JORDÁNIA KÖRUTAZÁS JERUZSÁLEMI LÁTOGATÁSSAL

2024. május

Csoport létszáma:                8-16 fő

Időtartam:                           10 nap

 

Részvételi díj:                  Ft

Repülőjegy:               Ft-tól

AZ ÚT LEÍRÁSA

Jordánia körutazásunkat azok számára terveztük meg, akik a történelmi látnivalók mellett szívesen ízlelik meg az utazás kalandosabb oldalát is. A világ egyik csodájának helyszínén, Petrában egész napot túrázunk, Wadi Rum rózsaszín dűnéi között nem csak végig hajtunk, hanem két éjszakát el is töltünk jó minőségű sátrakban, napközben felfedezve, este a sivatagi naplementében gyönyörködve, és a csillagos ég alatt vacsorázva. Egy napra alkalmunk lesz a szomszédos Izraelbe is ellátogatni és végigjárni Jeruzsálem bibliai helyszíneit is. A program időt hagy másfél nap pihenésre a Vörös-tenger partján, ahol ki-ki kedve szerint akár a búvárkodást is kipróbálhatja. Kalandos utazásunk kísérője Bakonyi Anna, Jordániát sokszor megjárt és kívül-belül ismerő idegenvezetőnk lesz!

TÉRKÉP

RÉSZLETES ÚTITERV

Márc. 12. Budapest – Amman

Találkozás a repülőtéren kora délután, majd repülés Ammanba (15:10 – 20:30). Megérkezés este 20:30-kor, transzfer ammani szállásunkra. Vacsora és szállás Ammanban.

Márc. 13. Amman - Jerash - Amman

Reggeli után városnézés Jordánia fővárosában, Ammanban: séta az óvárosban, ahol a 6000 nézőt befogadni képes Római Színház megtekintése, majd felkapaszkodás a Citadellára, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a hét dombon elterülő fővárosra. Délután utazás Jerashba, mely a Római Birodalom egyik legjobb állapotban megőrzött városa. Sétálhatunk a római korban kikövezett utakon, oszlopsorok árnyékában, megcsodálhatjuk a jerashi színházakat, templomokat, kutakat, egykori piacterek és városfalak maradványait. Visszautazás Ammanba, ahol vacsora és szállás.

 

Márc. 14. Amman – Madaba – Nebo-hegy – Holt-tenger

Reggeli után utazás Madabába, mely a bizánci korszakból megmaradt mozaikjairól és máig működő mozaik iskoláiról híres keresztény városka. Szinte bármely mai ház alatt ásatásokba kezdenénk, bizánci korból megmaradt műemlékekre bukkannánk. A görög-ortodox Szent György templomba betérve megcsodálhatjuk a VI. században készített mozaik térképet, mely a Szent Földet volt hivatott megjeleníteni korabeli szemlélet szerint.

Ezt követően ellátogatunk a Nébó-hegyre, mely mai napig fontos zarándokhely, hiszen itt halt meg Mózes és itt temették el. Ennek állított emléket a IV. században emelt templom, melyet ferences rendi szerzetesek bővítettek ki saját igényeiknek megfelelően. A hegyről tiszta időben jól látható a lábunk alatt elterülő Jordán folyó völgye a Holt-tengerrel, sőt, még távolabb Jeruzsálem háztetői is kivehetőek. Később megérkezünk a Holt-tenger partjára.  Vacsora és szállás a Holt-tengernél.

Márc. 15. Holt-tenger – Allenby-híd – Jeruzsálem – Holt-tenger

Reggeli után utazás az Allenby hídon keresztül Izraelbe. A határátlépés után utazás Jeruzsálembe. Elsőként az Olajfák hegyére kapaszkodunk fel. Jézus a hegyen keresztül vonult be Jeruzsálembe és az Újszövetség ezt említi mennybemenetele helyszínéül is. Innen  gyönyörű kilátás nyílik Jeruzsálem óvárosára. Később sétára indulunk Gecsemáné kertjében, ahol Jézus imádkozott keresztre feszítése előtt. További sétánk során végigjárjuk az Óváros négy negyedét: a muszlim, a keresztény, a zsidó és az örmény negyedeket és 4000 év történelmének legjelentősebb helyszíneit (Sziklamecset, Siratófal, Szent Sír templom). A nap végén visszautazunk Jordániába, a Holt-tengerhez. Vacsora és szállás a Holt-tengernél.

Márc. 16. Holt-tenger – Kerak – Petra

Reggeli után megmártózás a normál tengervíz sótartalmának tízszeresét tartalmazó Holt-tengerben, s kipróbálhatjuk a megannyi jótékony hatást kifejtő iszappakolást is.  Továbbutazás Kerakba, ahol a keresztesek XII. században épült gigantikus erődjének megtekintése. Az erőd egy, eredetileg nabateus vár romjaira épült, s a Közel-Kelet keresztes lovag várainak tipikus példája. Fontos stratégiai pontként szolgált, s veszély esetén menedéket jelentett Kerak városkájának lakói számára. Később továbbutazás, vacsora és szállás Petrában.

 

Márc. 17. Petra – Wadi Rum

Reggeli után barangolás Petrában, melyet méltán sorolt be tagjai közé az Unesco Világörökség. Egyesek szerint nincs Petrához fogható attrakció a világon, de egy biztos, aki egyszer itt járt, annak kitörölhetetlen az emlékezetéből. A nabateusok 2000 évvel ezelőtt, halottaiknak szánt városukat gigantikus homokkő hegyekből vájták ki, sírkamráik bejáratait gyönyörű, hellenisztikus homlokzatok teszik még impozánsabbá. A nekropoliszt később a rómaiak, majd a bizánciak építették tovább, az egész napos barangolás során megcsodálhatjuk az általuk fennmaradt templomromokat, mozaikot, színházat, római utat is.  Délután továbbutazás Wadi Rum vörös homokú sivatagába, ahol egy különleges bedouin sátortábor vendégei lehetünk. Vacsora a csillagos ég alatt, szállás Wadi Rumban.

(2 éj Bedouin Life Camp: www.bedouinlifecamp.com)

 

Márc. 18. Wadi Rum

Reggeli a sátortáborban, majd a sivatagot jeep-ek segítségével fedezzük fel, s megcsodálhatjuk a gyönyörű sziklaképződményeket, sziklarajzokat, majd a naplementét is élvezhetjük a gyönyörű környezetben. Wadi Rum történelmi jelentőségű helyszín is, hiszen Arábiai Lawrence ezek között a sziklák között képezte ki seregét az 1917-18-as Nagy Arab Forradalom idején.

Fakultatív programlehetőségek:

 • tevegelés
 • „sandboard”
 • hajnali hőlégballonozás (reggel 6 órakor, időjárás függvénye)

Vacsora és szállás Wadi Rumban.

 

Márc. 19. Wadi Rum – Aqaba

Reggeli után búcsúzunk a sivatagtól és Aqabába utazunk tovább, a Vörös-tenger partján található kikötő-városkába. Délelőtti érkezés a szállodába, bejelentkezés után pihenés. Másfél nap pihenőidő alatt lehetőség van a városka piacán, tengerpartján sétálgatni, búvárkodni, hajókázni vagy csak pihenni egyet a medence partján. Vacsora és szállás Aqabában.

Márc. 20. Aqaba

Pihenés a tengerparton félpanziós ellátással. Szállás Aqabában.

Márc. 21. Aqaba - Budapest

Reggeli után búcsú Jordániától, transzfer a repülőtérre, 13:05-kor indulás Budapestre. Megérkezés Budapestre 15:10-kor.

 

RÉSZVÉTELI DÍJ

 

Részvételi díj (16 fő esetén):                               Ft/fő   

+ Repülőjegyek (illetékkel):                      Ft/fő – től*

Budapest–Amman, Aqaba-Budapest *A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

A részvételi díj tartalmazza:

 • 9 éjszaka szállást (7 éjszaka 4*-os szállodákban, 2 éj Wadi Rum sátortáborban)
 • félpanziós ellátást (reggeli, vacsora), a sivatagban ebédet is
 • transzfereket és programokat magyar nyelvű és helyi idegenvezetéssel
 • jordániai vízumdíjat

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • útlemondási-, és baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást (Aegon, Compass Fix Extra)
 • borravalókat és a helyszínen fizetendő költségeket (190 USD/fő)
 • egyágyas felárat: 136.000 Ft.
 • a fakultatív programok részvételi díjait:
 • Wadi Rum, tevegelés 10.500 Ft/fő
 • Wadi Rum, „sandboard” 3.500 Ft/fő
 • Wadi Rum, hőlégballonozás (reggel 6 órakor van rá lehetőség és időjárás függvénye): 76.000 Ft/fő

ÉRINTETT ORSZÁGOK

TOVÁBBI CSOPORTOS ÚTJAINK

COSTA RICA KÖRUTAZÁS
az elveszett Paradicsom
2023.09.17. – 2023.09.28.

INDONÉZIA KÖRUTAZÁS / Celebesz, Jáva, Bali
a toradzsa törzstől a hindu meseszigetig
2023.10.06.-2023.10.20.

TIBET-NEPÁL-BHUTÁN KÖRUTAZÁS
út a világ tetejére
2023.10.09-2023.10.26.

  GALÉRIA