JORDÁNIA KÖRUTAZÁS

2023. május 13. – május 20.

Csoport létszáma:            8-16 fő

Időtartam:                         8 nap

 

Részvételi díj:           Előkészületben!

Repülőjegy:                  55.000 Ft-tól

Foglalhatóság:           16 szabad hely

AZ ÚT LEÍRÁSA

Jordánia körutazásunkat azok számára terveztük meg, akik a történelmi látnivalók mellett szívesen ízlelik meg az utazás kalandosabb oldalát is. A világ egyik csodájának helyszínén, Petrában egész napot túrázunk, Wadi Rum rózsaszín dűnéi között nem csak végig hajtunk, hanem két éjszakát el is töltünk jó minőségű sátrakban, napközben felfedezve, este a sivatagi naplementében gyönyörködve, és a csillagos ég alatt vacsorázva. Az utazás végén egy különleges helyet, a Holt-tengerbe torkolló Mujib-folyó völgyét is felkeressük,  ahol gyönyörű sziklaképződmények között, a sekély folyóban gázolva tehetünk egy kirándulást. A program időt hagy másfél nap pihenésre a Vörös-tenger partján, ahol ki-ki kedve szerint akár a búvárkodást is kipróbálhatja. Kalandos utazásunk kísérője a világjáró Demeter István, Jordániát kívül-belül ismerő idegenvezetőnk lesz, aki a csoport jó hangulatáról is gondoskodik!

TÉRKÉP

RÉSZLETES ÚTITERV

Máj. 13. Budapest – Amman - Madaba

Találkozás a repülőtéren, majd repülés Ammanba. Megérkezés késő este, transzfer és szállás Madabában.

Máj. 14. Madaba - Amman - Jerash

Reggeli után városnézés Jordánia fővárosában, Ammanban: séta az óvárosban, ahol a 6000 nézőt befogadni képes Római Színház megtekintése, majd felkapaszkodás a Citadellára, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a hét dombon elterülő fővárosra. Délután utazás Jerashba, mely a Római Birodalom egyik legjobb állapotban megőrzött városa. Sétálhatunk a római korban kikövezett utakon, oszlopsorok árnyékában, megcsodálhatjuk a jerashi színházakat, templomokat, kutakat, egykori piacterek és városfalak maradványait. Visszautazás Madabába, ahol vacsora és szállás.

Máj. 15. Madaba - Nebo-hegy - Kerak - Petra

Madaba a bizánci korszakból megmaradt mozaikjairól és máig működő mozaik iskoláiról híres keresztény városka, ahol szinte bármely mai ház alatt ásatásokba kezdenénk, bizánci korból megmaradt műemlékekre bukkannánk. A görög ortodox Szent György templomba betérve megcsodálhatjuk a VI. században készített mozaiktérképet, mely a Szent Földet volt hivatott megjeleníteni korabeli szemlélet szerint. Tovább utazás a Nebo hegyre, mely mai napig fontos zarándokhely, hiszen itt halt meg Mózes és itt temették el. Ennek állított emléket a IV. században emelt templom, melyet ferences rendi szerzetesek bővítettek ki saját igényeiknek megfelelően. A hegyről tiszta időben jól látható a lábunk alatt elterülő Jordán folyó völgye a Holt-tengerrel, sőt, még távolabb Jeruzsálem háztetői is kivehetőek. Továbbutazás Kerakba, ahol a keresztesek XII. században épült gigantikus erődjének megtekintése. Az erőd egy, eredetileg nabateus vár romjaira épült, s a Közel-Kelet keresztes lovagvárainak tipikus példája. Fontos stratégiai pontként szolgált, s veszély esetén menedéket jelentett Kerak városkájának lakói számára. Délután továbbutazás, vacsora és szállás Petrában.

Máj. 16. Petra - Wadi Rum

Reggeli után barangolás Petrában, melyet méltán sorolt be tagjai közé az Unesco Világörökség. Egyesek szerint nincs Petrához fogható attrakció a világon, de egy biztos, aki egyszer itt járt, annak kitörölhetetlen az emlékezetéből. A nabateusok 2000 évvel ezelőtt, halottaiknak szánt városukat gigantikus homokkő hegyekből vájták ki, sírkamráik bejáratait gyönyörű, hellenisztikus homlokzatok teszik még impozánsabbá. A nekropoliszt később a rómaiak, majd a bizánciak építették tovább, az egész napos barangolás során megcsodálhatjuk az általuk fennmaradt templomromokat, mozaikot, színházat, római utat is.  Délután továbbutazás Wadi Rum vörös homokú sivatagába, ahol egy különleges bedouin sátortábor vendégei lehetünk. Vacsora a csillagos ég alatt, szállás Wadi Rumban.

Máj. 17. Wadi Rum

Reggeli a sátortáborban, majd a sivatagot jeep-ek segítségével fedezzük fel, s megcsodálhatjuk a gyönyörű sziklaképződményeket, sziklarajzokat, majd a naplementét is élvezhetjük a gyönyörű környezetben. Wadi Rum történelmi jelentőségű helyszín is, hiszen Arábiai Lawrence ezek között a sziklák között képezte ki seregét az 1917-18-as Nagy Arab Forradalom idején.

Fakultatív programlehetőségek:

 • tevegelés
 • „sandboard”
 • hajnali hőlégballonozás (reggel 6 órakor, időjárás függvénye)

Vacsora és szállás Wadi Rumban.

Máj. 18. Wadi Rum – Aqaba

Reggeli után búcsúzunk a sivatagtól és Aqabába utazunk tovább, a Vörös-tenger partján található kikötő-városkába. Délelőtti érkezés a szállodába, bejelentkezés után pihenés. Másfél nap pihenőidő alatt lehetőség van a városka piacán, tengerpartján sétálgatni, búvárkodni, hajókázni vagy csak pihenni egyet a medence partján. Vacsora és szállás Aqabában.

Máj. 19. Aqaba

Pihenés a tengerparton félpanziós ellátással. Szállás Aqabában.

Máj. 20. Aqaba – Holt-tenger - Madaba - Amman

Reggeli után utazás a Holt-tenger partjára, ahol megállunk egy kedvelt fürdőhelyen. Megmártózás a normál tengervíz sótartalmának tízszeresét tartalmazó vízben, s kipróbálhatjuk a megannyi jótékony hatást kifejtő iszappakolást is. A nap végén Madabába érünk, ahol búcsúvacsora egy hangulatos jordán étteremben. Vacsora után transzfer az ammani repülőtérre, késő este hazautazás Budapestre.

RÉSZVÉTELI DÍJ

 

Részvételi díj (min. 13 fő):                             Előkészületben!

Felár 10-12 fő közötti résztvevő esetén:                                    

Felár 8-9 fő közötti résztvevő esetén:                     

 
+ Repülőjegyek (illetékkel):                       55.000 Ft/fő – től*
* a repülőjegy ára 1 db 10 kg-os kézipoggyász és egy kis méretű kézipoggyász díját tartalmazza.
20 kg-os feladott poggyász díja: …/fő az oda-vissza útra

Budapest–Amman–Budapest *A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

 

A részvételi díj tartalmazza:

 • 7 éjszaka szállást (2 éjszaka Madabában, 3*-os szállodában, 1 éj Petrában, 3*-os szállodában, 2 éj Wadi Rum sátortáborban, 2 éj Aqabában, 4*-os szállodában)
 • Félpanziós ellátást (naponta reggeli és vacsora, de a program során két ebédet is)
 • Transzfereket és programokat magyar nyelvű és helyi idegenvezetéssel
 • Belépőjegyeket a műemlékekbe
 • jordániai vízumdíjat

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • útlemondási-, és baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást (Aegon, Compass Fix Extra: kb. 95 USD/fő
 • borravalókat a helyi szolgáltatóknak (pl. jordán idegenvezető), kb. 50 USD/fő
 • a fakultatív programok részvételi díjait:
 • Wadi Rum, tevegelés 25 USD/fő,
 • Wadi Rum, „sandboard” 8 USD/fő,
 • Wadi Rum, hőlégballonozás (reggel 6 órakor van rá lehetőség és időjárás függvénye): 210 USD/fő

ÉRINTETT ORSZÁGOK

TOVÁBBI CSOPORTOS ÚTJAINK

MAROKKÓ KÖRUTAZÁS
Az Atlasz-hegységen innen és túl
2022.10.15. – 2022.10.22.

ARAGÓNIA KÖRUTAZÁS
Romantikus kalandok a reconquista mesevilágába
2022.10.24. – 2022.10.29.

ECUADOR KÖRÚT / Galápagos, Amazonas, Andok
három világ az Egyenlítő mentén
2022.11.21. – 2022.12.05.

  GALÉRIA