kedvezmény:         -44.000 Ft/fő

 

Foglalhatóság:       16 szabad hely

AZ ÚT LEÍRÁSA

Új körutazásunkon a klasszikus célpontot, Jordániát járjuk be kis létszámú csoporttal, kényelmes tempóban és minőségi szállásokkal. A világ egyik csodájára, Petrára egész napot szánunk. Meglátogatjuk a kevéssé látogatott Kis Petrát, a bibliai helyszíneket és a Római birodalom romjaikban is lenyűgöző kereskedővárosait. Négy kerékkel hajtunk végig a Wadi Rum dűnéi között, majd belesünk a sivatagban élő beduinok titkaiba is.

A Vörös-tenger mellett a pihenéshez pedig a Mövenpick hotel a legjobb választás: 5* kényelem közvetlenül a tengerparton.

Utazásunk kísérője Bakonyi Anna, Jordániát kívül-belül ismerő idegenvezetőnk lesz.

TÉRKÉP

RÉSZLETES ÚTITERV

Okt. 12. Budapest – Amman

Találkozás a repülőtéren, majd repülés Ammanba (15:40 – 19:05.) Transzfer a szállodába, szállás Ammanban. The Sanrock Hotel 4*

Okt. 13. Amman

Reggeli után városnézés Ammanban: séta az óvárosban, ahol a 6000 nézőt befogadni képes Római Színház megtekintése, majd felkapaszkodás a Citadellára, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a hét dombon elterülő fővárosra. Látogatás a Jordán Múzeumban, ahol találhatóak többek között a Kumrán-tekercsek is, melyek a legrégebbi Ószövetség kéziratait is tartalmazzák. Elsétálunk a 3000 hívőt befogadni képes, kék kupolás King Abdullah Mecsethez is. Vacsora és szállás Ammanban.

Okt. 14. Amman – Umm Qais – Ajloun – Jerash

Reggeli után utazás Ammantól Északra, ahol a szír-jordán határ közelében fekvő Umm Qais, az egykori római dekapolisz (tíz város szövetsége) egyik városának megtekintése. Továbbutazás Ajlounba, a XII. században épült muszlim erőd megtekintése, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Jordán folyó völgyére. Az erőd megtekintése után folytatjuk utunkat Jerashba, mely a Római Birodalom egyik legjobb állapotban megőrzött városa. Sétálhatunk a római korban kikövezett utakon, oszlopsorok árnyékában, megcsodálhatjuk a jerashi színházakat, templomokat, kutakat, egykori piacterek és városfalak maradványait. Visszautazás Ammanba, ahol vacsora és szállás.

Okt. 15. Amman – Madaba – Nebo hegy – Holt-tenger – Petra

Az egész napos program során, a Királyok Útján haladva felkeressük a bizánci korszakból megmaradt mozaikjairól és máig működő mozaik iskoláiról híres keresztény városkát, Madabát, ahol szinte bármely mai ház alatt ásatásokba kezdenénk, bizánci korból megmaradt műemlékekre bukkannánk. A görög ortodox Szent György templomba betérve megcsodálhatjuk a VI. században készített mozaiktérképet, mely a Szent Földet volt hivatott megjeleníteni korabeli szemlélet szerint. Továbbutazás a Nebo hegyre, mely mai napig fontos zarándokhely, hiszen itt halt meg Mózes és itt temették el. Ennek állított emléket a IV. században emelt templom, melyet ferences rendi szerzetesek bővítettek ki saját igényeiknek megfelelően. A hegyről tiszta időben jól látható a lábunk alatt elterülő Jordán folyó völgye a Holt-tengerrel, sőt, még távolabb Jeruzsálem háztetői is kivehetőek. Következő állomásunk a 400 méterrel a tengerszint alatt található Holt-tenger, ahol pár órás pihenés, megmártózás a normál tengervíz sótartalmának tízszeresét tartalmazó vízben, s kipróbálhatjuk a megannyi jótékony hatást kifejtő iszappakolást is. Ezt követően továbbutazás Petrába, ahol vacsora és szállás. Petra Palace Hotel 3*

Okt. 16. Petra

Egész napos barangolás Petrában, melyet méltán sorolt be tagjai közé az Unesco Világörökség. Egyesek szerint nincs Petrához fogható attrakció a világon, de egy biztos, aki egyszer itt járt, annak kitörölhetetlen az emlékezetéből. A nabateusok 2000 évvel ezelőtt, halottaiknak szánt városukat gigantikus homokkő hegyekből vájták ki, sírkamráik bejáratait gyönyörű, hellenisztikus homlokzatok teszik még impozánsabbá. A nekropoliszt később a rómaiak, majd a bizánciak építették tovább, az egész napos barangolás során megcsodálhatjuk az általuk fennmaradt templomromokat, mozaikot, színházat, római utat is.  Vacsora és szállás Petrában.

Okt. 17. Petra – Kis Petra – Wadi Rum – Aqaba

Reggeli után a hegyek között megbúvó Kis-Petrába látogatunk, hogy a kevésbé látogatott nabateus kereskedőváros egyedülálló emlékeit megcsodáljuk.  Délután utazás Wadi Rumba, a vörös homokú sivatagba. Arábiai Lawrence ezek között a sziklák között képezte ki seregét az 1917-18-as Nagy Arab Forradalom idején. A sivatagot jeep-ek segítségével fedezzük fel, s megcsodálhatjuk a naplementét is a gyönyörű környezetben. Ezután transzfer Aqabába, a Vörös-tenger partján található kikötő-városkába. Vacsora, majd szállás Aqabában. Mövenpick Resort Aqaba 5*

Okt. 18. Aqaba

Pihenés a tengerparton félpanziós ellátással. Szállás Aqabában.

Okt. 19. Aqaba – Kerak – Amman – Budapest

Pihenés a tengerparton, majd délután indulás a főváros felé. Útközben megállás Kerakban, ahol a keresztesek XII. században épült gigantikus erődjének megtekintése. Az erőd egy, eredetileg nabateus vár romjaira épült, s a Közel-Kelet keresztes lovagvárainak tipikus példája. Fontos stratégiai pontként szolgált, s veszély esetén menedéket jelentett Kerak városkájának lakói számára. Továbbutazás a Királyok Útján a fővárosba, ahol transzfer az ammani repülőtérre. Hazautazás Budapestre (19:30 – 22:55).

RÉSZVÉTELI DÍJ

 

Részvételi díj (min. 16 fő):                         437.900 Ft/fő

Felár 13-15 fő közötti résztvevő esetén:              32.000 Ft/fő

Felár 10-12 fő közötti résztvevő esetén:              57.000 Ft/fő

 
+ Repülőjegyek (illetékkel):                       97.900 Ft/fő*

Budapest–Amman–Budapest *A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

 

A részvételi díj tartalmazza: programokat, belépőket, magyar és helyi idegenvezetéssel, szállást a fent említett szállásokon, kétágyas elhelyezéssel (EÁF:  Ft/fő), az úton félpanziós ellátást válogatott éttermekben, transzfereket

 

A részvételi díj nem tartalmazza: borravalókat (70 USD/fő), kombinált utazásképtelenségi és BBP biztosítást (31.625 Ft/fő), személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.)

ÉRINTETT ORSZÁGOK

TOVÁBBI CSOPORTOS ÚTJAINK

MALAJZIA KÖRUTAZÁS
a félsziget teaültetvényeitől Borneó esőerdeibe
2019.09.01. – 2019.09.14.

GUATEMALA – COSTA RICA KÖRUTAZÁS
a Maja világ szíve és az elveszett Paradicsom
2019.09.18. – 2019.09.30.

KÖZÉP-INDIA KÖRUTAZÁS
időutazás a hindu világ csodáihoz
2019.10.10. – 2019.10.23.

GALÉRIA